Existuje ještě nějaká možnost jak alternativní cestou zlevnit letenky Ryanairu? Většina více či méně pofiderních OTA je vůbec nevyhledá. Srovnávače nabídnou přímo letenku od FR nebo minimální nabídku OTA za navýhodnou cenu.  .

OTA a letenky FR

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

Edit: 30.11.-1.12.

Diky za upozorneni.

0 Citovat

každopádně kdo to má do VIE blízko, a chce se tak dobře nadlábnout, až z toho zapomene odletět....

4 Citovat

V prosinci 2024 jsou tam nejake prodlouzene vikendovky RT: VIE-TIA za 190 Kc.

2 Citovat

Vždycky chci už už kupovat, ale pak mě vrátí na zem ty drahé přískoky na letiště ( Flix, RJ ) co násobně převyšují ceny letenek, ale co už, něco ca něco :) každopádně díky za tip !

3 Citovat

Pokud to není nějaká pecka typu Kanáry za 40 euro, tak se ti to vyplatí jen z tvého domovského letiště, cena sice nebude 190 Kč, ale třeba 600 Kč.

Zase ušetříš litr za tu pozemní dálkovou dopravu na letiště. Výborný je na to azair.

1 Citovat

A nebo za benzin a parking ve Vidni, ktery tam neni uplne levny😉. Musi se to vse pripocitat, plus hodiny strarvene jizdou. Treba me to nechava naprosto v klidu, vetsina akci z VIE.

2 Citovat

Jestli se dá počítat letiště cca 5km od baráku tak domovsky na mě zbylo BRQ a z toho lítá vcelku prd 😅.. ale ač datem výroby spadám do kategorie " stará kráva " tak nepohrdnu ani nepohodlným přestupem ( posedím, poležím ) na STN nebo BGY ale za takhle malý peníze je toho málo .. takže moje je spíš VIE a BTS a tam to je holt plus ty náklady na dopravu .. ale nebrblu, kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody :) .. takže díky všem co sem hážete tipy !

Sue azair je super, úplně jsem na něj zapomněla, díky  

5 Citovat

@Hanka K 

Domovský letiště, co já bych za něj dala lidi :) Jo mám vlastně Budějce, tam nám lítají s velkou slávou cestovky :D 

Takže mi nezbývá, než se všude drkotat 100-250 km :D 

1 Citovat

Tak zase z ČB si člověk může svobodně vybrat odlet z PRG, VIE, MUC a z hlediska dojezdu je to víceméně jedno (pokud se jede autem).

1 Citovat

Tak Brno není zrovna špatný - tam se dá za rozumné peníze dostat do Vídně, kde je nejvíce nabídek a také Bratislavy, kde létají hlavně lowcosty.

2 Citovat

hankaa napsal(a):

Domovský letiště, co já bych za něj dala lidi :) 

Takže mi nezbývá, než se všude drkotat 100-250 km :D 

Máme to stejně. Katowice 200 km, Vídeň 250 Km. Naplněné auto srazí náklady na palivo, ovšem třeba někde zaparkovat. A hlavně naplnit auto. Vlak/bus je někdy časově obdobný autu, ovšem třeba včas kupovat jízdenku, na poslední chvíli umí nehezky podražit. Plus doprava z města na letiště, čekání na letišti,...
Takže vždy jen tiše zanadávám, když vidím ty levné zpáteční letenky za 19,90 eur, jen holt jsou pro mě nesmyslné, když se odlítá v 6 a přilétá někdy ve 23 hodin. 
Byť s heslem "zkusit se má všechno" asi někdy ten ranní odlet zkusím.

5 Citovat

Tak Viden 410km mluvi za vse🤦‍♀️😁, takze hura smer Berlin, Lipsko a Praha. 100-200km je ok za mě. Jestli se nepocita travnate letiste pro sportovni letadla😉.

0 Citovat

Jelikož Josef Švejk Airport je jenom pro koupáky, tak u mě soutěží Praha s Vídní. Do Vídně 3 hodiny autem, do Prahy půlka, tak to chce vyvažovat plusy a mínusy. Bratislava už je trochu punk, ale taky se dá.

1 Citovat

At uz PRG, VIE, BTS, BUD, KRK, pro kazdeho jsou ruzne daleko.

