Ahoj cestovatelé, poradili byste prosím? Letíme s dětmi s Air France Praha-Paříž, Paříž-Marrakéš. Protože jsem už dlouho neletěla s klasickou aerolinkou, řeším několik otázek: 1) Máme letenky pouze s příručním zavazadlem. Je možné na check-inu požádat o jejich odbavení zdarma? V Paříži máme dlouhý přestup a hodilo by se nám, kdyby je poslali rovnou do Marrakéše. Vím, že pokud je příručních zavazadel v letadle moc, někdy je odbaví. Dá se o to požádat na check-inu? Nebo to bude bráno jako odbavené zavazadlo nad rámec letenky a naúčtují poplatek? Kdyžtak je necháme v Paříži v úschovně, ale odbavení by bylo jednodušší. 2) Máte někdo zkušenost, jestli odbaví zdarma autosedačku i pro starší děti (4 a 7 let)? Na jejich stránkách to není úplně jasné a jejich agenti mi taky moc neporadili. 3) Podařilo se někomu přebookovat "neměnitelnou" letenku v nejnižším tarifu? Změnily se nám plány a hodilo by se mi posunout odlet zpět domů o den, dva. Říkala jsem si, že bych zkusila štěstí v Paříži na přepážce Air France :-). Moc díky za každou zkušenost/radu! .
poradili byste prosím? Letíme s dětmi s Air France Praha-Paříž, Paříž-Marrakéš. Protože jsem už dlouho neletěla s klasickou aerolinkou, řeším několik otázek:
1) Máme letenky pouze s příručním zavazadlem. Je možné na check-inu požádat o jejich odbavení zdarma? V Paříži máme dlouhý přestup a hodilo by se nám, kdyby je poslali rovnou do Marrakéše. Vím, že pokud je příručních zavazadel v letadle moc, někdy je odbaví. Dá se o to požádat na check-inu? Nebo to bude bráno jako odbavené zavazadlo nad rámec letenky a naúčtují poplatek? Kdyžtak je necháme v Paříži v úschovně, ale odbavení by bylo jednodušší.
2) Máte někdo zkušenost, jestli odbaví zdarma autosedačku i pro starší děti (4 a 7 let)? Na jejich stránkách to není úplně jasné a jejich agenti mi taky moc neporadili.
3) Podařilo se někomu přebookovat "neměnitelnou" letenku v nejnižším tarifu? Změnily se nám plány a hodilo by se mi posunout odlet zpět domů o den, dva. Říkala jsem si, že bych zkusila štěstí v Paříži na přepážce Air France :-).
K bodu (1) - ted uz AF nelítám, ale v době , kdy jsem s nima lítal intenzivně, tak si nepamatuju, že by psali notifikaci o tom, že pro daný let je možné odbavit bagáž na checkinu (jak to dělá třeba lufthansa). Pokud bylo letadlo plné, tak zadarmo odbavovali přímo na gejtu. Rada - dokoupit si zavazadlo.
K bodu 3 - ne, to opravdu nejde. Od toho je to neměnný tarif. Nemusíte to ani zkoušet, řeknu vám rovnou, že se vám to nepovede.
KLM mi loni u letu do AMS psala, jestli si nechci nechat odbavit příruční zavazadlo, že let je plný. Protože AF je prakticky dvojče, budou to mít nejspíš stejně.