Quanot Shark
Ahoj všem,při zpáteční cestě ze Střední Asie bych rád využil tuto novou uzbeckou leteckou společnost.Létá jednou týdně(čt) přímým letem na trase Taškent-Praha v dobrém časovém taktu.
Web přehledný,srozumitelný ale nejdou mi zaplatit letenky.Mám klasickou debetní Visu a na stránkách píší,že lze touto kartou platit.
Bohužel po zadání údajů karty a potvrzení platby vám to napíše,že tuto kartu obchodník nepodporuje.
Máte někdo zkušenosti,případně tip jak z toho ven.Na podporu jsem psal,bohužel zatím bez odpovědi.
Díky
Musiš si sehnat někoho, kdo má uzbeckou UZcard nebo Humo. S jinou kartou to nekoupíš, stejně jako Silk Avia. Kde jsi na to přišel, že se to dá platit jinou kartou?? To tam je jasně vidět, že to jde jen s těmi uzbeckými kartami.
Dobré info. Nenapadlo by mě, že aerolinka, která lítá do PRG, je pro Čechy nepoužitelná, protože si to nelze vlastně koupit. Proto jsem obecně k těmto no name aerolinkám a jejich přínosu pro rozvoj pravidelné dopravy do PRG skeptický. Ví někdo, kdo tam lítá za lidi? Je to nějaká uzbecká cestovka? Pokud by to využívali Rusové k tranzitu, ti asi taky nemají uzbecký karty předpokládám. A moc prosím: QANOT SHARK, nikoliv Quanot :-) tím děkuju i za Quantas a Quatar :-)
Na stránkách se to tváří, že by to mělo jít zaplatit normální kartou. Takže spíš bude problém s validací karty, s čímž ale asi banka moc nepomůže.
Tak minimálně to uvádí na hlavní stránce. To, že u platby nejsou loga bych ještě jako důkaz nebral.
:-) Učíš orla létat... Zkus si to. Já tu letenku v Uzbekistánu kupoval a jen díky místnímu s UZcard koupil a letěl.
edit: Ještě perlička, potvrzení objednávky přijde z adresy noreply@sirena-travel.ru, tedy viz https://sirena-travel.ru/ a tedy možná vítr vane odtud... Myslím ta nemožnost plateb MC/Visa.
Ta blokace těch karet kvuli lokalitě mě taky napadla, asi ne náhodou je prvním jazykem na stránkách ruština.
Resime stejny problem. Projel jsem rezervaci, a ztroskotal na platebni karte. Psal jsem jim email na heldesk jestli to muzeme nejak obejit. Tak jsem to koupil pres letusku (+800 Kč / os), a nechci to zakriknout, ale vypada to pruchozi.
Odpoved z qanot byla "Hello, currently our site only accepts uzcard and humo cards. At the moment, you can buy tickets from our company with a Visa card through other sites."
Ahoj, ráda bych se zeptala - chceme koupit letenku do Taškentu na duben 2025, skyscanner nám našel přímý let s Qanot Sharq, ale jde to koupit pouze přes letušku/kiwi, na oficiálním webu tento let ještě není vůbec v prodeji (a kdoví, jestli by nám vůbec šel zaplatit...). Je velké riziko koupit to přes přeprodejce, když letecká společnost ten let ještě ani nenabízí? Předem díky za reakci.