Po příletu pokračovaní tím samým letadlem dál
Zdravím,
máte prosím někdo zkušenost s tím, že doletíte do destinace a to samé letadlo pokračuje dál a vy budete mít dvě separátní letenky a můžete teoreticky zůstat v letadle?
Dám můj konkrétní příklad. Mám zpáteční letenky do Windhoeku s Discovery airlines z Frankfurtu. Nicméně některé lety (3x týdně) Discovery airlines pokračují na Victoria falls. V rámci úspory času mě napadlo, zda by šlo koupit letenky na ten let tím letadlem a tím pádem bych nemusel vystupovat z letadla. Letadlo letí Frankfurt-Windhoek-Victoria falls-Windhoek-Frankfurt. Mám pouze příruční zavazadlo, takže bych nemusel řešit odbavené zavazadlo.
Myslím, že třeba takhle létá i KLM Amster-Kuala Lumpur-Jakarta, případně i po Evropě Ethiopian airlines a jiní.
A můj dotaz zní, je to vůbec možné? Nebo bych musel ven z letadla, jít přes imigrační a pak znovu přes kontrolu? To bych samozřejmě nestíhal a to letadlo by mi uletělo. Zkoušel jsem hledat na netu, ale ne úplně úspěšně.
Máte někdo reálnou zkušenost? Nebo to prostě nejde?
V nejhorším koupím letenku na jindy a holt to naplánuji trochu jinak, ale tohle by mi ušetřilo čas i plánování.
Předem díky za info.
Tohle neprojde. Jedinou možností je spojit obě letenky do jedné. Jinak budete muset ven z letadla a pak zpátky.
Je to podle destinace, kde je mezipřistání. Někde to prostě nejde. Další věc jsou ty sólo letenky viz. výše.
Tohle je jak kde, jak u koho, jaké letenky a jaká destinace - někde nechají cestující co pokračují dál v letadle, jinde všichni vystupují a někteří pak přes kontrolu pak nastupují do téhož letadla.
Nejlépe je, informovat se před nákupem letenek.
Neprojde to. Pri tehle mezipristanich se prepocitavaji cestujici (pred nastupem novych cestujicich nesmi nikdo prebejvat. dela se to i kvuli kontrole odbavene bagaze, aby nekdo nevystoupil …).
navic by jim pak nesedel pocet cestujicich pri odletu (bylo by tam o jednoho vic, protoze by jste si tu separe letenku neodpipl na gejtu a byl byste noshow, coz by s velkou pravdepodobnosti - v zavislosti na tarifu, zrusilo i zpatecni let s tech victoria falls.
Zažila jsem v Mexiko city, kde vypustli z letadla jen ti co měli spravnou letenku, ti, co pokračovali do Cancunu (levnejsi letenka) nepustili. V Taipei jsme museli vystoupit všichni a ti co pokračovali na Bali šli do tranzitni zony a za hodinu zpět do stejneho letadla.