Rumbování s Magentou od 98 Kč (4 €)
Ne, nejedná se o žádnou rumbu s exotickou señoritou Magentou nebo Magdalenou (dle stejnojmenné řeky) v nějaké salsotéce na Avenida Sexta v jihokolumbijském městě Cali (hlavní město salsy).
Jde nýbrž o nabídku výhradně klientům operátora T-mobile. V T-mobilní aplikaci naleznete v sekci Magenta Moments mimojiné i možnost rezervace letenky přes kiwi za 98-99 Kč. Je možné vyhledat a zakoupit jen nějaké letenky za tuto cenu pouze z letišť PRG, WRO, VIE, BTS. Jelikož Ryanair v tomto případě u kiwi vypadl, zbývají tedy (a nalezeni byli) Wizzair, Easyjet, Volotea, Vueling, Norwegian.
Mucha suerte nejen s nalezením vhodného letu, ale i s pozdějšími možnými vrtochy ať už daného dopravce nebo zelenkavého OTA! Zatím jsou však pouze ojedinělé. Spíše pro dobrodružnější povahy.
Skoro nic tam není, (z PRG tedy) pár termínů v únoru, březnu, odlety většinou uprostřed týdne. Chtěla jsem zkusit, než změním operátora ;)
Samozřejmě, nejvíce je toho do konce března. Avšak i nějaké možnosti jsou skrytejší a hned se nevyfiltrují. Třeba Praha - Řím nebo Praha - Miláno jsou dostupné během léta i podzimu.
Tak kiwi jsou sice zlodeji, a kupovat cokoli pres ne je podpora zlodeju, nicmene na nakup dvou preprodanych letenek od lowcostu, kde nebudes resit navazne lety, prestupy apod je to prast jako uhod.
jen opruz s tim dodatecnym overenim u ryanairu.
Jak zmíněno výše, žádný Ryanair se za 98-99 Kč přes magentu+kiwi pořídit nedá. Pořídit jdou jen ti ostatní, jejichž cena letenky ale nepřesahuje zhruba 600 Kč (24 €).
tato nabídka je už u T-mobile asi čtvrt roku. Já už tam ulovil let pátek z Prahy do Neapole. Takže paráda
Taky přidám podařený lov v letošním roce 2023 i na Ryanair letenky, když ještě šly: po vídeňské Kaiser Wiesn let VIE-KRK nebo za vánočními trhy let BRQ-STN.
Inu v následujícím roce 2024 jen s těmi ostatními než Ryanair.
To jde použít víckrát za sebou na jeden účet? Takže i na 2 letenky třeba? A kdo to vlastně "doplácí"? Kiwi nebo T? :D
Další várka od Magenty končí už za 4 dny 29.2. Uvidíme, jestli se tam poté opět objeví letenky za 99 Kč.
Momentálně jsou tam stále podobné destinace: Londýn, Řím, Neapol, Miláno, Benátky, Skopje, Kodaň, atd.
Jakube, nevíš jak je to s počtem levných letenek na termín? Najdu si třeba lokalitu XY na datum AB, nabízí se za 98Kč. Pokud mám v magentě víc lidí, zda jdou koupit nejdříve jedna a hned následně druhá letenka na daný termín na dvě rozdílná jména z magenty? Tedy pro dvě osoby?
Jasně, můžu koupit jednu letenku a následně uvidím, ale nechci vyhazovat (byť pouhých 98Kč) komínem.
To neni na měsíční "várky". Ta akce trvá celou dobu od podzimu a destinace se náhodně objevujou a mizí podle toho, kam je to zrovna levný, nikoli podle měsíců. Od konce ryanairu je to ale trochu smutná nabídka...
Podle toho, co jsme vypozorovali, tak pokud letenka realne stoji okolo 600 Kc, tak ji lze pres magenta/kiwi zakoupit za 98-99 Kc. Vetsinou to funguje, jen v malo pripadech kiwi nedokazalo vystavit letenku a castku vratilo formou kiwi kreditu (nebo i mozna i zpet na ucet).
Magentí momentální akce už bude opět brzy končit (do 7.4.2024) a tedy uvidíme, jestli bude opět obnovena, jak se již od loňska třikrát stalo.
Momentálně jsou k mání z PRG: BSL, GVA, MXP, VCE, FLR, VRN, LGW, LTN.
Dále z WRO: CPH, LTN.
Dále z BTS stálice jako: SKP, LGW.
A konečně z VIE: LGW, FCO, SPU, OHR, AMM, dále i NAP a TIA, což jsou favorité na first minute v průběhu března 2025.
Dost podivné, že tam vidíš až do 30.4. Osobně tam vidím jen do 7.4., tak jsem zvědav, jestli to budu mit k nalezení opět i zítra nebo za pár dní.
Nuceně přemístěný Brumák to tam údajně již nespatřil. Poštěstilo se alespoň nyní?
(EDIT: Už to vidím, jsou tam teď nebývale dvě kiwí ikonky do 7.4. a 30.4.)
Mně to jen zmizelo jednou během nějakýho přechodnýho období, teď vidím oboje, leč u "do 30.04." je nejlevnější LON za 883 czk :-)
Snad zítra se to srovná.
PS: je Jakub člověk? Tvoje slovní zásoba a větotvorba mi hodně připomíná rozmluvy s chatgpt 🤭
Soucasna magenti akce trva do zitrka 30.4. Uvidime, jestli bude opet jiz ponekolikate prodlouzena.
Napriklad na pristi rok vymizel skvele nacenenny Wizz: VIE-NAP. Aspon tam zustavaji levne lety VIE-TIA.
Take je tam na kveten a cerven trochu skryte lety VIE-OHR, nebo take jedno datum pro let VIE-BCN. Stale se to dynamicky meni.