Letenka Omán Muskat
Zrovna jsem to chtěl napsat.
Jinak pro mě je dobrá cena 150-200 eur na jedné letence (s přestupem v SAW). Přestup v SAW, alespoň pro mě, není nic moc - kvanta lidi, opětovna security na přestupu s frontami, vše předražené, sedaček u gatu nedostatek, lety pres noc. Přestup pod 2h. je loterie, zvlášť ve špičkách....
300 eur bych asi dal s klasickou aerolinkou a přestupem jinde a s lepšími časy.
Ala napsal(a):Verčo, buď si to kupte tak, abyste měla všechny lety na jedné letence, pak máte garantovaný přestup a v případě zpoždění prvního letu se o vás aerolinka musí postarat a nějak vás do cíle dopraví, nebo pokud to chcete kupovat zvlášť, tak určitě radši třeba s jedním noclehem v místě přestupu, který využijete k návštěvě města, nebo prostě opravdu dlouhou rezervu na přestup pro případ zpoždění, které může nastat vždycky a u jakékoli aerolinky (porucha, počasí, stávky apod.).
Tak mám zkušenost, jak se o Vás postará Pegasus. Měli jsme VIE-SAW-MCT na jedné letence. Let z VIE zpožděný prý kvůli počasí, ale Turkish ze SAW letěl ve stejnou dobu na čas, takže jen výmluva. Nestihli jsme na SAW přestup a nabídka Pegasusu zněla buď další let do MCT za 2 dny (SAW-MCT se nelítá každý den) nebo vrácení peněz za letenku. To že za 2 hodiny letěl ze SAW do MCT Air Arabia nechtěli ani slyšet. Jelikož jsme nechtěli trčet 2 dny v Istanbulu (propadnuté auto a hotel v MCT), tak jsme si nechali vyplatit peníze za neproletěný let a museli jsme si koupit novou OW letenku IST-MCT se Salam Air druhý den. K tomu samo zajistit si hotel u letiště a taxík SAW-IST. Takže za mne Pegasus s přestupem silně nedoporučuji, pokud je přestup jen pár hodin a hrozí nestihnutí přestupu.
Díky za sdílení zkušeností. Obával jsem se, že by to takto mohlo skončit a bohužel jsem se nemýlil. My měli na přestup 2 hodiny, ale na security byla tak strašná fronta, že kdybychom nepředběhli (což sám nesnáším, ale nedalo se nic dělat), dopadli bychom podobně.
Jj, letiště v Turecku jsou příšerně protivné s těmi kontrolami při přestupu. Prakticky vždy nová kontrola včetně limitu na tekutiny. V IST občas té kontrole člověk ujde, pokud letí z EU a letadlo zastaví na inteligentní stojánce.
EDIT: Na podzim mám na přestup na SAW 2,5 hod., tak už se na to velmi těším. Další let za dva dny, když se už vracím. Načtu dopředu svá dvě prémiová cestovka. Přinejhorším kompenzace za zpoždění a návrat domů z Turecka.
Mate někdo zkušenost s Turkish Airlines? Jak se postarají v případě, ze je nějaký problém apod.. Případně i porovnání letadla a pohodlí..
Vim, ze v letadle je jídlo, zavazadla, zábava na palubě, ale jestli to stojí za to si připlatit.
Nebo by jste doporučili jiný přestup např. v Dubaji?
Turci mají dobré přestupové časy do Asie, takže nečekáš dlouho na letišti. Pro mě je mínus, že dost destinací lítají narrow body a mají v letadle dost teplo. Ale to někomu naopak může vyhovovat. Jídlo a servis v pohodě, letušky občas otrávené. Z pohledu ceny se moc lepších společností najít nedá.
Podělím se o moji zkušenost: kupováno vloni koncem září za 209 euro včetně příručního a malého zavazadla + pojištění zrušení letu za příplatek 20euro - kritický přestup na SAW při zpoždění letu z Prahy cca 2 hod = odchytali nás na ploše (včetně dalších ohrožených přestupů) a třídili tak, abychom nemuseli na transfer rentgen a mohli jít přímo na příslušnou gate.
Road Trip - auto u místní půjčovny, bezplatné storno až do vypůjční doby, plné pojištění, okamžitý kontakt přes whatsapp nonstop.
Ubytování - vybráno přes booking, většinou tak, aby bylo možno do večera v den příjezdu bezplatně stornovat (bylo možno takové najít, využili jsme při změně plánů a to jsem ještě nedocenil nebezpečí pouště - při náhlých deštích se z některých míst není možné dostat). V Praze na gate požadována rezervace ubytování, jinde ne.
Mám v plánu přiletět ubytovat se ve městě na jednu, dvě noci půjčit si auto v místní půjčovně, projít si město (mešita, trhy), potom jet směr Súr, užívat si moře, teplo, pláž, navštívit Wadi, ubytovat se v poušti na jednu dvě noci a zase zpět do města cca 8 dni. Jedeme s 2 letou dcerkou, takže užívat si teplo, písek, jídlo a poznat něco málo z Ománu. Moc děkuji za vaše rady a tipy.