Sri Lanka srpen
Ahoj,
chystame se v srpnu na Sri Lanku a nasel jsem cenove pomerne zajimavou letenku:
- BUD - AUH (Wizz), AUH-BOM-CMB (Air Vistara)
- CMB-MCT-DXB (SalamAir), DXB-Wizz (Wizz)
Prikladam screen itinerare z Kiwi, ale kupoval bych naprimo u jednotlivych aerolinek. Celkova cena je pak cca 13.5k, ale nevim, jestli to za to stoji.
Vychazi to kolem 24h za cestu s nekolika negarantovanymi prestupy.
Sli byste do toho, nebo radeji BUD-DXB-CMB a zpet s FlyDubai za cca 24k? Letime poprve mimo Evropu, tak si nejsem jisty, jestli to risknout.
Tohle je hardcore a to za těch těch 24 tis s lowcostem také.
Tam přece lítají i normální linkové aerolinky, třeba Etihad z Vídně kolem 600 euro.
Do toho bych nešel. Velká šance si zkazit dovolenou na samým začátku. Kup radši u klasických aerolinek s garancí přestupu a min. s klasickým prirucakem + taškou a ne jen s igelitkou u nízkonákladovek.
Sue Ellen Ewing napsal(a):Tam přece lítají i normální linkové aerolinky, třeba Etihad z Vídně kolem 600 euro.
koukal jsem, ale nejlevnejsi Etihad je 911 EUR. I tak ale lepsi nez ten FlyDubai teda
puketapu napsal(a):Do toho bych nešel. Velká šance si zkazit dovolenou na samým začátku. Kup radši u klasických aerolinek s garancí přestupu a min. s klasickým prirucakem + taškou a ne jen s igelitkou u nízkonákladovek.
kaslu teda na to, diky za nazory. Prvni vetsi dovolenou si zkazit nechci
Ma smysl jeste cekat s nakupem, nebo byste rovnou brali ten zmineny Etihad?
Zadej si to do srovnávače skyscanner, koukni na google flights (včetně odletů z velkých evropských letišť, kam se z PRG dostaneš lowcosty za pár stovek) a uvidíš co z toho vypadne.
Etihad patří k těm dražším aerolinkám, určitě tam létá i spousta levnějších.
A počítáš s tím, že na Srí Lance v těch hlavních turistických místech na jihu to bude v srpnu stejně špatný?
Pyjtrie napsal(a):A počítáš s tím, že na Srí Lance v těch hlavních turistických místech na jihu to bude v srpnu stejně špatný?
kvuli cemu to tam bude spatny? koukal jsem, ze srpen by mel byt spis off season
Nevím, do jaké části ostrova chcete, ale zkontrolujte si monzuny, období dešťů a vlhkost vzduchu. Není to pak moc příjemné. Ale východ by snad měl být na počasí v pohodě. Ověřte si to, než koupíte letenky.
Sue Ellen Ewing napsal(a):Tohle je hardcore a to za těch těch 24 tis s lowcostem také.
Tam přece lítají i normální linkové aerolinky, třeba Etihad z Vídně kolem 600 euro.
Za 600 euro na srpen to neni. Od září už treba jo, ale srpen ne.
Letenky na Srí Lanku patří k těm dražším.
letět tam v srpnu není zrovna rozumné, to ale nic nemění na tom , že letět kombinací lowcostů za cenu vyšší, něž stojí běžné linkové aerolinky není moc chytré.
Tohle chce sledovat v předstihu. Dalo se např. s Etihad z Říma za 500 a byly tam i termíny v druhé půlce srpna. Teď už je to samozřejmě těžší.
Sue Ellen Ewing napsal(a):Zrovna tohle je pro mne zajímavé, tak jestli můžu poprosit o rozvedení nějakých tvých zkušeností s letní Srí Lankou. Proč to není rozumné? Tak zatím nezávazně jsem si plánoval na příští léto vnitrozemí a východní pobřeží na 3 týdny. Jsou tam v létě 2 hindu festivaly, který by byly i fajn bonus.Letenky na Srí Lanku patří k těm dražším.
letět tam v srpnu není zrovna rozumné, to ale nic nemění na tom , že letět kombinací lowcostů za cenu vyšší, něž stojí běžné linkové aerolinky není moc chytré.
Na východním pobřeží Srí Lanky je podle statistik i mých zkušeností v létě sucho. Na jihu a na horách jsem byl v roce 2013 koncem srpna a trochu i začátkem září a zapršelo párkrát na horách, ale většinou bylo hezky. Místní mi říkali, že v červenci pršelo na jižním pobřeží dost. Je to asi taky o štěstí. Na horách se s deštěm musí počítat celoročně.