BA - pár minut na přestup na LHR bez check inu
Momentálně sedim na SFO s tím že mám udělanej check-in jenom na trasu SFO-LHR, jelikož na kiosku zde mi to trasu LHR-BER nenabídlo.
Na LHR mám na přestup 90 minut.
Když nemám boarding pass na LHR-BER a je to na jedné letence, tak mám vycházet na LHR na chceck in? (Jelikož to pak nestihnu přes security zpět) případně kde tam můžu ten check in udělat, v transfer zoně?
sedim na gatu na SFO a už je tam zpoždění, když to přilétne např. jen o 10 minut později a já tam nestihnu ten check-in a uletí mi to, tak mě musí přebookovat na další let nebo mi můžou říct že je to moje chyba ? A co kdyby to přiletlo na minutu přesně?
díky za rychlou radu 😊
Ten boarding pass by měli být schopni vystavit i na tom odletovém gatu v SFO. Pokud ne, tak na LHR jít na transfer přepážku BA (předpokládám, že let je s BA). Není nutné vycházet ven, ty transfer přepážky jsou tam právě za tímto účelem a jsou rozmístěné na mnoha místech po letišti mezi gaty.
Prej jsem na stand-by na ten následující let, takže to tu na check-inu neuděla. Předpokládám že v tomto případě když to nestihnu na LHR tak mě přehoděj na další let a v tom případě pak mám nárok i na kompenzaci, ne ?
Teraz mi to presne robili v Bnagkoku.
Automat mi vyplul len letenku Bangkoku - Pariz.
Clovek za prepazkou mi to musel dorobit. Vytlacil na 1 letenke vsetko
Trochu mě znejisťuje ten stand-by na návazným letu, protože to znamená, že zavazadlo poletí jenom do Londýna. Takže se teoreticky může stát, že se dalším letem domů dostaneš, ale bez zavazadla, protože to nestihnou. Jak se vůbec řeší handling zavazadel v takovémto případě?
Zavazadlo poletí dalším letadlem.
Po příletu do Prahy hned jít na přepážku v hale, kde jsou pásy na zavazadla za pasovou kontrolou.
Tuším, že BA odbavuje Menzies.
Ukázat jim palubní vstupenku a zavazadlový lístek (ten útržek, co lepí na zadní stranu palubní vstupenky).
Pak jim sdělit barvu a tvar kufru (mají takový vytištěný papír s nejčastějšími typy kufrů).
Dát jim na sebe telefonní kontakt a adresu.
Kufr dovezou domů na udanou adresu, volají ca. 1 hodinu před příjezdem. Je to zadarmo. Někdy chce řidič vidět občanku a protokol z letiště.
Důležité:
řešit to ihned na letišti po příletu (ne později, pak to neuznají)
vždy má prioritu přestup do návazného letadla. Pokud je krátký čas na přestup, tak utíkat na další letadlo a kufr řešit až v Praze.
Platí za předpokladu, že všechny lety jsou pod jednou rezervací (resp, pod PNR = ten šestimístný kód od aerolinky).