Letenkový koutek
floodland napsal(a):Tohle není zrovna lehký splnit. Málo času, hodně vzdálený letecký společnosti, sežere to spoustu peněz a výsledek? Když nebudu řešit čas, tak bude celá sranda stát minimálně 300 tisíc. A co za to dostanu? 10 dalších dálkovek, kde budu muset platit stejně poplatky? Jsem na ty nadšence zvědavej.
myslim, že je to docela dobře proveditelný, když má člověk čas
1. ano, jsou tam náklady, ale za ty náklady už cestuješ
2. počítaj se i award lety (tedy můžeš průběžně pálit již získané míle)
3. myslim, že by se dalo vejít do nějakých 100k czk, a za milion se pak dá (zvlášť v economy) hodněkrát obletět svět
Otázka je, jestli se pak nebudou cukat, až zjistí, kolik milionářů budou muset vyplatit, v tomhle ohledu je to za mě příliš riziková investice.
puketapu napsal(a):https://travel-dealz.de/deal/eur...eutschland
[citace="Michal Jakubík"]
Chceš se stát milionářem?
SAS má akci na až 1 000 000 Euro bonus bodů.
Podmínkou je využít 15 dopravců Sky Teamu (Vyjma Czech Airlines a Middle Eastern Airlines) do 31. prosince 2024. Což je jako hodně letů a některé dost specifické aerolinky, ale, ale - jednosměrná Business letenka SASu z Evropy do Asie vyjde na cca 50k Euro Bonus bodů - tj až 10 potencionálních zpátečních dálkových business letů + poplatky. Seznam aerolinek je dole v odkazu v prokliku.
https://www.flysas.com/us-en/spe...llionaire/
[/citace]
Tj. 63 tisíc korun. a ne 300k, jak píše Floodland. No, Mít business za jednotky tisíc korun je fakt bezvýznamné...
A ještě má Delta akci na letenky z Budapešti do Chile za 11 990 Kč zpáteční.
https://www.delta.com/flightsear...4b3bcea3f5
Z Vídně jsou okolo 20k.
Tak beru to tak, že je potřeba v nejhorším případe 15 letenek. To nejsou zrovna destinace po Evropě a sladit to časově taky nebude věc na 2 týdenní výlet.
To absolutně nikdo netvrdí. Omlouvám se, jetli to vyznělo, že to je nějaká brnkačka.
Milion bodů, je milion bodů a ne nějaké drobné.
Zásadní problém vidím v tom, že stačí aby jedna z těch 15 aerolinek nepřipsala míle k SAS správně a celá akce vyjde vniveč.
Kromě toho aerolinky v poslední době devalvují awardy a zvyšují příplatky jak na běžícím pásu, těch milion mil může mít za půl roku mnohem menší hodnotu než teď.
@Michal Jakubík
citace: Tj. 63 tisíc korun.
... No ale k tomu ještě desítky tisíc za ubytování, jídlo, atp.
Ty doma nejíš, že připočítáváš jídlo? :-)
Ubytování za "desítky tisíc" taky nepotřebuje každej ;-)
Máš tam 18 aerolinek, z nichž musíš využít 15, to je tak RTW. Musíš nakupovat na oficiální stránce, tedy za vyšší ceny a pokud ti ty body připíší, musíš je využít dříve, než je sežere inflace.
To jsou desítky zbytečných letů.
A nedivila bych se, kdyby od roku 2025 zvedli podstatně příplatky, klidně na cenu economy.
nucene premisteny brumak napsal(a):Ty doma nejíš, že připočítáváš jídlo? :-)
Ubytování za "desítky tisíc" taky nepotřebuje každej ;-)
Co to plácáš? Tady se jedná o cestu kolem světa, na jejíž absolvování je potřeba (při rozumné ceně letenek) minimálně pět týdnů. Tedy odhadem alespoň dvacet nocí v hotelích po celém světě, včetně USA, Západní Evropy, Koreje a dalších dražších destinací.
V ČR se opravdu nestravuji každý den venku. Nebo si to představuješ tak, že přiletíš na jednu noc třeba do Dallasu a pojedeš do města do supermarketu nakoupit potraviny který si uvaříš na ubytování?
off topic… ve Wallmartu stoji cely kure 6usd a bageta velka jak nase dve veky 1usd… mas obed a veceri na dva dny.-) Pak tu jsou cinsky zradelny co za 15usd si nalozis jidla a vezmes sebou tak, ze ti to zase vyda tak na dva dny
romancient napsal(a):Pegasus má klasické promo.
