Stovky předchozích komentářů najdete zde: https://www.cestujlevne.com/disk.../strana-35 Pojďte diskutovat sem, ať se původní téma pročistí.  .

Pozdní dostavení se k odbavovací přepážce Ryanair na PRG

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

44 reakcí

Dneska jsem na ty ohrádky koukal. Hlavním důvodem pro jejich zavedení byla zjevně snaha, aby na gatu neposedávali cestující, kteří daným letem neletí. Informace o neexistenci WC tam jsou.

0 Citovat

Všiml jsem si tlačítka Přejmenovat téma, tak jsem jej vyzkoušeli.

2 Citovat

floodland napsal(a):

Dneska jsem na ty ohrádky koukal. Hlavním důvodem pro jejich zavedení byla zjevně snaha, aby na gatu neposedávali cestující, kteří daným letem neletí. Informace o neexistenci WC tam jsou.

Hlavním důvodem je rychlý nástup a dostatek času na inkasování poplatků za zavazadla. Tím je pak kratší obrátka letadla a dodrží se letový řád. Ta drobná zpoždění se kumulovala a u večerních letů to už někdy bylo i v řádu hodin, hlavně v sezoně.

4 Citovat

takže i admin to vidí tak, že to byla výhradně Matějova chyba....

1 Citovat

Ale jak píše tak peníze vrátili, čili chybu uznali...

4 Citovat

Mirek _F napsal(a):

takže i admin to vidí tak, že to byla výhradně Matějova chyba....

Tak to je ovšem směroplatný :D :D 

2 Citovat

Problematických zaměstanců se taky nejlépe zbavíte tím, že je vyplatíte. Toliko k té směroplatnosti.

0 Citovat

Leoš Literák není admin, pokud vím.

5 Citovat

Dominic napsal(a):

Ale jak píše tak peníze vrátili, čili chybu uznali...

zaplaceni vypalneho casto neni “uznanim chyby” ale jen cesta, jak se zbavit neprijemnosti bez zbytecne medializace

kdyz jsem kdysi delal v jednom z nejctennejsich celostatnich denniku, tak jsem  reklamace a stiznosti resil z pracovniho emailu - to byste neveril, jak spousta veci nebyla problem, a to clovek nemusel ani naznacovat - stacilo, odkud clovek psal

2 Citovat

Jenže tady už medializace proběhla.

0 Citovat

Lord Pitzbudka napsal(a):

zaplaceni vypalneho casto neni “uznanim chyby” ale jen cesta, jak se zbavit neprijemnosti bez zbytecne medializace

Ak by to bolo tak jednoduché, tak sa sťažuje každý...

Zrovna low-cost aerolinky nie sú z tých, ktorí by vyplácali kompenzácie len tak... A nad medializáciou sa tiež nejako zásadne netrápia (a ako bolo už povedané, k vyplateniu nedošlo pred medializáciou kedy by ten argument dával nejaký zmysel, ale až po nej).

2 Citovat

A Leoši, už jsi kontaktoval Ryanair kvůli té "na Literáka suite"?

3 Citovat

Já měla za to, že celá diskuse se týkala vpuštění/nevpuštění do ohrádky u boardingu, ne 'pozdního dostavení se k odbavovací přepážce Ryanairu na PRG'. 

2 Citovat

Dostavil se pozdě, proto nebyl vpuštěn.

1 Citovat

A můžeme začít zase od začátku...

3 Citovat

Nemusíme, když mi někdo vysvětlí, že ohrádka u boardingu a odbavovací přepážka Ryanairu je to samé. V opačném případě ať si LL přejmenuje název vlákna.

Tady se slovíčkaří, vzduchem létají hysterky a vlákno se pak jmenuje takto.

1 Citovat

Jako autor mohu příspěvek přejmenovat. Chtěl jsem jen udělat více generickým, protože se nemusí týkat jen Matěje. Jestli máte lepší název a získá dost srdíček, tak jej opět změním.

1 Citovat

V praxi to funguje tak, že se dostavíš k ohrádce, kde předložíš BP a jsi vpuštěn dovnitř, případně rovnou zkásnut, pokud máš větší zavazadlo. Je to zároveň gate, poté už se rovnou nastupuje.

0 Citovat

Je to už i u C-gatů dole, nicméně je to na nic, nerozliší to tu prioritu, takže lidi s dvouma báglama mají už plné biny a zdržuje to nástup. Obecně Praha neumí rychle prohodit lidi v letadlech, no. Třeba Dublin je na to ideální , tam asi fakt dávaj těch 25 minut, na většině gatů bez busů, bez ohrad, a dvouzavazadloví jdou první... Jestli se budou v Praze rozšiřovat terminály tak snad se to podaří aspoň u těch nových vymyslet lépe, prostorově a organizačně... 

0 Citovat

Ta plánovaná přestavba terminálů je i důvod proč jsou ty ohrady udělány dost provizorně, gaty D1-D3 budou non-schengen a gaty D4-D6 se zruší, celý schengen se přesune do prstů A, B, C. V nedávno zrekonstruovaném gatu A2 je asi vidět budoucnost nízkonákladových gatů v Praze - ohrádka ohraničená sklem (protože taky security) s wc ve spodním patře a s nástupním mostem bez chobotu.

0
44 reakcí