Vietjet Air
Ahoj,
chci koupit vnitrostátní letenky na let společnosti Vietjet Air a na jejich webu to nenajde žádný let. Můžu asi použít nějakého překupníka, ale lepší by asi bylo to koupit přímo u nich, nekupovali jste někdo u nich letenky? Pokud jo, jak se to povedlo?
A ještě obecně, dá se na ně spolehnout nebo lety často ruší, posouvají atd?
Předem díky za jakoukoliv zkušenost.
Měl jsem za Covidu koupený jeden let s Thai VietJet, appka otřes, vlastně všechno otřes - let zrušili a hodili mě na druhý ten den a o zrušení letenky a vrácení peněz nechtěli ani slyšet. Pak jsem četl ve fórech o různých jejich podvůdcích s vážením kabinového zavazadla a řekl jsem si, že jak to má v názvu VietJet, tak tím určitě nechci letět. 😆
Kupoval jsem dvě letenky v prosinci na webu, všechno ok. Právě jsem to zkusil a normálně to najde lety:
Možná zkuste jiný prohlížeč nebo smazat cookies?
Jen bych ze zkušenosti počítal s 1-3 hodinovým zpožděním :)
zalezi na tom, odkud jste pripojeni.
Neni to ani o tom, jestli jste v cesku, nebo v zahranici.
na domácím pripojeni (vesnicky poskytovatel), nevidim zadne lety.
pokud jsem na firemnim pripojeni (jiny poskytovatel, ale stale obecne lokalizovan do CR vetsinou lokaliuzacnich databazi), tak lety vidím.
Cookies ani prohlizec nepomuzou.
Zajímavý :) Používal jsem stránky z Vietnamu, Kambodži a teď z Česka, a jediný rozdíl byl jestli cena je v USD nebo VND. Tak asi jiné připojeni nebo VPN.
Jak píše Michal, appka funguje bez problémů. Zrovna včera jsem v ní měnil nějaký přelet v rámci Vietnamu. V chromu mi to nešlo...
Díky všem za reakce, v apce to letenky nabízí.
Chceme s nima letět odpoledním letem z Hanoje do Pleiku, protože odpoledne tam nikdo jiný nelítá, ale nevím, jestli to s nima riskovat a neletět radši až druhej den ráno s Vietnam Airlines.
Nemáte někdo zkušenost, jak často ruší lety nebo mívají velký zpoždění?
Pokud je cena stejná, bral bych Vietnam Airlines. VietJet je nízkonákladovka a ani nemají tak hezké a spoře oděné letušky jako ve svých legendárních reklamách 😂
Cena stejná není, ale o to až tak nejde, rozdíl není velkej. Nám by se spíš ale hodil ten odpolední let den předem a to lítají jen oni, jestli je ale velká pravděpodobnost, že let zruší nebo posunou na další den, tak bysme radši vzali další den Vietnam Airlines.
Koukal jsem, tak lety nějak extra neruší, ale mají sakra zpoždění. Mít 6hodinové zpoždění na hodinovém letu je... zajímavé.
Vietnam Airlines taky ta zpoždění mívá, ale násobně méně (v prosince třeba ani jedno zásadní) a když už, tak hoďku max dvě.
Zatímco VietJet měl 9. ledna přílet 13:13, místo 8:15... Což určitě naštve, když vstává ve 4 ráno. A 3. ledna taky. Zpoždění okolo 2-3 hodin jsou u nich na této trase relativně běžné.
Na tom odpolední letu vidím za poslední tři měsíce pouze jeden zrušený let, ale většina letů měla zpoždění, ale tak do 2 hodin. A jeden divert.
Mám osobní zkušenost a vše bez problému😊 měli jsme asi jen půl hodiny zpoždění.
Ig: michaela_cestuje
Před rokem jsme s nimi letěli, den dopředu ohlasili zpoždění ale když jsme byli už na letišti tak další 3 hodiny zpoždění vubec ho neohlasili jen let najednou zmizel. Zbytečný stres. Ztratili jsme s nimi celý den
Letěl jsem s nima vloni a bez zpoždění. Letos v dubnu mě čekají s nimi 2 lety, tak se nechám překvapit
VietJet moc nesahá na mezinárodní lety, tam to +- dodržují, ale vnitrostatní letový řád je už méně stabilní - různé posunování letů nebo slučování je tu častější, a to i několik týdnů před odletem - je třeba si to hlídat (nemusí přijít mail o změně) a případně se ozvat a žádat refund/změnu letu. V den odletu je běžné, že odpoledne a večer se nakumuluje zpoždění a hodinka dvě zpoždění je vcelku normální. Pokud by zrušili na poslední chvíli let, předělají cestující na nejbližší možný. Výhoda na vnitrostátních letech ve Vietnamu je, že se létá mezi většími městy docela často...
Nutno dodat, že Vietnam Airlines mi dělali to samé, z Hanoje do Saigonu mi pošoupli let asi 4x o 30 minut (a ještě to nedali vědět) až z toho byly +2 hodiny oproti původnímu plánu, mezi tím letěly asi 3 další lety, tak mě call centrum bez řečí předělalo na odlet nejbližší tomu času, na který jsem si kupoval letenku :)
ted jsme leteli s Thai Vietjet a prislo mi to v pohode, standardni let. Nemeli jsme ani moc velke zpozdeni, byl to uz vecerni let. Takze je to o stesti/smule..