Nevidím tu obecné téma AirBaltic, tak si dovoluji založit. Dnes vydali tiskovou zprávu, která asi i některé z nás nepotěší. https://company.airbaltic.com/en...nce-delays Z 5 letů mi změnili 4. U jednoho, který jsem koupil přes Trip.com, aspoň vidím změny v, u ostatních, kupovaných napřímo, ne, protože web i appka se nechají přemlouvat (nejdřív 2x ukážou chybu, napotřetí už směrují přímo na call centrum). V mailu ještě nemám nic.  .

AirBaltic

Založil ve fóru Letecké společnosti

baca12 napsal(a):

Mate skusenosti s prespanim na letisku tallin?

Posunuli mi aj dalsi let s krasnym priletom 00.50 :(

Pokud jsi na airside, tak dobrý, na landside dost blbý zima a hluk...

1 Citovat

romancient napsal(a):

[citace="David Eiselt"]

Due to delays and prolonged engine maintenance by the engine manufacturer, the following routes will be cancelled during the Summer 2025 schedule (from March 30, 2025 to October 25, 2025):

Z Prahy ani Vídně se nic rušit nebude.

No takže kecy od Pobaltů  😁

Mám zrušený let Praha - Vilnius 10-13.04.2025

[/citace]

Jaký kecy? AirBaltic zveřejnil seznam tras které se přes léto zruší komplet. Že to chybně David Eiselt interpretoval jako že z Prahy se žádné lety rušit nebudou, není chyba "Pobaltů". V komentáři na X je i napsané, že ostatních linek se může dotknout rušení frekvencí.

1 Citovat

Mıchal napsal(a):

Jestli je to narážka na VIE u mě, tak nyní prodávají z Prahy lety s přestupem ve VIE, ale v rebookovacím klikátku nejsou. Jen jiné divočiny.

Jo už to chápu a koukám na to. Prostě ve dny, kdy např. nelítají RIX přímo, nabízejí lety s přestupem přes VIE. Taky je to za jiný ceny, než ty jejich akční. Ale rebooking umožňují jen na své vlastní lety.

Jinak za mě teda BT dost palec dolů. Letní nabídka PRG-RIX 2025 je nejhorší za posledních X let, pokud nepočítám covid roky. Každodenní let PRG-RIX byl v létě standard a se slzou v oku vzpomínám např. na 2017, kdy např. pondělí a pátek lítala Dášena PRG-RIX 2x denně, ráno a večer. Jinak i ta výmluva na třetí stranu (problém s motory A220) dost pokulhává v tom, že oni těch A220 dost mají, jenže to by nesměla být polovina flotily být pronajatá ven Swissu atd. Zřejmě ten leasing nese víc... a pasažér AirBaltic má prostě smůlu.

2 Citovat

MichaelH: to mě pobavilo taky, akorát to mám v opačném směru. Aspoň je z toho flexi letenka, ne? 😆

0 Citovat

Jox: Jako jo, můžu si to přehodit na jiný termín a nebo zrušit úplně. 😁 Jen jsem to moc nepochopil.

0 Citovat

Moznosti s airbaltic su neobmedzene, takze si mozem vybrat ci prespim v talline alebo v rige na letisku.

Ktore je lepsie na prespanie?

0 Citovat

asi Riga, tam je místa... V Tallinu nevim, jestli vůbec airside transit mají. Sleepinginairports možná bude mít nějaký reviews.

0 Citovat

Ani jedno letiště není nějak velké. Každopádně v Rize bude levnější sehnat něco na přespání u letiště. 

0 Citovat

V Rize na letišti jsem spal několikrát a vždy v pohodě, jen někdy chodí security a chtějí vidět BP na ranní let. 

0 Citovat

baca12 napsal(a):

Moznosti s airbaltic su neobmedzene, takze si mozem vybrat ci prespim v talline alebo v rige na letisku.

Ktore je lepsie na prespanie?

V Rize mám tip na hotel "na pěšky" z letiště, je to tento: 

https://www.hotelmara.lv/, bylo to levný a v pohodě. 

0