Letenky v Albanii
Ahoj!
Chtěla jsem od vás radu. Pozítří odlítáme z Tirany do ČR . A při checkingu mi napsali na wizz , že nejde elektronická letenka , pouze vytisknuta. Letěli jste teďka někdo z Tirany? Můžeme si to někde vytisknout na letišti , nebo budeme muset někde v městě? Popřípadě kde? Budu moc ráda za rady , teď vůbec nevím .
Díky:) !
Hoj, taky letíme pozítří. Na cestě zpátky tedy nelze v Tiraně použít elektronickou letenku, chápu to správně? Nikde jsem tohle info nezaznamenal, ale možná jsem jen nedávál pozor (jelikož by mě tohle ani nenapadlo..)
Edit: Tak už to vidím, online check-in, poté navštivit desk a obdržet free boarding passy, zajímavé. Evidentně to takhle je už roky a nemají digitální systém.
Jenom potvrdím slova kolegů výše, v Tiraně si musíte vystát frontu na klasickém check-inu a elektronickou verzi BP vám vymění za papírovou. Tohle drobné nepohodlí vám ale pak vynahradí security check, kde mají nové skenery a nemusíte nic vytahovat z tašek. :)
Zase na druhou stranu, takova letiste, kde se musi cekat na osobni check-in (rekneme 2 hodiny pred odletem), maji tu nevyhodu, ze se podstatne krati cas behem pripadne navstevy salonku ...
V centru Tirany je spousta kopírovacích center. Za 5 kč kopie vám to vytisknou a je to bez fronty.
V Tiraně mají "zastaralé" pravidlo s palubní vstupenkou, ale pasovou kontrolu při příletu zajistí bleskurychlý turniket.
Jakub Langer napsal(a):Zase na druhou stranu, takova letiste, kde se musi cekat na osobni check-in (rekneme 2 hodiny pred odletem), maji tu nevyhodu, ze se podstatne krati cas behem pripadne navstevy salonku ...
Ani vytištěným boarding passem si nepomůžeš, protože scanner ti ho vezme až když je otevřený check-in.
Hm, akorát v diskuzi pod průvodcem letištěm už se dávno řešilo, že ten vytisknutý ne-boarding pass nikdo u přepážky nechce.
Sue to nějak nechápu - když není otevřený check-in, tak mi jaksi nemá kdo ten boarding pass vytisknout, že.
Přes aplikaci boardig pass získáš, ve městě je hodně copy shopů, kde ti ho vytisknou. Nemusíš tak chodit na check-in, pokud nemáš zavazadlo.
Ale scannery tě pustí do airside až dvě hodiny před odletem.
Omluva , že ne letiště TIR. Možná obecněji teda.
KUT-10/24 při on line check- inu upozornění, že stejně se musí na přepážku. Nevygenerovalo ani QR kód.
Už před 2 lety Sharm-vygenerovalo, ale stejně upozornění , že na přepážku . Asi záleželo na personálu letiště - stačila vždy ale jen aplikace - / BP/ na letišti. / bez front, jen security /
Ted ani TIR nestačí on line check-in bez dalších kontrol-přepážky,..? :)
Politika sedadel : Tři poslední lety za 3 měsíce zpět s W6 různé destinace " i náhodná sedadla" . A nakonec sedadla vždy skoro vedle sebe. Vedle sebe ,naproti , o řadu jen zpět. Náhoda, nebo podle reakcí v jiným fóru tady vstřícnější gesto,..?
Mě by spíš zajímalo, jak je to s tranzitem. Vyženou mě zase na landside přes pasovku, nebo ne?