RyanAir výběr batohu
Ahoj, máte prosím někdo zkušenost s kompresními obaly na oblečení? Kolik ušetří místa? Váhám mezi těmi, kde se vypustí vzduch pomocí jednocestného ventilu - nedostane se tam zase časem vzduch? Nebo těmi, které se zmenšují pomocí zipu - tam se bojím, kolik toho ty zipy vydrží. Zajímala by mě spíše zkušenost s konkrétní značkou, klidně do SZ, jestli tu nechcete dělat reklamu. Díky moc
Ja mam tyhle pytliky, ale pouzivam je jen na vicedenni tury, davam do nich spacak a obleceni, hlavne kvuli nepromokavosti i uspore mista v batohu. Po naplneni se pytlik zmackne, tim se z nej dostane vzduch, a zapne. Vzduch do nej nepronika. Na jiny typ cest netaham tolik obleceni, abych musela resit jeho kompresovani.
Používám tyto: https://www.gonexsport.com/produ...-cubes-set
Nedají se od toho čekat zázraky, ale určité místo to přeci jen uspoří (odhaduji cca 20 % oproti nekompresním obalům).
Spíš než ve zmenšení objemu vidím výhodu ve větší organizovanosti zavazadla a z toho plynoucí úsporu místa. Hlavní základ je si brát s sebou jen to nutné. Myšlenka toho, že vezmu půl skříně a packing cubes mě zachrání, je mylná.
Packing cubes používám (se zipem) a nedám na ně dopustit. Za mě to chce různé velikosti, aneb na trička bude jiný rozměr než na spodní prádlo atd.