Zdravím všechny, doposud jsme cestovali v péči CK, ale potřebujeme změnu. Takže jsme objednali letenky Praha-Dubaj Dubaj - Mombasa a zpět. Celkem se mi všechno zdálo jasné a na pohodu. Ale s blížícím se termínem odletu začínám trochu stresovat. Takže prosím vysvětlení, jak celé cestování probíhá, co mám očekávat. Máme  v ceně letenky odbavené zavazadlo, přestup v Dubaji na terminále 3.  Moje představa je taková, že se v Praze odbavím (tak jako když jsem cestovala s CK), nechám si jen příručák, kufr šupnu na pás  a nastoupím do letadla směr Dubaj. Tam vylezu a najdu si už rovnou let do Mombasy - nemusím nikde vyzvedávat kufry, znova řešit letenku. Teď mě teda napadá - on line odbavení si udělám doma v aplikaci FD a letenky vytisknu nebo je dostanu v Praze na přepážce?  Kdybych měla jen příručák a ne odbavené zavazadlo, tak chápu, že online odbavení udělám doma, ale když mám ještě další kufr?  A při cestě zpět máme čas v Dubaji 12 hodin... chci se jet podívat do centra - pak až se vrátím na letiště, tak jak postupovat?  Možná se někomu takové dotazy zdají blbé, ale budu ráda za pomoc a odpověď. Každý to jednou musí poprvé zkusit a pak je už chytřejší :-)   .

Fly dubai - první let

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

1 reakce

Zdravím všechny, doposud jsme cestovali v péči CK, ale potřebujeme změnu. Takže jsme objednali letenky Praha-Dubaj Dubaj - Mombasa a zpět. Celkem se mi všechno zdálo jasné a na pohodu. Ale s blížícím se termínem odletu začínám trochu stresovat. Takže prosím vysvětlení, jak celé cestování probíhá, co mám očekávat. Máme  v ceně letenky odbavené zavazadlo, přestup v Dubaji na terminále 3. 

Moje představa je taková, že se v Praze odbavím (tak jako když jsem cestovala s CK), nechám si jen příručák, kufr šupnu na pás  a nastoupím do letadla směr Dubaj. Tam vylezu a najdu si už rovnou let do Mombasy - nemusím nikde vyzvedávat kufry, znova řešit letenku. Teď mě teda napadá - on line odbavení si udělám doma v aplikaci FD a letenky vytisknu nebo je dostanu v Praze na přepážce? 

Kdybych měla jen příručák a ne odbavené zavazadlo, tak chápu, že online odbavení udělám doma, ale když mám ještě další kufr? 

A při cestě zpět máme čas v Dubaji 12 hodin... chci se jet podívat do centra - pak až se vrátím na letiště, tak jak postupovat? 

Možná se někomu takové dotazy zdají blbé, ale budu ráda za pomoc a odpověď. Každý to jednou musí poprvé zkusit a pak je už chytřejší :-) 

0

Zdravím. Není se čeho obávat. Check-in bych udělal doma, přestože se zdá, že ho Flydubai umožňuje i zdarma na letišti. Letenku si uložíš do Apple Wallet / Google peněženky, není potřeba tisknout. I když to možná není 100% potřeba, já to doporučuju. Většinou se mi stává, že tu papírovou letenku zahrabu někde v batohu a ten QR kód v mobilu mám pořád po ruce. Ale to je na preferenci každého :). 

Pak přijdeš v Praze na letiště na přepážku Flydubai, necháš si odbavit kufr přímo do cílové destinace a v Dubaji jen najdeš, odkud ti to letí. O zavazadlo se nestaráš. Po cestě zpátky totéž - odbavíš si zavazadlo až do Prahy. Pokud máš 12 hodin na přestup, prostě z letiště odejdeš a před odletem zase přijdeš a tvůj kufr pojede až do Prahy, takže se o něj nemusíš strachovat. Já vždycky pro jistotu kontroluju, že na ústřižku, co dostanu na přepážce k zavazadlu je PRG

2
1 reakce