Existuje ještě nějaká možnost jak alternativní cestou zlevnit letenky Ryanairu? Většina více či méně pofiderních OTA je vůbec nevyhledá. Srovnávače nabídnou přímo letenku od FR nebo minimální nabídku OTA za navýhodnou cenu.  .

OTA a letenky FR

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

Kdo ještě nevyčerpal limit kreditky na Islandu, to není žádný cestovatel.

3 Citovat

Já nevím, ale když se člověk trochu uskromní, tak ono to v konečném účtování zas tak moc vyjít nemusí.

My byli na konci roku 2022 ve čtyřech, sice jen na čtyři dny, ale auto nás vyšlo nějakých 1300Kč na osobu a nové čisté ubytování na 1800Kč na celý pobyt. Nevím už kolik bylo palivo, ale když se to rozpočítalo, tak to určitě nebyla taky nějaká velká částka. Co se jídla týče, tak něco jsme měli svoje, něco jsme koupili, i když třeba ten toustový chleba stojí 80kč, tak kolik ho člověk sní, že? Zašli jsme si na burger s hranolkama za nějakých 350 Kč, což mi přijde úplně v pohodě. Pokud nemám potřebu vymetat bary, chodit někam chlastat, tak se to úplně v pohodě dá a Island opravdu stojí za to. Já doufám, že se tam někdy vrátím na víc dní.

Občas si píšu co mě kolik stálo a když to srovnám třeba s tureckým Õludenizem, nebo třeba s Barcelonou, tak tam jsem nechal víc peněz než na Islandu :)

2 Citovat

Myslim, že úspora za 4 letenky kolem 14tis. celkem je fajn. Za to vezmeme ty kufry 2 plné jídla s sebou ;) Myslím, že Island by stál za to jet i za full cenu letenky i přes to kolik na místě utratíme ;)

0 Citovat

😁 Tak vim, ze je tam draho, ale netusila jsem, ze se tam lita s kuframa plnyma jidla😇😁. Bracha byl ted v Norsku s rodinou autem, meli jidlo s sebou, a taky se mu tocily bulvy, 100g salamu 70kc, pul kg kureciho, pulka chleba, 4 jabka 400kc🤦‍♀️.

0 Citovat

Tak když je cena odbaveného zavazadla ve stejný výši co tam stojí litr alkoholu, tak why not :D  Pro čtyři lidi na 4 flašky úspora asi 4500,- 😂

3 Citovat

Kufr plný jídla = jídlo pouze 3kg na osobu. Zákaz dovozu uzenin a masa, které není převařené.

2 Citovat

Zavarena veprovka🤦‍♀️😁 asi projde teda.

2 Citovat

 Dovážet se nesmí především nevařené mléčné a masné produkty (takže ani ty jen sušené či uzené) - pokud je produkt prokazatelně(!) převařený (pozor, český popisek islandského celníka asi neuspokojí), tak si jej vzít můžete. Problematický je také dovoz jakýchkoliv rostlin a plodin - pokud jsou prokazatelně evropského původu a originálně zabalené, můžete s menším množstvím projít, ale opatrnost je na místě.

 

https://mzv.gov.cz/jnp/cz/encykl.../duty.html

0 Citovat

Dobrý hostinec od Maggi to jistí! 😀

0 Citovat

Otazka je jestli ty 3kg nekdo kontroluje realne. A nebo pripadne jestli ma cenu platit odbaveny kufr, predpokladam 1kufr=3kg🤦‍♀️😁, jinak nevim co by se celnikovi vysvetlovalo, ze jsme 4 a mame tady 10kg jidla v kufru😁, tvl, to je jak pastikari do Chorvatska😂.

0 Citovat

pastika je tepelne zpracovany produkt, idealni na cesty (Majka zlate dedictvi)

0 Citovat

Majka je paštika?

0 Citovat

Slovenský rybožravý již zřejmě vyzvídá, na jaké destinace by mohl připravit nový promo kód ...


pelipecka.jpg

0 Citovat

Poslední nákupy letenek už vždy s verifikací - je to opruz Ryanu.

0 Citovat

Naposledy jsem za verifikaci platila myslím 0,60 € .. je to pořád stejně ? .. ale voser to je tak či tak, o tom žádná :-/

0 Citovat

Pelikán to nabízí gratis - nechávám to plně na něm, když už u něj utrácím majlant za letenky.

0 Citovat

Přímo přes Ryanair je to zdarma, pokud to nepotřebujete expresně. Jen se nahraje doklad totožnosti a podpis (stačí jeden za všechny na stejné rezervaci).  Standardní ověření trvalo asi den.

2 Citovat

akorát při ověření přímo si to můžete přiřadit do vlastního profilu, budou vám chodit případné updaty o změně letu a teoreticky při změně/zrušení můžete dostat celou cenu letenky zpět přímo na váš účet.

0 Citovat

Na Pelikánovi opět funguje kód PEL600CZ i pro ow lety.

5 Citovat

Funguje to ještě? Mně ne.

0 Citovat

Potvrzuji. Je to fuč.

0 Citovat

Včera to ještě šlo, letenka min. za 650 kč (bez poplatku za různé druhy plateb).

0 Citovat

PELIM7CZ


snimek-obrazovky-2024-09-03-165927.png

0 Citovat

Kedar: to si umí každý najít na webu mastercard.cz, tady šlo o to, že předchozí sleva, kterou šlo použít i na jednosměrný let, najednou zase fungovala... ale asi jen do včerejška.

0 Citovat

Já kupovala jednosměrné tam kolem 75 Kč a zpět kolem 280 kč, vše s Ryan. 

Ale v tom jejich bordelu je možné, že to zase půjde, nebo se objeví nějaký jiný kód.

2