Ryanair a platba v eurech?
Dobrý den,
prosím dá se zaplatit na ryanair.com v eurech z euro účtu? Připadám si jako blázen, tak se omlouvám za hloupý dotaz, každopádně celou dobu je rezervace v eurech a v posledním kroku, ve chvíli kdy zadám eurovou debitku, tak tam skočí české koruny převedené šíleným kurzem. Takže jsem si netroufla to z té eurové stáhnout, aby nebyl další převod. Díky za rady
jde to, průběžně to trochu mění (jednou je potřeba vybrat měnu, jindy zrušit souhlas s konverzí), ale pár dnů zpět jsem tak zrovna platil a bylo to ok.
Když jsem já platil eurovou platbu a zadal kartu k eurovýmu účtu, tak mi to koruny vůbec nenabízelo. Ale byl to let z Itálie. U letu z Prahy jsem se na eura nijak nedostal a furt to bylo v korunách.
Ryanair ponúka cenu v mene odletového letiska. Ak chcem platiť kartou, ktorá je v inej mene, tak ponúkne ten prepočet na menu karty tým svojim nezmyselným kurzom.
Je potrebné v poslednom kroku (po zadaní čísla karty) rozkliknúť ponuku "Want to learn more about our guaranteed exchange rate?" a zrušiť zaškrtnutie checkboxu.
Viď obrázok.
To zrušení zaškrtnutí je pravda, ale u tazatelky (nebo třeba u mě před několika týdny) šlo o platbu ve stejné měně (EUR) podle odletového letiště kartou taky v eurech. Problém asi je, že jejich systém rozpozná českou banku (Fio) a hned cpe ten přepočet na Kč i u eurového účtu.
Díky moc. Odlet je z vídně, takže tam jsou taky eura. Bohužel jsem nenašla nikde, aby se to nepřevádělo. Díky moc za rady, příště budu chytřejší :)
Oblibeny "DCC" trik, podobne to dela treba i paypal (taky se musi aktivne odmitnout konverze) a nakonec i spousta bankomatu
Tohle se dá nastavit v bankovnictví, když se pak náhodou uklikneš, tak platba s DCC neproběhne.
Libor_S napsal(a):Problém asi je, že jejich systém rozpozná českou banku (Fio) a hned cpe ten přepočet na Kč i u eurového účtu.
Tak to dáva aspoň akú-takú "logiku" (česká banka = české koruny), ale svojho času niektoré eurové kreditné karty slovenskej Tatrabanky (t. j. mena karty euro, miesto vydania Slovensko, čiže tiež eurová oblasť) Ryanair rozpoznával ako dolárové karty a v poslednom kroku ponúkol tú ich konverziu z eur na USD. A to sa fakt dalo jednoducho prehliadnuť, hlavne keď si si kupoval letenky s cenou v eurách, kde si nejaké kurzové nezmysly neočakával.
Neviem ako je to teraz, ale pár rokov dozadu tu tento problém bol.