Nicmene pro nedaleke cesty typu prodlouzeneho vikendu po Evrope nejakym low-costem se mi jevi nejlepe VIE. Prispiva k tomu samozrejme jiz nekolikrat opevovana rozsahla Vienna lounge, treba i ta mensi Sky lounge.
V PRG v se na T2 uz do Erste lounge nelimitovane neda, a na T1 do MC lounge jen, kdyz jsou jde o lety do Britanie, Albanie, Turecka zejmena. O kvalite a nabidce prazskych versus videnskych lounges uz ani neni treba se dale zminovat.

Jinak pred odlety a relaxem v lounges na vyse zminovanych letistich je mozne si projit dana velkomesta a vysbirat prichystane ČD body. Ty pak s premiovou jizdenkou za 300 ČD bodu a 0 Kc jiste priste zlevni alespon priblizeni se k Ruzyni, Mošnovu ci Tuřanům ...

0 Citovat

jakože se někam třepat přes celý město, abych dostal pět bodů, pokud se zrovna jejich appka, nastavení telefonu, a ČD-faktor (generátor náhodných výfucků, na jehož bázi ČD fungují) usnesou? A opakovat to 60x pro jednu jízdenku? Tak lákavou nabídku si asi nechám ujít...až to půjde jednoduše sbírat přes Fake GPS, popřemýšlím, ale hádám, že to bude k přidělení bodů požadovat Google location accuracy, jízdenku, termíny dost daleko od sebe, a podobné lahůdky...

0 Citovat

Bývalo tam hodně starých výletů jen s jediným bodem, který musíš navštívit za 5-10 bodů. Tak šlo stát v Praze na hlaváku a klikat a klikat a udělat tak třeba 200 bodů.

Teď u mě jako u Pražáka už dominuje Praha. Sem tam se u exotičtějších destinací nebo kvůli lepší rotaci se objeví Vídeň (Vienna Lounge potěší), dříve i Berlín, ale od zdražení busů kvůli jejich zákonu o minimální německé mzdě i pro řidiče moc nedává smysl, Wroclaw dřív než PolskiBus byl spolknut zeleným slizem a čas od času Bratislava. Katowice z Prahy odmítám. Jednou jsem si zkusil a stačilo. Do Krakova jsem byl ochotný jet kvůli lince do Tromsa, kterou mi zrušili dřív, než jsem ji proletěl :-D Budapešť zcela výjimečně a to do ní ještě většinou zaletím (linka do Baku a zdvacítkovaná Dubaj na Expo).

Jinak mi nedává smysl kupovat akční letenky např. z Milána nebo Madridu. Kvůli nejistotě, zda tam budu včas, dodatečné letence, dalšímu noclehu, to skoro vždy vychází hůř, jak si počkat na jinou z bližšího místa. Koupil jsem tak jen Řím-Hanga Roa a Oslo-Longbyeren.

4 Citovat

Většinou méně než 60x pro jednu jízdenku. Nějaké jednotlivé výlety jsou ohodnoceny až 30 ČD body, a jsou i s otázkami, takže i dále vzdělávají.

U nějakých výletů nemusíš udělat ani krok a chytneš je třeba za jízdy MHD. Možností je spousta.

0 Citovat

@Jakub Langer

Omlouvam se za OT, ale nedari se mi najit info, kde sbirat CD body mimo nakup jizdenek. Appku nemam.

Muzu vice info do SZ, pripadne zde?

Nasledne se klidne promazu.

0 Citovat

@Karel

google prozradil aplikaci Vlakem na výlet 

0 Citovat

Klidně napiš. V té apce i na webu "Vlakem na výlet" už to funguje od roku 2019. Objevil jsem to právě později až zjara 2023. 

Nejvíce těch výletů/procházek za ČD body je v Praze, Olomouci, Brně a Ostravě. Dále po celém Česku, trošku i ve Švýcarsku, Německu, Rakousku, Maďarsku, Slovensku a Polsku.

0 Citovat

Pelikán už i v t-mobile app. 800 sleva, jen zpáteční, a jen nad 2.5k. Tedy jen u toho, u čeho si předtím minimálně těch 800 přirazili. A to se vyplatí.

0