Kiwi - nevrácení peněz za zrušený let?
Ahoj,
na podzim jsem koupil letenky do Neapole a zpět. Po pár dnech přišel email, že let z Neapole do Prahy byl zrušen, navržená "náhrada" přimo od Kiwi byla dříve, než odlet z Prahy, takže nesmysl. Řešil jsem to hned s podporou Kiwi a ti mi říkali, že mám počkat až proběhne cesta a pak požádat o refund přes Kiwi.
To jsem udělal, načež mi asi po 3 týdnech mi napsali, že refund byl leteckou společností zamítnut. Dále se tomu nechtějí věnovat.
Poradíte, jak v takovém případě postupovat? Dostal jsem z nich alespoň 6 místný rezervační kód, mám zkusit napsat přímo letecké společností (WizzAir) nebo to řešit přes nějakou spotřebitelskou agenturu? A je to Kiwi, po kom mám jít (který mi to prodal), nebo letecká společnost?
Díky,
Jindra
Není co řešit. Tomu, co se vám stalo, se říká zkušenost. Příště už si letenky přes Kiwi nekoupíte.
nikdy nekupovat letenky přes Kiwi, je to jedna z nejproblematičtějších OTA, pokud jde o praktiky vůči zákazníkům či celkově tragickou úroveň servisu, zvlášť když se něco stane (zrušení letu, zpoždění a ztráta přípoje, apod.)
(A bohužel současně mají relativně přívětivý web, srozumitelnou apku a efektivní marketing - kdyby takhle dobře dělali i support zákazníkům, neřekl bych ani popel..)
Takže kiwi příště fakt vynechat, nicméně, když už se to stalo, lze využít nástroje ochrany spotřebitele.
Relativně nejsilnější je chargeback u banky, reklamace platby kartou.
Zaplatili jste letenky, let zrušen, pokoušeli jste se o řešení přes prodejce, domluva nebyla možná --> reklamovat platbu za neposkytnutí zboží/služby.
Když by tohle nešlo, tak aspoň zkusit ESC/ČOI řešení sporu s obchodníkem, případně komunikaci napřímo s wizzairem. Pokud byl let wizzair zrušen, minimálně za tento zrušený let je určitě nárok na vrácení peněz, naprosto jednoznačně. To spíš si to kiwi nechalo vyplatit a vám lže, že to společnost zamítla. Konkaktujte wizzair a nechte si to potvrdit.