Let s přestupem - různé letecké společnosti
Milan V napsal(a):S těmi zavazadly obecně…na přepážkách občas dokážou zdánlivě nemožné věci s už se mi vícekrát podařilo odbavit zavazadlo s přestupem, až do finální destinace, přestože to byly dvě oddělené rezervace, se dvěma separátními čísly. Je třeba se zeptat a donutit check-in agenta podívat se, jestli to jde. Ono se dost často sami ptají, je XYX Vaše finální destinace? i když letíte jen point to point na jedný rezervaci. Boarding pas na navazujíci let samozřejmě nedostanete, ale ta bagáž může projít checknout až do cíle. Samozřejmě to nebude fungovat pokud letíte např z PRG legacy aerolinkou a pokráčko máte někde s Ryanairem
Taky úplně nesouhlasím, povedlo se mi to - myslím bagáž i boarding pas. Když jsem se vracel ze safari v Botswaně, tak jsem neměl dost dobré připojení na online checkin a měl jsem dvě separé rezervace. Jednu u Airlink a jednu do BritishAirways z JNB domů. Na poměrně malém letišti Kasane to paní vykouzlila s úsměvem - jak checkin tak bágl až do Prahy.
Podle mě je to hodně o agentovi, jak se mu chce a jak umí se software. Jelikož tuhle formu "zábavy" jako je přestup mezi dvěma letenkama neprovozuju úplně rád, víc zkušeností nemám. Ale na podzim, na podzim mě to čeká :-)
Pod ten poslední odstavec se plně podepisuju, je to rozhodně o agentovi a jeho schopnostech, ale obecně o schopnosti a příjemnosti / nepříjemnosti komunikace z obou stran. To není konkrétní narážka na nikoho z cestujících, jen si troufám tvrdit, že pokud člověk arogantně naběhne na agenta a začne hrát "entitled" roli, nebude ani na druhý straně ochota vyjít vstříc velká..
Rozhodně je to o komunikaci. Kolikrát stačí formulovat dotaz tak, že se agent bude chtít sám ukázat, že to půjde a že to zvládne. Výhodou jsou samozřejmě lety v rámci aliance, jinak slušnost a taky časový prostor. Systémy toho dovedou hodně, ale ne každý s nimi bohužel umí.