Zdravím,  prosím vás, nevíte, zda jde bez problému do Brazílie přivézt balené potraviny - tj. např. trvanlivý salám? Našel jsem na internetu rozporuplné informace :) Dík.  .

Brazílie - dovoz potravin

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

4 reakce

Zdravím, 
prosím vás, nevíte, zda jde bez problému do Brazílie přivézt balené potraviny - tj. např. trvanlivý salám? Našel jsem na internetu rozporuplné informace :) Dík.

0

Tohle asi nepůjde a ani to nedává smysl, potraviny tam jsou mnohem levnější než u nás.

0 Citovat

Tak ono nemusí jít o snahu o úspory... Kamarád v Turecku po mě chtěl, ať mu přivezu konzervovaný křen. Při pobytu v Česku si ho oblíbil a v TR zjevně nebyl k mání... Tak třeba nějaký kámoš v Brazílii čeká na trvanlivý salám 😉.

0 Citovat

Konzerva není problém, ale salám s největší pravděpodobností neprojde, jedině ho koupit v duty free - v PRG je na letišti obchod s českými potravinami.

Koukni na stránky MZV - tam jsou podrobnosti a pak si ty informace verifikuj na ambasádě v Praze. 

0 Citovat

Zajímalo by mě o jaký salám se konkrétně jedná?! Nějak si totiž nedokážu vybavit nějaký vynikající český salám. Asi mi chutnají jen průměrně. 

A to například v porovnání s lahodnými brazilskými klobáskami (calabresa, linguiça) nebo i s měkkým netrvanlivým salámem mortadela (obrovské sanduíches de mortadela v Mercado Municipal de São Paulo). 

O brazilském hovězím (churrasco) se tu raději ani rozplývat nebudu. To se musí zajít do restaurací Churrascarias a zažít! 😋

1
4 reakce