Ahoj všem, mám letenku přes Lodnýn do Singapuru a zvažuju jestli si připlatit za sedadlo nahoře, nebo exit. Na zahr. forech jsem četl, že pod každým sedadlem je media box, který dost zavazí nohám. Má někdo zkušenost? Nechtěl bych těch 13hodin protrpět... Děkuji  .

Airbus A380 zkušenosti - sedadla

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ahoj všem, mám letenku přes Lodnýn do Singapuru a zvažuju jestli si připlatit za sedadlo nahoře, nebo exit. Na zahr. forech jsem četl, že pod každým sedadlem je media box, který dost zavazí nohám. Má někdo zkušenost? Nechtěl bych těch 13hodin protrpět... Děkuji

0

Rozhodně exit nebo za přepážkou. Kvůli místu na nohy.

0 Citovat

Máš osobní zkušenost prosím Tě? 

0 Citovat

V A380 je místa všude na 200 kilové postavy. Ale spíše pupek vystrčený, než tuk v bocích 

0 Citovat

Borek N. napsal(a):

Máš osobní zkušenost prosím Tě? 

Mám. Do Singapuru jak se Singapore Airlines, tak s British. A380 je dobrá u obou.

0 Citovat

Exit a první řady u záchodů bych naopak právě nevolil. Nemůžeš se tam natáhnout napříč, když je volněji, dávají tam řvoucí infanty, a postávají nad tebou lidi, čekající na WC (plus tam mlátí WC dveře).

1 Citovat

A380 není rozhodně v economy žádný zázrak, stejně jako economy v populárních Emirates. Sedačky se příliš neliší od jiných širokotrupých letadel. 

Existuje web seatguru, kde máš recenze sedaček v letadle, podle aerolinky, linky, typu a konfigurace letadla.

2 Citovat

Seatguru už snad několik let neaktualizovali. Za mě je dneska mnohem lepší www.aerolopa.com.
Jinak souhlas, že economy jako economy.

4 Citovat

Právě že zatím je k prodeji jen exit nahoře u WC, z toho mám trochu strach... A navíc nahoře jsou všechny exity u WC. Mám rád sedadla u okna, že se můžu opřít a pospávat... Ale 13ti hodinových letů za sebou popravdě moc nemám, proto hledám radu. A seatguru samozřejmě znám, tam tedy moc neporadí. Koupil jsem to přes CA tak nemůžu upgradovat aspoň na premium economy. To mi booking nedokáže zařídit a BA za to chce nesmysl.

0 Citovat

pokud máš možnost vzít horní palubu, tak vem sedačku u okýnka, mají tam super extra místo, který vizuálně fakt přidá! a config jen 2-4-2 oproti dolni jungli 3-4-3

1 Citovat

U exitu je zima jak v psírně.

0 Citovat

Tohle už je moc...

Na horní palubě je jiná konfigurace, protože je tam také to letadlo mnohem užší a u okénka jsou stěny už hodně šikmé, na dolní palubě prakticky svislé. Jestli je v letadle zima nebo teplo nezáleží na zom kde sedíš, exity neprofukují.

5 Citovat

Byť si tady nehoním triko nekonečnými výčty letů, tak si myslím, že jsem toho nalétal přeci jen víc, než všechny tvoje falešné profily dohromady, padrino. U 773 Air France jsem zažil, že při klesání na přistání z exitových dveří začala dokonce kapat voda.

1 Citovat

Přesně tak u exitu je sice více místa, ale lidi tam jsou prakticky vždy zabalení jak eskymáci.Vždy když u nich čekám na WC tak to sleduji.

0 Citovat

diky za tuhle diskuzi, v patek me taky ceka s British LHR - SIN tak vyuziju.

0 Citovat

Srovnání nejlepších kamarádů, kteří se neshnodnou na tom, která místa jsou lepší. Kamarád: vždy exit i přes to, že má "omezení" do šířky (pevné područky), protože stejně neumí spát tak, že by se roztáhnul. Zároveň mu vůbec nevadí žádné zvuky a zima.

Já vždy doufám, že najdu něco, kde se dá roztáhnout jinak, než "přímka" nohama dopředu. Vadí mi zvuky, čekající lidi u WC a fakt tam bývá větší zima. 

Naposledy si on připlatil exit, já vychytala volnou trojsedačku, všichni spoko, ale když jsem se za ním v průběhu letu byla projít, ta rozdílná teplota byla cítit hodně.

0 Citovat

Jiri Sindelar napsal(a):

diky za tuhle diskuzi, v patek me taky ceka s British LHR - SIN tak vyuziju.

Tak to prosím projdi a dej pak tip na dobré sedadlo... :-)

0 Citovat

Když to tak čtu, tak asi ideál u okna někde nahoře... 

0 Citovat

Ideál to není, protože tam máš hlavu nalepenou už prakticky na stěně.

0 Citovat

To jsou přípravy jak na ztrátu panenství :-)

4 Citovat

Lítejte v C a je po starostech😉

0 Citovat

Borek N. napsal(a):

Tak to prosím projdi a dej pak tip na dobré sedadlo... :-)

Rozhodně nedoporučuju 82A,B. Z nějakého důvodu je tam extrémně málo místa na nohy. Možná to je tak v celé té zadní sekci. Týpek vedle mě, nadprůměrného vzrůstu, většinu cesty prostál, protože se do tý sedačky prostě nevešel. A jelikož to bylo JNB-LHR, postál si docela dlouho.

0 Citovat

Tak z logiky věci musí být na sedačkách vzadu méně místa, protože šířka uličky musí zůstat stejná. 

0 Citovat

No ale tohle bylo na délku. I já s podprůměrným vzrůstem jsem měl kolena hodně na těsno. Sardinkárna jak v A340 Iberie.

0 Citovat

Ahoj.

Používám seatmaps.com. Jsou tam veškeré podrobné informace a celkem mi to funguje. Ohledně a380 za mě vždy lepší nahoře. Dole je sice více místa k oknu, ale zase se člověk neopře. Raději vždy sedím v menších oddílech, kdy je většinou lepší servis a ochota letušek. Ale to je dle chuti každého...

0