Emirates vs Qatar Airways (economy)
Tak etnicky to samozřejmě Číňani jsou, jenom jaksi kultivovanější.... a to jak posádka, tak všichni s kterými jsem na Tchajwanu cokoliv řešil.
Nechtěl jsem, fakt ne, ale nedá mně to... Tady je přeci spousta naprosto individuálních faktorů, které to ovlivňují a v podstatě to nejde objektivně zhodnotit. Pro kuřáka třeba má smysl přestup, ideálně v půli cesty. Letět Koreu nebo Japonsko bez přestupu je prostě v Y takový masochismus a je jedno, zda s Korean. Ale jasně, někomu to vyhovuje, v pohodě, proto to on a řada dalších preferuje. Ad IFE, to je jak i tady plyne z diskuze pro řadu lidí naprosto pomíjivá věc, jak píše Lord správně, pořádná sluchátka a telefon nebo tablet odvedou lepší práci. Ale zase, někomu dělá dobře, že mu dopravce deklaruje, že mají 300 filmů atd. Ad jídlo, opět to tu zaznělo, kvalita jde obecně dolů a rozhodně to není hledisko pro výběr. Spousta z vás to zažila, cesta tam super jídlo, zpátky blaf a to u jednoho dopravce. Kdysi jsem někde vyčetl, že kvalita jídla v letadle se pozná podle kosher menu. Párkrát jsem ze zvědavosti vyzkoušel a rozhodně toto vyvracím. Pro mě třeba byla jasná volba raději letět z Vídně s Eva Air, pokud měli letadlo s PE, kde *A status znamenal automatický upgrade a tedy pro mě jasně lepší než letět z Prahy s Emirates nebo Qatar. Pro někoho bylo větší pohodlí letět z PRG s Emirates atd. Další věci pro výběr jsou třeba FFP, míle, možnost upgrade atd. Ad Čínani, v prosinci jsem letěl z Mnichova, 2/3 letadla byli Evropané, jídlo nanic, IFE rovněž, ale ve staré 777 pohodlné sedačky s podnožkami a já jsem se vyspal, jako dlouho ne. Prostě podle mě není možnost jednoznačného paušálního hodnocení, ale pro každého to může být jinak.
@Lord - já to s tím tabletem nemyslel zle, ale jestli není nějaká nová vychytávka, kterou neznám.
Milan V: hm, já tedy měl ze všech letů s Číňany problém jenom s jedním Slovákem. A šílenosti při přestupu... no jednou jsme radši spěchali, aby nám to neuletělo, a z minula už jsme věděli, že powerbanky bez štítku máme nechat doma. To byla asi tak veškerá hrůza...
Ale jestli jsi zažil s Číňany nějaká konkrétní příkoří, tak se poděl.
Já si jednou v China Eastern poručil pivo a dostal jsem Tsing Tao… takové příkoří si člověk ani neumí představit. Od té doby se soudružským aerolinkám vyhýbám.
K tématu, ten eco produkt je v průměru srovnatelný, já bych si vybral QR protože DOH je pro mě mnohem příjemnější letiště na transfer oproti DXB. Ale každý ma tu užitkovou funkci jinou.
Opravdu moc všem děkuji za cenné rady a nechám si to ještě pár dní projít hlavou :). Moc díky 👍
Etihad mival prazdnejsi letadla a kultivovanejsi cestujici. Kdybych chtela do salonku, tak taky radeji v novem terminalu v Abu Dhabi nez na preplnenem DXB. Na druhou stranu bych radeji letela A380 s Emirates nez A320 s Qatarcema. Economy je stejna bida vsude, ale prece jenom je tech rozhodujicich faktoru dost …
J0x napsal(a):Milan V: hm, já tedy měl ze všech letů s Číňany problém jenom s jedním Slovákem. A šílenosti při přestupu... no jednou jsme radši spěchali, aby nám to neuletělo, a z minula už jsme věděli, že powerbanky bez štítku máme nechat doma. To byla asi tak veškerá hrůza...
Ale jestli jsi zažil s Číňany nějaká konkrétní příkoří, tak se poděl.
No obecně tam je tak trochu buzerace s tím security checkem. Není to jen o těch powerbankách ale seberou třeba i zapalovač. Ale nemám jim to za zlé, security jako osina v zadku umí být i v zemích EU (zdravím do Bratislavy).
Mě se třeba na přestupu v Číně podařilo omylem odtrhnout ten odtrhávací kousek na papírovém boarding pasu, který jsem dostal už v Praze. Pikolík na security v Pekingu se z toho mohl po... Zavolal další 2, pak někam volali a pak ještě pod lupou zkoumali, že ty zuby do sebe fakt pasují. Když bych ten odtržený kousek ztratil, tak jsem asi rovnou v háji 😀 Jako bonus mi pak ještě převrátili batoh vzhůru nohama aby z něj všechno vysypali, párkrát to prohrábli a řekli běž 😀
Bratislava je pořád lepší než Pardubice. Jinak jsem někde četl, že na čínských security vykrádají peněženky, ale sám jsem to naštěstí nezažil.
Z tychto dvoch menovanych mi prisiel lepsi Qatar. Letel som s nimi viackrat cez Dohu a potom prestup dalej (SYD, HKT, BKK), ale co sa tyka pohodlia a sluzieb, prislo mi to lepsie. Aj v A380 zo SYD to bolo paradne, od jedla, az po bezny servis.
Predpokladam vsak, ze asi som mal som pri Emirates, lebo raz to bol s nimi let na Phuket (nic moc let, najma ten z Krakowa) a dalsi bol na Sri Lanku do Colomba, kde opat nic moc sluzby aj lietadlo.
Ale zase kamarat si nevie vynachvalit a lieta uz prevazne len Emirates, radsej si priplati.