Azory srpen 24
Dobrý den, chtěla bych se zeptat vás, co máte lepší rozhled. Sháníme letenky z Prahy do Ponta Delgada pro 2 dospělé v termínu v polovině srpna. Momentálně se pohybují kolem 10 tisíc. Myslíte, že ještě budou nějaké akce nebo nemá cenu čekat? Děkuji...
Lenko, Čedok tam tenhle rok vypravil pár terminů jako zájezd. Tak možná přijdei něco na srpen (jen zájezdy) a občas má TAP akce kolem 5k
Azory s Čedokem byly luxusní. Týden se snídaní ve 4 * vyšel v last minute na necelých 11k, šlo to ještě pak o několik stovek dolů. Byli jsme poslední termín a prakticky celé letadlo byli lastminuťáci, tak nevím, zda se to Čedoku vyplatí i tuto sezónu :-D Atlantik byl teplý, dalo se v něm koupat, u oceánu bylo často kolem 25 stupňů ve stínu, v horách klendra a vichr (ale vychytali jsme 2 dny, kdy i tam bylo krásně, teplo, slunečno, bezvětří). Kdo nechce oceán, všude jsou přírodní termály. Hortenzie kvetly i v listopadu. Google počasí ani Norové neuměli předpovědět nic. Pokud trváte na Azorech, asi se váhat příliš nevyplatí, pokud půjdete do rizika, třeba čapnete něco hodně levného na poslední chvíli, i když se srpnem je to těžký doufat.
P.S. na Azorech všechny autopůjčovny chtějí depozit 1000 euro, ale jedna ne a je super: https://autoilheu.pt přímo v Ponta Delgadě. Já tam z hotelu došel pěšourem.
Kdyby chtěl někdo tipy na restaurace, výlety apod., stačí napsat.
Byli jsme tam na SM loni začátkem zari za 3,2tis. z Prahy TAPem, kupovala jsem letenky takhle v lednu, cekejte na akci.
A byla ta loňská akce i na srpen? V listopadu 2022 měl TAP akci na Madeiru na téměř všechny termíny roku 2023, i v létě 2023, ale kromě července a srpna (jen návrat začátkem července šlo koupit). Akce na Azory jsem nesledoval. Na rok 2024 TAP akci na Madeiru či na Azory zatím na léto neměl a nedivil bych se, kdyby žádná tak výrazná jako na loňský rok už na letošek nebyla. A na srpen už teprve podle mě nebude.
Libor_S napsal(a):A byla ta loňská akce i na srpen? V listopadu 2022 měl TAP akci na Madeiru na téměř všechny termíny roku 2023, i v létě 2023, ale kromě července a srpna (jen návrat začátkem července šlo koupit). Akce na Azory jsem nesledoval. Na rok 2024 TAP akci na Madeiru či na Azory zatím na léto neměl a nedivil bych se, kdyby žádná tak výrazná jako na loňský rok už na letošek nebyla. A na srpen už teprve podle mě nebude.
To nemuzu slouzit, do takove destinace o prazdninach nejezdime, chceme se vyhnout davum, leteli jsme 6.zari. Ale urcite byly ceny kolem 3,5tis. i cerven. Na to jsem tenkrat koukala. Na Madeiru jsme leteli osledni tyden v srpnu 2021 s easyjetem z Berlina za 2,1tis. A tyto ceny byly i behem celych prazdnin. Takze koupit se da, jenom se na to clovek nesmi upinat, cekat az bude nejaka vyhodna akce a trosku se prizpusobit. Jinak to pak stoji desitku.
Srpen 2021 byl za covidu, což byla z hlediska cen letenek úplně jiná situace. Na srpen 2021 jsem si kupoval letenku na Tenerife za pár desítek eur 2 týdny před odletem. Na letošní srpen se s žádnou akcí do turisticky oblíbených destinací v Evropě nedá počítat.
Ja ted Azory nesleduju,byly jsme loni a uz mam neco jinyho, ale ceny mam ok, nemuzu rict, ze by byly nejak vysoke. Je to kus od kusu a destinace. Ted jsme byli na Silvestra v Lisabonu a je to top sezona, letenky za 1700 z Prahy - 3/4 roku dopredu. No kazdopadne desitka na Azory je fakt hodne i o prazdninach.
Cena letenky záleží i na konkrétním letu. Podíval jsem se na web TAP a zrovna v termínu, který by mohl vyhovovat tj. 15.-22.8., je cena 7684 Kč. Další termíny jsem nezkoušel, ale asi to jindy výrazně levnější nebude a ani v budoucnu se nedá čekat pokles ceny na srpen.
Ahoj, byla jsem v říjnu za 5k s Tap, Na Azorech jsou místa v oceánu kde jsou horké prameny, takže se dá teoreticky koupat po celý rok. Jinak doporučuji přírodní bazénky s horkou vodou, které jsou příjemné. Příroda je tam úžasná, za mě lepší než Madeira .
Já jsem teď nakupovala Azory na červenec (nicméně jiné ostrovy - Horta, Pico), ale zjistila jsem, že pokud aspoň jeden let operuje SATA (TAP je taky prodává), na stránkách SATA (https://www.azoresairlines.pt/en) to vychází výrazně levněji. A potom (nevím samozřejmě, kde bydlíte, takže to pro vás výhodné být nemusí) je to obvykle levnější z Mnichova, např. jednosměrná letenka z ostrova Pico do Mnichova s jedním přestupem v Lisabonu a v rámci jednoho dne bez nutnosti v Lisabonu přespat stála 130 euro.
Na srpen to přes web SATA z Mnichova na Pico, Faial /Horta či Sao Miguel vychází asi od 415 EUR tj. dráž než z Prahy přes web TAP viz výše. Koukal jsem na červenec a u letu zpět byla cena i 120 EUR, ale směr tam od 177.