Přestup Heathrow
Proč by neměl nikoho v Praze zajímat návazný let? Mám letenku pryč ze země přestupu/cíle, mám. Stejně jako u jakékoliv jiné země s vízovou povinností.
Tohle mi přijde dost na vodě.
Aerolinka má odpovědnost a musí tě v případě, že nesplňuješ podmínky vstupu dopravit zpět na své náklady. Kdyby například přestup nevyšel třeba z důvodu zpoždění prvního letu.
Potom je asi na vodě celej timatic🙄
Máš návaznou letenku? Máš.
Umožňuje LHR transit bez nutnosti immigration? Ano.
Děkujeme, další, prosím.
Pokusím se trochu osvětlit situaci jak jsem jí navnímal:
Pokud letíte přes LHR, tak ETA nemusíte mít v případě pokud:
a) Do cílového letiště máte vše na jedné letence s přestupem na LHR
b) Nevyzvednete si zavazadlo (proč taky).
c) Den příletu a den odletu bude v jeden den (není tak možné nocovat na letišti).
d) Nebudete chtít opustit tranzitní prostor.
Osobně bych neriskoval situaci mít letenku např. JFK - LHR a další LHR - PRG, byť bez odbaveného zavadla.
Pokud splňujete výše uvedené předpoklady, které vycházejí z podmínek britské vlády, tak IMHO nemusíte vůbec řešit, jestli mezi terminály jezdí cokoliv - splňujte podmínka no-ETA a vaše aerolinka by se o vás měla postarat tj. dopravit na LHR k odletovému terminálu bez potřeby nutnosti mít ETA.
Myslíte to tak, že je potřeba splnit všechny podmínky a) až d) současně?
Podmínky a), b), d) jsou pochopitelné, ale podmínka c)??????
Vždyť mohu splňovat vše kromě toho céčka, ale protože přiletím na LHR v 23:00 a odlétám v 02:00 druhý den, tak vy si myslíte, že v tomto případě potřebuji ETU?
You do not need an ETA if you will not pass through UK border control. You should bring evidence of your onward journey, such as a ticket to your destination.
You always pass through border control if you:
- leave the main airport building for any reason
- need to collect your bags and check them in to your onward flight
You must also pass through border control if both:
- your onward flight leaves on a different calendar day to when you arrive
- there’s nowhere for you to stay overnight in the airport, for example in a transit hotel
Check with your airline if you’re not sure if you’ll pass through UK border control.
zdroj: https://www.gov.uk/check-uk-visa...where_else
Tudíž je to vyjasněno.
Chápu, ale v tom případě, aby měl člověk ETU skoro vždy, protože nikdy nevíte, kdy bude mít návazný let třeba zpoždění a bude nakonec odlétat až po půlnoci. Nebo to se nějak zohledňuje, že je to zpoždění a původní čas byl před půlnocí?
Tak podle toho anglického textu je to navíc tak, že i když odlétáš druhý den a můžeš teoreticky zůstat někde v tranzitu, ETA být nemusí.