Ahoj,  na přelomu září a října se chystám do Soulu a rád bych letěl buď s Emirates (A380) nebo s Qatar (Boeing 787 a A350-1000). Sice z Prahy létá přímo Korean, ale chtěl bych si tu cestu rozdělit. Ani s jednou leteckou společností zkušenosti nemám a budu opravdu rád, když se semnou o zkušenosti podělíte a třeba i poradíte, se kterou aerolinkou máte lepší zkušenosti. V tuto chvíli jsou na tom cenově +- 2 tisíce korun stejně. Já mám za sebou zatím pouze jeden dálkový let s EVA Air z Vídně do Bangkoku (Boeing 787).  Moc všem děkuji :)  .

Emirates vs Qatar Airways (economy)

Založil ve fóru Letecké společnosti

34 reakcí

To bude tím, že China Airlines jsou Tchajwanci, ne Číňani;-)

0 Citovat

Tak etnicky to samozřejmě Číňani jsou, jenom jaksi kultivovanější.... a to jak posádka, tak všichni s kterými jsem na Tchajwanu cokoliv řešil. 

2 Citovat

Nechtěl jsem, fakt ne, ale nedá mně to... Tady je přeci spousta naprosto individuálních faktorů, které to ovlivňují a v podstatě to nejde objektivně zhodnotit. Pro kuřáka třeba má smysl přestup, ideálně v půli cesty. Letět Koreu nebo Japonsko bez přestupu je prostě v Y takový masochismus a je jedno, zda s Korean. Ale jasně, někomu to vyhovuje, v pohodě, proto to on a řada dalších preferuje. Ad IFE, to je jak i tady plyne z diskuze pro řadu lidí naprosto pomíjivá věc, jak píše Lord správně, pořádná sluchátka a telefon nebo tablet odvedou lepší práci. Ale zase, někomu dělá dobře, že mu dopravce deklaruje, že mají 300 filmů atd. Ad jídlo, opět to tu zaznělo, kvalita jde obecně dolů a rozhodně to není hledisko pro výběr. Spousta z vás to zažila, cesta tam super jídlo, zpátky blaf a to u jednoho dopravce. Kdysi jsem někde vyčetl, že kvalita jídla v letadle se pozná podle kosher menu. Párkrát jsem ze zvědavosti vyzkoušel a rozhodně toto vyvracím.  Pro mě třeba byla jasná volba raději letět  z Vídně s Eva Air, pokud měli letadlo s PE, kde *A status znamenal automatický upgrade a tedy pro mě jasně lepší než letět z Prahy s Emirates nebo Qatar. Pro někoho bylo větší pohodlí letět z PRG s Emirates atd. Další věci pro výběr jsou třeba FFP, míle, možnost upgrade atd. Ad Čínani, v prosinci jsem letěl z Mnichova, 2/3 letadla byli Evropané, jídlo nanic, IFE rovněž, ale ve staré 777 pohodlné sedačky s podnožkami a já jsem se vyspal, jako dlouho ne. Prostě podle mě není možnost jednoznačného paušálního hodnocení, ale pro každého to může být jinak. 

@Lord - já to s tím tabletem nemyslel zle, ale jestli není nějaká nová vychytávka, kterou neznám.

4 Citovat

Milan V: hm, já tedy měl ze všech letů s Číňany problém jenom s jedním Slovákem. A šílenosti při přestupu... no jednou jsme radši spěchali, aby nám to neuletělo, a z minula už jsme věděli, že powerbanky bez štítku máme nechat doma. To byla asi tak veškerá hrůza... 

Ale jestli jsi zažil s Číňany nějaká konkrétní příkoří, tak se poděl.

1 Citovat

Já si jednou v China Eastern poručil pivo a dostal jsem Tsing Tao… takové příkoří si člověk ani neumí představit. Od té doby se soudružským aerolinkám vyhýbám. 

K tématu, ten eco produkt je v průměru srovnatelný, já bych si vybral QR protože DOH je pro mě mnohem příjemnější letiště na transfer oproti DXB. Ale každý ma tu užitkovou funkci jinou.

2 Citovat

Opravdu moc všem děkuji za cenné rady a nechám si to ještě pár dní projít hlavou :). Moc díky 👍

0 Citovat

Etihad mival prazdnejsi letadla a kultivovanejsi cestujici. Kdybych chtela do salonku, tak taky radeji v novem terminalu v Abu Dhabi nez na preplnenem DXB. Na druhou stranu bych radeji letela A380 s Emirates nez A320 s Qatarcema. Economy je stejna bida vsude, ale prece jenom je tech rozhodujicich faktoru dost …

0 Citovat

J0x napsal(a):

Milan V: hm, já tedy měl ze všech letů s Číňany problém jenom s jedním Slovákem. A šílenosti při přestupu... no jednou jsme radši spěchali, aby nám to neuletělo, a z minula už jsme věděli, že powerbanky bez štítku máme nechat doma. To byla asi tak veškerá hrůza... 

Ale jestli jsi zažil s Číňany nějaká konkrétní příkoří, tak se poděl.

No obecně tam je tak trochu buzerace s tím security checkem. Není to jen o těch powerbankách ale seberou třeba i zapalovač. Ale nemám jim to za zlé, security jako osina v zadku umí být i v zemích EU (zdravím do Bratislavy). 

Mě se třeba na přestupu v Číně podařilo omylem odtrhnout ten odtrhávací kousek na papírovém boarding pasu, který jsem dostal už v Praze. Pikolík na security v Pekingu se z toho mohl po... Zavolal další 2, pak někam volali a pak ještě pod lupou zkoumali, že ty zuby do sebe fakt pasují. Když bych ten odtržený kousek ztratil, tak jsem asi rovnou v háji 😀 Jako bonus mi pak ještě převrátili batoh vzhůru nohama aby z něj všechno vysypali, párkrát to prohrábli a řekli běž 😀

0 Citovat

Bratislava je pořád lepší než Pardubice. Jinak jsem někde četl, že na čínských security vykrádají peněženky, ale sám jsem to naštěstí nezažil.

1 Citovat

Z tychto dvoch menovanych mi prisiel lepsi Qatar. Letel som s nimi viackrat cez Dohu a potom prestup dalej (SYD, HKT, BKK), ale co sa tyka pohodlia a sluzieb, prislo mi to lepsie. Aj v A380 zo SYD to bolo paradne, od jedla, az po bezny servis.

Predpokladam vsak, ze asi som mal som pri Emirates, lebo raz to bol s nimi let na Phuket (nic moc let, najma ten z Krakowa) a dalsi bol na Sri Lanku do Colomba, kde opat nic moc sluzby aj lietadlo.

Ale zase kamarat si nevie vynachvalit a lieta uz prevazne len Emirates, radsej si priplati.

0
34 reakcí