Air Cairo - PRG-HRG
Dneska jsem narazila na nové spojení ČR s Egyptem. Nicméně cena je ještě vyšší než při koupi letenky prostřednictvím CK. (Loni jsem charter kupovala za 8990,- Air Cairo má cenu 9407,-). Vzhledem k tomu, že jedinou konkurencí jsou na této trase právě chartery, tak bych to na nějaké levnější tarify moc neviděla
Škoda, že to je jen Hurghada. Turkish Airlines prodávali až do ledna 2015 letenky do Egypta (Cairo, Sharm, Hurghada) za 8000. Ale jinak je to bída, fakt se vyplatí koupit si spíš levný zájezd a nevyužít to ubytování... Něco levného a rychlého do Káhiry by mě docela zajímalo.
http://af.reuters.com/article/topNews/i ... IH20150203
Radsej by som sa vyhol tejto krajine, aspon docasne ...
Od 1.11.2015 začíná Air Cairo létat z Prahy i do Marsy Alam, linka je součástí zimního letového řádu, takže lety jsou k dispozici do konce března 2016. Začínají na nějakých 8300 Kč.
Uz aby sem dorazil na ty koupacke destinace nejaky slusny lowcost a vsechny tyhle zlatokopy vykopal z trhu..
Měl bych dotaz na zkušenější cestovatele-letěl jsem s rodinou z Prahy do Hurghady, vzlet i samotný let byl v pořádku, včetně výborného občerstvení (ne jako týden stará bageta u Travel service) co nás ale dost rozhodilo bylo to, že zhruba po dvou hodinách letu vyšel z kabiny podle označení nejprve pilot a po deseti minutách i kopilot. Ze začátku diskutovali s letuškama i stewardem a zhruba po půl hodině zaháhli závěs a začali se oba piloti modlit. Bylo to i přes zatažené závěsy vidět. Celé to trvalo nejméně půl hodiny. V tu chvíli jsem šel jako na toaletu, abych se přesvědčil zda mě zrak neklame a skutečně byli tam oba dva. Ptal jsem se lidí v první řadě jestli vidí to samé co já a skutečně z toho byli mimo stejně jako já. Můj dotaz zní - je toto zcela normální, že byl kokpit minimálně hodinu prázdný? Nebo má kokpit letadla A320 místo pro tři piloty a tudíž aniž by to kdokoliv postřehl byl v kokpitu někdo třetí? Děkuji
V kokpitech egyptských letadel se dějí různé věci. Pokud se nepletu měl by být obsazen vždy alespoň jedním z pilotů, takže to co jste viděl bylo nejspíš hrubé porušení pravidel.
Nic jiného než to natočit a poslat na ÚCL a/nebo do ČT mne nenapadá.
Bylo by to asi nejlepší, ale v takové chvíli na to asi nikdo nemyslel. Jen nás to docela rozhodilo, ale let byl naprosto bez problému a zase si říkám, že kdybych je neviděl tak mám z toho letu dobrý pocit. Každopádně děkuji za názory.
strach z muslimů - checked
pocit ohrožení rodiny - checked
přehánění času - checked
hate TS - chcecked
chybí mi tam, plačící spolucestující, panika a ujištění, že při minuloročním letu Aeroflotem se to nestalo, takže dávám 7/10
Honza: Pro kontext:
MS804 - stále nebyl vyšetřen a po více jak roce nebyla ani vydána ani předběžná zpráva.
MS990 - týpek cíleně pošle 767 plnou lidí střemhlav do oceánu a egyptský úřad namísto vyšetřování háji posádku navzdory důkazům a mele cosi o protiarabském spiknutí
Takže asi nepřekvapí že s bezpečností v kokpitu si v Egyptě hlavu asi nikdo moc nedělá, nejméně asi posádka. Ale hlavně že je žvanec.
Tak zpáteční let-vzlet i přistání bylo v pořádku včetně toho žvance:) byla to ovšem jiná posádka. Pořád přemýšlím co jsem měl udělat v případě toho prvního letu jinak a nic kromě toho videa mě stejně nenapadá. No nic přeju všem aby podobnou situaci nemuseli nikdy řešit.