Letenkový koutek
Tohle mi přijde jako dobrej deal. Praha <-> Sarajevo return s Austrian za 3,5k v červnu. Mít čas tak do toho jdu.
superweb . napsal(a):Tam byval u delsich prestupu i free transfer+hotel nebo salonek - nebyvalo to jednoduche objednat a nekdy to neslo vubec
Obojí stále nabízí, ale je potřeba zavolat na některou z jejich linek. Online to udělat nelze.
Takhle jednoduché to fakt není, respektive když máš na to nervy a budeš celý den zkoušet ten let do té appky vůbec přidat (protože SMS kód ti prostě nepřijde), tak možná. Tím hůř, když je ještě letenka kupovaná přes OTA. Nebo stačí zavolat třeba na jejich evropské call centrum a je to vyřešené za 5 minut.
✈️ Condor (+Bangkok Airways)
🗺️ Praha - (Frankfurt) - Bangkok - (Trat, Sukhotai, Čiang Mai, Lampang, Phuket, Koh Samui)
📅 květen - červen 2025 (15. - 25. května 2025)
🧳Do Bangkoku jen příruční zavazadlo, zbylé destinace s 20kg odbaveným zavazadlem
🍜 Jídlo i nápoje na long-haulu Condoru a letech Bangkok Airways zdarma.
11 690 Kč
✈️ Air Algérie
🗺️ Vídeň/Frankfurt - Alžír
📅 duben - červen 2025 (4. - 10. května 2025)
🧳10kg kabinové zavazadlo
🍜 Jídlo a nápoje by měly být zdarma, ale nenašel jsem aktuální info. Neletěl někdo s nimi teď?
3 390 Kč
Letenky do Japonska jsou momentálně drahý. Hainan má v nabídce Osaku z Prahy na květen, červen za 15k CZK. Blíž jsem to nezkoumal, ale zdá se, že na cestě zpět je vždy delší stop v Pekingu. Termínů pomálu.
✈️ Air India
🗺️ Vídeň - Dillí
📅 květen - červen a září 2025
🧳23 kg odbavené zavazadlo v ceně
🍜 Full-service (jídlo i nápoje zdarma)
10 390 Kč
Ano, existují alternativy lepšími aerolinkami, tady je ovšem výhoda přímého letu.
Třeba Etihadem z Prahy: https://www.cestujlevne.com/akcn...ce-etihadu
✈️ Edelweiss / Helvetic
🗺️ Budapešť - Sal (Kapverdy)
📅 listopad - prosinec 2025 (termínů je ale málo...)
🧳8kg kabinové zavazadlo
🍜 snack a nápoje
8 8 90 Kč
✈️ Condor
🗺️ Praha - Johannesburg (i další jihoafrické destinace)
📅 květen - červenec
🧳malé přáruční zavazadlo v ceně
🍜 teplé jídlo a nápoje na long-haulech
9 102 Kč (ještě o pětikilo levněji)
https://www.cestujlevne.com/akcn...s-condorem
✈️ Global Airlines
🗺️ Glasgow - New York (Inaugurační lety této aerolinky, byť ještě pod Hi-Fly)
📅 15. - 19. května 2025
🧳10kg kabinové a 23kg odbavené
🍜 Full-service
778,62 GBP Economy (No, osobně jsem to čekal trochu levnější...)
3741,41 GBP Business
7127,15 GBP První třída
✈️ Global Airlines
🗺️ Manchester - New York (druhé kolo inauguračních letů)
📅 21. - 25. května 2025
🧳10kg kabinové a 23kg odbavené
🍜 Full-service
697,28 GBP Economy
3469,93 GBP Business
5713,33 GBP První třída
A kdo byste nevěděli, tak Global Airlines je nový startup, který se už nějaký ten rok snaží rozlítat a hlavním tahounem má být A380, u které se sekli poslední rok jejím přemalováváním... ale ani to nezabránilo tomu, aby to letadlo vypadalo hnusně.
Brno - Podgorica s Air Montenegro za 144 EUR, v ceně odbavené zavazadlo do 23 kg.
Breathe napsal(a):Letenky do Japonska jsou momentálně drahý. Hainan má v nabídce Osaku z Prahy na květen, červen za 15k CZK. Blíž jsem to nezkoumal, ale zdá se, že na cestě zpět je vždy delší stop v Pekingu. Termínů pomálu.
Zrovna jsem si koupila letenku z Tokya přes Peking (přestup 9 hodin, zkusím ho využít na prozkoumání Pekingu), a pak přímo do Prahy - za cca 11 tisíc, jednosměrná, myslím si, že to není tak špatný kauf, vzhledem k tomu, že jsem to bookovala cca měsíc předem - na konec května.
Cena je to super, jiné aerolinky začínají na 15k za jednosměrnou. Nicméně koukám, že některé termíny na květen a červen s Hainan jsou už za 9 tisíc.
✈️ Air Europa
🗺️ Mnichov - Salvador da Bahia (ale i jiné brazilské destinace o něco dráž)
📅 duben - květen 2025
🧳10kg kabinové a malé příruční zavazadlo
🍜 Občerstvení na dlouhých letech zdarma
13 015 Kč
São Salvador da Bahia de Todos os Santos je skvělá brazilská destinace s afrických vibem a s ještě krásnějšími tropickými plážemi. Sice už je po letošním karnevalu s rytmy Axé, ale i tak skvělé! 🤩
Škoda jen, že Air Europa je členem SkyTeamu, kde pomalu ani není ke komu získané míle zajímavě připsat.
✈️ Air China
🗺️ Budapešť - Čchung-Čching (přímý ket)
📅 duben - červen 2025
🧳23kg odbavené zavazadlo
🍜 Full service
8 990 Kč
Michal Jakubík napsal(a):🗺️ Budapešť - Čchung-Čching (přímý ket)
Blbý je, že co to je "Čchung-Čching", asi víte jenom ty a Ahmad Masúd :-)
nucene premisteny brumak napsal(a):[citace="Michal Jakubík"]
🗺️ Budapešť - Čchung-Čching (přímý ket)
Blbý je, že co to je "Čchung-Čching", asi víte jenom ty a Ahmad Masúd :-)
[/citace]
Absolutně vůbec nevím, kdo jsi, ale z toho, jak tě vnímám tady letmo, tak mě docela i překvapuje, že zrovna ty neznáš Čchung-čching. Ale nevím, jestli diskuze o znalosti měst patří do tohoto fóra.