Lety od listopadu do konce března od 22 euro za jednosměrnou letenku.
Lety jsou z Turecka za takovou cenu. Praha - Istanbul co jsem našel v listopadu na prodloužený víkend za 3000.
Přišlo mi také do emailu. Jinak cena je skoro poloviční. Právě jsem v jejich appce koupil PRG - SAW - PRG za 2470 TRY RT (tedy cca 1680 Kč) na ČT až NED koncem března. Dokonce za tu samou cenu měli odlet až v PAT po obědě, takže vyloženě čistokrevný eurovíkend
Jako já bych za cestu kolem světa 1mil. v mílích bral (příjemný bonus). Aerolinie to nejsou špatné. U Star alliance by to bylo samozřejmě zajímavější. Debaty o stravování jsou zbytečné. Někdo se stravuje každý den venku (minimálně já cca 1-2x denně, jelikož to prostě jinak nejde a věřte, že nás takových je mnoho). A vařit si mužů stejně na dovolené, jako doma. Každopádně, kdybych měl dovolenou, tak to hecnu. Za ty míle bych si pár letenek v C koupil (minimálně na 4dovči na 2 následující roky by se to šiklo).
Jenže ty ještě před tím musíš absolvovat cestu kolem světa za své, aby ses jaksi kvalifikoval.
Záleží jak se to pojme, můžeš to prolétnout hned po sobě a prakticky neopustit letiště, pak je to prakticky jen o ceně letenek, a i to jídlo je většinou v ceně.
V reálu ráno přiletíš nočním lounghaulem, dáš přes den dva krátké lety a pak nočním longhaulem pokračuješ dále.
Jestli to někdo využije, ať to využije. Třeba Barney.
Kdyby to byla Star Alliance, tak to beru já. Sky Team mě už tolik nezajímá.
Hádám, že v téhle skupině lidé letenky a jídlo spočítat umí. A je to jejich věc, jak si naloží se svým čase a svými penězmi a klidně můžou spát jak v 5* hotelu, tak i hostelu. Mně je do toho putna.
Pokud to nevyužiju, proč se o tom hádat a spamovat tím vlákno?
*Úplně jsem ty podmínky nečetl, protože u Sky Teamu nemám moc motivaci to dělat, ale psali tam něco o tom, že se lety dají nahrát i zpětně, ale nevšiml jsem si tam nějakého termínu.
toMas _2 napsal(a):Přišlo mi také do emailu. Jinak cena je skoro poloviční. Právě jsem v jejich appce koupil PRG - SAW - PRG za 2470 TRY RT (tedy cca 1680 Kč) na ČT až NED koncem března. Dokonce za tu samou cenu měli odlet až v PAT po obědě, takže vyloženě čistokrevný eurovíkend
Super! Každopádně březen jsem neprohlížel a jen v rychlosti mrknul na nejbližší měsíce. A tím jak mají ten web velice podprůměrný a zcela nefunkční tak jsem to srovnával i na jinech portálech (google flights)
Sem v podstatě dávám jen základ akce, kdo to vůbec má. Jak dříve rozepisovat vše a zkoumat jaké lety a za kolik mají už nedokážu z různých důvodů.
A počítám i s tím, že komunita je aktivní a nějak mezi sebou si navzájem můžou sdělit pár tipu nebo destinace, které se jim podařilo najit.
Kdyby to někomu uniklo, Onan air má sale z FCO. KUL, BKK, HKT, MNL. Dá se to nají leckdy, zhruba od ledna dál. Ještě včera tam byly i prosince, ale to už dneska nevidim optimisticky. Vzal jsem FCO-MNL leden/únor za 382 Euro (OTA, dopravce 427). Rovnou odpovím, že alkohol podávají, kdyby se někdo chtěl ptát :-)
Koukal jsem na něj, ale nevyužil. Za mě největší nevýhoda - odlet jedině ve středu a návrat v pondělí nebo sobotu (?, ten druhý den si přesně nepamatuji). Z Prahy nebo Vídně to ale bylo daleko dražší.
Budapešť – Phnom Penh – Budapešť
Od 485,- eur. s China Southern listopad - prosinec s odbaveným zavazadlem 23 kg.
Více termínu.