Ahoj, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s kontrolou na příletu do Dubaje (případně už na odletu z Prahy do DXB). Poletí se mnou máma, která si na delší lety/přestupy kvůli strachu bere lexaurin. Vždy má s sebou jen 2 tabletky samostatně, na cestu tam a zpět. Kontrolují poctivě obsah zavazadel příručních i odbavených? Samozřejmě k léku nemá předpis od doktorky, napsala jí ho jen pro tyhle situace už asi 2,5 roku zpět.. Máme to raději nějak vykomunikovat, nebo se to "ztratí v tlačenici"? Předem díky za rady, pokud nějaké máte :-)   .

Dubaj: bezpečností kontroly na letišti

Založil(a) ve fóru Letiště

12 reakcí

Ahoj, chtěla jsem se zeptat na zkušenosti s kontrolou na příletu do Dubaje (případně už na odletu z Prahy do DXB). Poletí se mnou máma, která si na delší lety/přestupy kvůli strachu bere lexaurin. Vždy má s sebou jen 2 tabletky samostatně, na cestu tam a zpět. Kontrolují poctivě obsah zavazadel příručních i odbavených? Samozřejmě k léku nemá předpis od doktorky, napsala jí ho jen pro tyhle situace už asi 2,5 roku zpět.. Máme to raději nějak vykomunikovat, nebo se to "ztratí v tlačenici"? Předem díky za rady, pokud nějaké máte :-) 

0

Tohle nikdo neresi, vozime lekarnicku plnou tabletek.

1 Citovat

I těch kontrolovaných léků? 

Jinak moc díky, trochu jsem doufala, že s tím problém nebude, ale máma chce mít všechno v cajku, už tak jsou trochu nervy kvůli situaci v tom regionu. 

0 Citovat

Letos jsme byli v Dubaji, plna lekarnicka vseho od antibiotik, po ibalgin, endiaron, paralen, ruzne kapky oci, usi,  leky na redeni krve, …,  bereme vsude. V prirucnim zavazadle. Nikdo to nikdy nechtel videt. Fakt komplet lekarna s detma.

1 Citovat

Ale to nejsou kontrolované léky, to je nesrovnatelné. Neuroleptika, antidepresiva a další by měly být dovazeny pouze se souhlasem lékaře, anglicky napsanym a asi i úředně ověřeným.

Byl bych opatrny s těmi radami, že "to nikdo neresi", jak je tady často zvykem.

0 Citovat

Tak zrovna i ty antidepresiva  taky mame v lekarne. Ja jen tvrdim, ze se mi nikdy nestalo, ze by se mi probiral nekdo na letisti v lecich.

0 Citovat

Taky jsem nikdy neviděl, že by někdo řešil léky, ještě k tomu, když je jich pár. 

0 Citovat

Zažil jsem to jenom při odletu z Ammánu v Jordánsku. Vysypali mi celý batoh a kontrolovali léky vůči nějakému seznamu.

0 Citovat

Ja nikdy nevidel, ze by resili kokain, ale asi to obcas taky resi :)

3 Citovat

Jde hlavně o přílet do Dubaje, kdy zbyde jedna tabletka (obvykle ji má v odbaveném kufru, když tedy odbavujeme, někde mezi ostatními věcmi), nazpět už si ji lupne před kontrolou. Ale jak píše tbu - přeci jen je to kontrolovaný lék, proto se ptám... risknout to, nebo si jít vyřizovat kvůli jedné tabletě papíry... To snad jí dám raději Kinedryl, jestli se po něm trochu unaví a usne :-D

0 Citovat

Doporučuji nechat si napsat recept na ten lék v papírové formě a nevyzvedávat a vzít s sebou a event. alespoň nějaké potvrzení od lékaře. Jinak si myslím, že je nebezpečí v tomto případě minimální.

Četl jsem však případ člověka, který bral kontrolovaný lék a jelikož jel do Emirátů pracovat na půl roku, nechal si napsat zásobu léků (žádné potvrzení od doktora neměl) a skončil ve vězení. Nikomu nevysvětlil, že to má na půl roku a musí to brát. Kdoví, jestli v tom vězení není i teď - za pašování omamných látek. Takže asi tak...

0 Citovat

Jednu tabletku bych vubec neresil

0 Citovat

Pavel Planespotter napsal(a): Taky jsem nikdy neviděl, že by někdo řešil léky, ještě k tomu, když je jich pár.

Na pozemním přechodu z Ománu do Emirátů nám ztropili emiratští celníci neuvěřitelný tyátr kvůli jednomu blistru s codeinem (nebyl v krabičce s příbalovým letákem). Hodinová šťára celého auta a všech zavazadel. Toliko k "nikdo" a "nikdy".

1
12 reakcí