Pegasus Airlines - turistické hole na palubu
Ahoj, letíme z Bratislavy do Kutaisi přes Istanbul s Pegasus Airlines, jen "underseat bag" - pustí mě na palubu s turistickými holemi (rozložené v batohu)? neřeším rozměry, řeším to, že špice mohou být považovány za ostré. Pokud máte zkušenost, děkuji za sdílení. na jejich webu jsem tuto konkrétní věc pod omezením na palubu nenašel. Díky.
Ahoj, nestačilo by dotaz položit v jednom vlákně? Tady neplatí čím víc vláken, tím víc Adidas .
ocenil bych raději smysluplnou odpověď na můj dotaz, díky. Jinak ano, možná by to stačilo..
Hiking Poles | Transportation Security Administration (tsa.gov)
Jak přísně to má Pegasus netuším. Ale asi bych to neriskoval.
Myslím, bude se to řídit podmínkami letiště, letecká společnost příručku nerentgenuje. Např. PRAHA:
https://www.prg.aero/predmety-je...dotazovana
zde uvádějí mimo jiné:
- Skládací turistické (trekingové) a podobné hole
Povoleno v příručním i odbaveném zavazadle.
Tak mrkni na Blavu, ovšem také záleží na podmínkách přestupního (na SAW jsem přes rentgen přestupoval) a zpátečního letiště
Před lety.... skotsko s easyjet....PRG bez problémů (uvedeno v podmínkách stejně jako nyní), zpátky ale nevzali na palubu stan kvůli tyčkám (slaboučký skládací duralky, dohromady složený asi jako hůlky) ovšem....přepravili ho zdarma v zavazadlovém prostoru....
přesně tak, podmínky toho, co projde v příručáku defakto kontroluje letiště během security. nezajímá je, co povoluje či naopak zakazuje letecká společnost.
Zrovna Bratislava je při kontrolách velmi striktní.
Při odletu PRG, VIE, KTW hůlky procházejí. BTS spíš ne.
Díky moc za rady. Myslel jsem že se to řídí pravidly aerolinek. Teď se dívám na web BTS a konkrétně omezení pro turistické hole tam nevidím. Zkusím se ještě možná podívat na web letiště SAW a KUT. Ale u 3 letišť je dost vysoká šance že se to někde sekne..
Letiste Kutaisi má trekové hole mezi zakázanými předměty (v příručním zavazadle):