Ahoj, na podzim jsem koupil letenky do Neapole a zpět. Po pár dnech přišel email, že let z Neapole do Prahy byl zrušen, navržená "náhrada" přimo od Kiwi byla dříve, než odlet z Prahy, takže nesmysl. Řešil jsem to hned s podporou Kiwi a ti mi říkali, že mám počkat až proběhne cesta a pak požádat o refund přes Kiwi. To jsem udělal, načež mi asi po 3 týdnech mi napsali, že refund byl leteckou společností zamítnut. Dále se tomu nechtějí věnovat. Poradíte, jak v takovém případě postupovat? Dostal jsem z nich alespoň 6 místný rezervační kód, mám zkusit napsat přímo letecké společností (WizzAir) nebo to řešit přes nějakou spotřebitelskou agenturu? A je to Kiwi, po kom mám jít (který mi to prodal), nebo letecká společnost? Díky, Jindra  .

Kiwi - nevrácení peněz za zrušený let?

Založil(a) ve fóru Vyhledávače letenek

6 reakcí

Ahoj,

na podzim jsem koupil letenky do Neapole a zpět. Po pár dnech přišel email, že let z Neapole do Prahy byl zrušen, navržená "náhrada" přimo od Kiwi byla dříve, než odlet z Prahy, takže nesmysl. Řešil jsem to hned s podporou Kiwi a ti mi říkali, že mám počkat až proběhne cesta a pak požádat o refund přes Kiwi.

To jsem udělal, načež mi asi po 3 týdnech mi napsali, že refund byl leteckou společností zamítnut. Dále se tomu nechtějí věnovat.

Poradíte, jak v takovém případě postupovat? Dostal jsem z nich alespoň 6 místný rezervační kód, mám zkusit napsat přímo letecké společností (WizzAir) nebo to řešit přes nějakou spotřebitelskou agenturu? A je to Kiwi, po kom mám jít (který mi to prodal), nebo letecká společnost?

Díky,

Jindra

0

Není co řešit. Tomu, co se vám stalo, se říká zkušenost. Příště už si letenky přes Kiwi nekoupíte.

11 Citovat

nikdy nekupovat letenky přes Kiwi, je to jedna z nejproblematičtějších OTA, pokud jde o praktiky vůči zákazníkům či celkově tragickou úroveň servisu, zvlášť když se něco stane (zrušení letu, zpoždění a ztráta přípoje, apod.)
(A bohužel současně mají relativně přívětivý web, srozumitelnou apku a efektivní marketing - kdyby takhle dobře dělali i support zákazníkům, neřekl bych ani popel..)

Takže kiwi příště fakt vynechat, nicméně, když už se to stalo, lze využít nástroje ochrany spotřebitele.
Relativně nejsilnější je chargeback u banky, reklamace platby kartou.
Zaplatili jste letenky, let zrušen, pokoušeli jste se o řešení přes prodejce, domluva nebyla možná --> reklamovat platbu za neposkytnutí zboží/služby.

Když by tohle nešlo, tak aspoň zkusit ESC/ČOI řešení sporu s obchodníkem, případně komunikaci napřímo s wizzairem. Pokud byl let wizzair zrušen, minimálně za tento zrušený let je určitě nárok na vrácení peněz, naprosto jednoznačně. To spíš si to kiwi nechalo vyplatit a vám lže, že to společnost zamítla. Konkaktujte wizzair a nechte si to potvrdit. 

11 Citovat

https://www.youtube.com/watch?v=7n-poLTzBZQ

Rozhovor s tím nejférovějším ředitelem.

0 Citovat

Rozhovor zajímavý.

0 Citovat

Nedá se to někde přečíst? Hodinu tím strávit nechci. 

0 Citovat

rýchlosť prehrávania 2.0 a ideš

2
6 reakcí