Dobrý den, chtěla bych se zeptat... V sobotu mi Ryanair zrušil let těsně před plánovaným odletem a náhradní let letěl až v neděli odpoledne. Z toho důvodu mi vzniknul nárok na kompenzaci. Chtěla jsem o ni zažádat přes formulář na stránkách Ryanairu, ten ale po vybrání správného letu (FR7315) hlásí, že let byl zrušen více jak 14 dní před odlete a na kompenzaci nemám právo, přestože to není pravda. Nemáte tedy někdo zkušenost, jak o kompenzaci zažádat? Telefon nezvedají a emailovou adresu jsem nenašla. Jediné, co mě napadá, je zažádat přes nějakou agenturu, ty si ale pak z kompenzace vezmou dost peněz...  .

Kompenzace za zrušený let Ryanair

Založila ve fóru Obecně o cestování letadlem

9 reakcí

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat... V sobotu mi Ryanair zrušil let těsně před plánovaným odletem a náhradní let letěl až v neděli odpoledne. Z toho důvodu mi vzniknul nárok na kompenzaci. Chtěla jsem o ni zažádat přes formulář na stránkách Ryanairu, ten ale po vybrání správného letu (FR7315) hlásí, že let byl zrušen více jak 14 dní před odlete a na kompenzaci nemám právo, přestože to není pravda.

Nemáte tedy někdo zkušenost, jak o kompenzaci zažádat? Telefon nezvedají a emailovou adresu jsem nenašla. Jediné, co mě napadá, je zažádat přes nějakou agenturu, ty si ale pak z kompenzace vezmou dost peněz...

0

Do mailu nic nepřišlo?

0 Citovat

Ne, respektive jen odkaz na stránky, kde je příslušný formulář na vyplnění, který ale nefunguje.

0 Citovat

Tak kdyz ti sel udelat web check-in az maximalne 24 hodin pred odletem, tak let nemohl byt zrusen pred 14 dny, ale tesne pred planovanym odletem.

Nepreferujes-li vymahaci agentury, muzes zkusit ECCnet (pro odlety z Ceska a dalsi) nebo APF (pro odlety z Rakouska).

0 Citovat

Co zkusit ryaní chat?

0 Citovat

Doporučuji si na ne došlápnout. Řešil jsem v minulosti. Napište jim e-mail odkazující se na patřičný EU formulář který vám dává právo na náhradu. Já dostal proplacené komplet náhradní letenky u jiného dopravce z jiného letiště včetně dopravy TGV na toto letiště. Následně pak také vrácené peníze za zrušenou letenku Ryanair a navíc k tomu relativně vysoké odškodnění

0 Citovat

Pro upřesnění náhrada nákladu byl přímý request na Ryanair. Žádost o odškodnění (kompenzaci) jsem opíral o EU261, přičemž ke zrušení letu došlo méně než 24h před jeho plánovaným odletem a nejednalo se o vyšší moc (mimo kontrolu aerolinek jako napr počasí)

0 Citovat

https://www.ryanair.com/gb/en/lp/check-in
(pro cancelled flight claim)

customerqueries@ryanair.com (následná komunikace)

0 Citovat

Děkuji všem moc za rady. Emailová adresa už bohužel nefunguje a v chatu Ryanairu mi akorát chatbot zase pošle odkazy na jejich stránky a nefungující formulář :(. Tak asi nakonec přecejen zkusím nějakou tu agenturu, ať mám šanci dostat alespoň něco.

0 Citovat

Live agent nic?

0
9 reakcí