🎫 Ticket Point 🎫
Ryanair nabízí výhodné letenky z Prahy na Rhodos na začátek dubna.
Nejlevnější termín je 2.–7. dubna za 1 500 Kč, přičemž jsou k dispozici poslední dvě místa.
Jsou dostupné i další termíny v první polovině dubna za mírně vyšší ceny.
Eh, jasně, teď se ještě dostat na Malpensu. Přičtěte si letní ceny za přípoje. Já jsem dost poučená, že přípoje s nízkonákladovkami už ne, podělal to Easyjet u Porto-Madeira i teď na květen Wizz do Malpensy. Teď mi v ruce visí černý petr s letenkou Malpensa- Marakéš, se kterou určitě Wizz nepohne. To nebylo za 10 euro. Plus ten jejich klub, který z Prahy využiju leda tak na Kypr... velké možná. Wizz opravdu nebrat, pokud to aspoň cílová destinace.
Condor nabízí akční letenky z Prahy do Bostonu s přestupem ve Frankfurtu od května do června za 7 830 Kč.
Nejzajímavějším termínem se jeví 1.–12. května, kdy lze využít dva státní svátky.
Jedná se o nejlevnější tarif, který zahrnuje pouze malé příruční zavazadlo (batoh/tašku) o rozměrech 40 × 30 × 10 cm.
Alena Svobodová napsal(a):Eh, jasně, teď se ještě dostat na Malpensu. Přičtěte si letní ceny za přípoje. Já jsem dost poučená, že přípoje s nízkonákladovkami už ne, podělal to Easyjet u Porto-Madeira i teď na květen Wizz do Malpensy. Teď mi v ruce visí černý petr s letenkou Malpensa- Marakéš, se kterou určitě Wizz nepohne. To nebylo za 10 euro. Plus ten jejich klub, který z Prahy využiju leda tak na Kypr... velké možná. Wizz opravdu nebrat, pokud to aspoň cílová destinace.
Ta Malpensa zrusena je blba, ted se pripadne muze jevit jako prestupni bod FCO.
Ale taky na to nemam odvahu…
Pořád jsou tady lety s Ryanem do Bergama, létá se i 3x denně, ale zatím ceny drží dost vysoko, loni to bylo i uprostřed léta za pár stovek.
A proč se vůbec řeší Malpensa? Ten příspěvek jsem psal loni v květnu, samozřejmě už neplatí. Wizz naposledy do MPX poletí 27. 4. 2025, jako alternativa je tam EasyJet za občas i příznivou cenu. Do Bergama, přesně jak píše Sue, letenky hodně nesmyslně zdražily.
Mám pocit, že wizz postupně odřízne Prahu úplně, tím se ceny ryanairu ještě zvednou i do těch ostatních destinací, kde si zatím s wizzem konkurujou.
Londýn, Řím, Katánie a Tirana.
Kupovat letenky s přestupy lowcosty nemá smysl dopředu, ale až na poslední chvíli, kdy už je pravděpodobnost změn minimální a přestupy pak řešit podle aktuálních cen a časů letů.
Konkrétně ten Marakéš se dá aktuálně koupit na květen kolem 2,5k z PRG RT. Za podobnou cenu lze sehnat i Kanáry a Madeiru.
Ok, díky, no do Londýna a Říma lítájí všichni 😁 Tiranu mám vyhlídlou až na léto 2026, jinak není čas, tak uvidíme, jak to bude vypadat. No jsem poučená.
Ceny na poslední chvíli můžou být nižší, ale o to víc stojí ubytka. Jde jedině hrát gamble se zamluvením ubytka hned, jakmile je vypsaný letový řád, a čekat. Akorát to moc neodpovídá mojí povaze 🤷
Ubytování je vždy nejlevnější na danou noc, stačí počkat s rezervací do odpoledne a naskáčou tam velké slevy - hoteliéři minimalizují ztráty.
Samozřejmě jsou i výjimky - velké akce typu koncerty, veletrhy, mezinárodní závody, apod., kdy se prodá vše. A pak místa, kde je omezená nabídka. vždy.
Konkurovali si i do Milána (Ryan Bergamo) a do Benátek (Ryan Treviso). To už bohužel skončilo.
S Wizzem to taky dobře nevidím. Povedlo se mi na tenhle rok chytit dvě destinace s Eurowings z Prahy za dobrou cenu v dobré časy. Easyjet taky destinace přidává. Konkurence bude. Počítám ale s tím, že budu muset být větší hráč a flexibilnější. Prostě kvůli každému prdu nebudu jezdit do Berlína nebo Vídně 🤷
Jj, Treviso i Bergamo jsem během let využila několikrát. Čekám pořád naivně, jestli ještě nízkonákladovky nepřijdou s nějakou novou linkou v zimním letovém řádu. V Bordeaux jsem byla a do Terstu se nechystám.
Nové destinace nelze z PRG příliš očekávat, ale pořád se dá létat z PRG s přestupy, určitě lepší varianta než jezdit do Vídně nebo Berlína.
Alena Svobodová napsal(a):Jj, Treviso i Bergamo jsem během let využila několikrát. Čekám pořád naivně, jestli ještě nízkonákladovky nepřijdou s nějakou novou linkou v zimním letovém řádu. V Bordeaux jsem byla a do Terstu se nechystám.
Třeba Ryanair zatím lety na zimní letový řád naplánovaný nemá (mimo pár výstřelů jako Stansted které bude ještě měnit). Ale jelikož se bude jedno letadlo přesouvat z Prahy do Bratislavy tak kdo ví jestli se nějaké nové destinace dočkáme.
Ja jezdim do Berlina stejne casto jako do Prahy. O hodinu delsi cesta. Jeden cas jsme litali jenom z Berlina.