Prosím o radu nebo i doporučení na agenturu, handrkování mi odsává tolik energie, že se i rád podělím o vymáhanou částku.  Koupil jsem přes kiwi (chyba) jednosměrnou letenku s Eurowings na 7.11.2024 do Říma. Od šmejdů z kiwi přišel email cca před měsícem (od té doby se to s nimi zcela neúspěšně snažím řešit), že Eurowings posunuly odlet o den dříve (6.11.2024). To se mi zásadně nehodí. Koupil jsem už i jinou letenku na správný den jen s dřívějším odletem.  Na těchto stránkách (https://europa.eu/youreurope/cit...ex_cs.htm) jsem se dočetl následující: Letecká společnost změnila čas odletu na dobu dřívější, než bylo původně plánováno. Co mám dělat? Let, který byl přeložen o více než jednu hodinu dříve, se považuje za zrušený let. Máte stejná práva jako v případě zrušení letu.   Přijde mi to trochu too good to be true.    Uvítám rady, jak postupovat se zohledněním faktu, že kiwi na všechno sere a dělá mrtvého brouka.    Děkuji!   .

Posun odletu o den - lze stornovat?

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

3 reakce

Prosím o radu nebo i doporučení na agenturu, handrkování mi odsává tolik energie, že se i rád podělím o vymáhanou částku. 

Koupil jsem přes kiwi (chyba) jednosměrnou letenku s Eurowings na 7.11.2024 do Říma. Od šmejdů z kiwi přišel email cca před měsícem (od té doby se to s nimi zcela neúspěšně snažím řešit), že Eurowings posunuly odlet o den dříve (6.11.2024). To se mi zásadně nehodí. Koupil jsem už i jinou letenku na správný den jen s dřívějším odletem. 

Na těchto stránkách (https://europa.eu/youreurope/cit...ex_cs.htm) jsem se dočetl následující:

Letecká společnost změnila čas odletu na dobu dřívější, než bylo původně plánováno. Co mám dělat?

Let, který byl přeložen o více než jednu hodinu dříve, se považuje za zrušený let. Máte stejná práva jako v případě zrušení letu.

Přijde mi to trochu too good to be true. 

Uvítám rady, jak postupovat se zohledněním faktu, že kiwi na všechno sere a dělá mrtvého brouka. 

Děkuji! 

0

Ano, narok na refundaci mate. ostatne, rozumne aerolinky  refundaci aktivne nabidnou, a to i pri zmene treba o deset minut.

co vam ti matlove z kiwi napsali - at se take pobavime :)

jinak tady je nejsnaazsi scenar jednoznacny - chargeback platby prostrednictvim vasi banky.

kolecko pravnik, platebni rozkaz, soud je na rok prace, a nechal bych si ho az na konec, kdyby chargeback banka neudelala - ale to se v tomto pripade  na 99% nestane.

0 Citovat

Dekuju! Zkousim to pres https://claimcloud.cz/. Uvidime.

Kiwi - neni to nijak zvlast zajimave. Nejdriv nereaguji vubec. Kdyz jim clovek pise podesáté (každý den), napisou, ze to nemuzou nijak resit, ze se ma clovek obratit na aerolinku. Umim si zive predstavit, ze aerolinka me odkaze zpatky na ne, protoze ostatne oni dostali prachy. K*rvy jsou to. Uz nikdy nekoupim letenky jinde nez primo u aerolinky.

0 Citovat

Na agenturu bych se v tomto vykaslal - je to zbytecne - proc se dobrovolne pripravit o tech 20% nebo kolik si vezmou.

chargeback zvladnete sam poslanim jednoho lejstra do banky.

0
3 reakce