Skládačka s Pegasus přes Australskou mutaci BF, jednoduchý a levný dojezd do Taškentu přímo z letiště Šymkent. Na letišti čeká spousta aut, které vás vezmou k hranicím za max. 10 EUR. Hranice přejít pěšky a pak chytit taxi přes Yandex za cca 50-80 Kč do centra Taškentu.  Věřím, že v říjnu tam ještě bude hodně příjemné počasí. Standardní kabinové velké zavazadlo do 8 kg jde dokoupit později ve správě rezervace za 10 EUR směr      .

[PC] Bratislava - Šymkent - Vídeň 1.955 Kč

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

12 reakcí

Skládačka s Pegasus přes Australskou mutaci BF, jednoduchý a levný dojezd do Taškentu přímo z letiště Šymkent. Na letišti čeká spousta aut, které vás vezmou k hranicím za max. 10 EUR. Hranice přejít pěšky a pak chytit taxi přes Yandex za cca 50-80 Kč do centra Taškentu. 

Věřím, že v říjnu tam ještě bude hodně příjemné počasí.

Standardní kabinové velké zavazadlo do 8 kg jde dokoupit později ve správě rezervace za 10 EUR směr

bts-cit.png
cit-vie.png

2

Ještě jsem to dohledal.

Platili jsme 7 EUR za sdílené auto za osobu, čekají, až se zaplní. 

42500 UZS Yandex od hranic do centra Taškentu

1 Citovat

Tak já nakonec vzal Bratislava - Biškek a Šymkent - Vídeň za taky lidových 98 EUR na takovou čtyřdenní rychlou průzkumnou cestu

2 Citovat

Já bych tu cestu z Šymkentu na UZ hranice jako selanku moc neviděl. Jeli jsme jí v červnu a po příletu letadla byli jediní 2 na asi 10 drožkařů. Nakonec byla málem bitka a jeli jsme s tím nejdrzejším, myslím 30 USD. Yandex samozřejmě ani náhodou v tuto dobu. I v noci zpátky opačně to byl porod. 

@norbic - slušný sadomaso;-)

0 Citovat

@Cali - no tak maršrutem do Almaty a pak érem do Šymkentu, no by zase neměl bejt takovej hard core :-D

0 Citovat

vcera jsem se vratil, s Pegasem vse ok, ale pridam je den muj zazitek ze Symkentupred odletem.  Protoze odlet je v 4:35 rano, tak jsem si chtel pred odjezdem taxikem na letiste koupit dve vodky a nechat je odbavit. V 11 jsem nakracel so samosky a ejhle, na kase mi rekli, ze tvrdy alkohol se prodava pouze do 21:00, dpc rikam si, koupim si aspon pivo, to se prej muze, vezmu Yandex a jedu na letiste, vystoupim, otevru pivsona a najednou kde se vzal tu se vzal policajt, chtel pas a co ze to mam v ruce, rikam pivo a on, ze se to nesmi, rikam ok a hodil jsem ho do kose a cekal, ze to tim skoncilo. Ale kdepak, vzal me do sluzebny, prisel druhej a dva vojaci. Jsem tam trcel asi pul hodiny.  A  proc tu sem, rikam asi 10 x ze turista a onize musim zaplatit pokutu, jinak pojedu na test na alkohol a drogy. Rikam, nemam uz zadny penize nemam a oni bud penize a nebo test. No zkratim to, radsi jsem vymenil 55 EUR a vykesoval, nez zustat viset v takovy prdeli. Takze pozor na alkohol v KZ ☝️😀

11 Citovat

Alkohol je metla lidstva.

3 Citovat

norbic napsal(a):

vcera jsem se vratil, s Pegasem vse ok, ale pridam je den muj zazitek ze Symkentupred odletem.  Protoze odlet je v 4:35 rano, tak jsem si chtel pred odjezdem taxikem na letiste koupit dve vodky a nechat je odbavit. V 11 jsem nakracel so samosky a ejhle, na kase mi rekli, ze tvrdy alkohol se prodava pouze do 21:00, dpc rikam si, koupim si aspon pivo, to se prej muze, vezmu Yandex a jedu na letiste, vystoupim, otevru pivsona a najednou kde se vzal tu se vzal policajt, chtel pas a co ze to mam v ruce, rikam pivo a on, ze se to nesmi, rikam ok a hodil jsem ho do kose a cekal, ze to tim skoncilo. Ale kdepak, vzal me do sluzebny, prisel druhej a dva vojaci. Jsem tam trcel asi pul hodiny.  A  proc tu sem, rikam asi 10 x ze turista a onize musim zaplatit pokutu, jinak pojedu na test na alkohol a drogy. Rikam, nemam uz zadny penize nemam a oni bud penize a nebo test. No zkratim to, radsi jsem vymenil 55 EUR a vykesoval, nez zustat viset v takovy prdeli. Takze pozor na alkohol v KZ ☝️😀

Klasický kazašský policajti :) mám podobnou zkušenost, platil jsem několikrát, třeba jen za to, že mě pustili k hranici... žebráci jedni. Až na letišti v Almaty zase si nás vyhlídli a že prej co to mam? říkám koberec (takovej chcipak 120x70) a oni, že to je problem, že musím do kanceláře. A tam to začlo, zkontroloval jsem si, že mám dost času a začal hrát úplně blbýho. Policajt ďěngy maš? a ja co? co?, money money? co co?, tenge maš tenge? a to se kámoš vytáhnul nasadil úsměv č 3 úplně se rozzářil jo tenge mám, a začal sypat z kapsy kováky, policajti šli do vývrtky a vyhodili nás zpátky do haly. takže kazašské policajt = pěkná kur_a :)

6 Citovat

Podobná historka z Keni - cigareta před odletovým terminálem, do minuty policajt, že zákaz kouření, vyhrožoval pokutou 50 usd v kanceláři, nakonec dostal zbytek peněz - pár drobných, že prý ok ale je nutné popojít asi pět metrů. Poté co odešel přišel druhý policajt, že prý zákaz kouření...ten už nedostal nic.

0 Citovat

Tabák je metla lidstva.

0 Citovat

S tím se dá souhlasit. Je to pomsta indiánů za anexe.

0 Citovat

myslim, že šlo o zbytečný vyměknutí. Tyhle kluky je jednoduchý si vychutnat, když budete mluvit výhradně anglicky, vždycky utečou. Oslovili mě nespočetněkrát, ani mě nenapadlo, abych jim něco platil teda. Kdyby ti to uletělo, měli by z toho víc nepříjemností než ty.

0 Citovat

Brume, zajímalo by mě, kdo by jim dělal jaký nepříjemnosti, kdyby ti kvůli tomu uletělo letadlo? Bylo tu nesčetně příběhů, kdy někdo kvůli někomu nestihl let a nikdy za to nikdo nenesl odpovědnost, pokud vím. 

8
12 reakcí