Odskodneni
Resim stejny problem z kvetna z letu Brno - Stansted , napsali . ze slo o stavku ATC, napadnul jsem to , protoze i kdyz stavka v ten den opravdu byla, ale ve Francii a ne na lince Londyn - Brno , ale budiz, treba pred letem Londyn -Brno letelo letadlo jeste jinou trasu, nasledne bylo ale opozdeni jen 30 minut ,ale udajne jim do turbiny motoru vletel ptak , nasledne se dostavil technik ale odleteli jsme o 3 a pul hodiny pozdeji a toto opozdi zustalo i v Londyne , obdrzel jsem po delsi dobe odpoved z Brna , ze jako treti osobe me nemohou zdelit pricunu zavady ani o co slo a s urad pro civilni letectvi me zaslali ze mou stiznost proslou spolecosti ryanair
S agetury pro vymahani me odepsali, ze podle dostupnych info slo skutecne o stret s ptakem a to se pry bere jako mimoradna okolnost , nemaji pry povinnost dokazovat neco driv nez u souduZnamy, co letel stejnym letem dostal podobnou odpoved, ale duvod byl bird strike. Trosku to na me pusobi, ze tam maji nejaky random generator duvodu :) Taky ale trosku verim, ze tenhle rozpor v odpovedich by mohl hrat trochu v nas prospech.
Jinak jsem zatim podal siznost na italskou spravu civilniho letoveho provozu, jak mi doporucili na ceskem UCL, tak uvidim co dal.Zdravím, chci přidat jen svou zkušenost s Vaše nároky. Trvalo to dva roky, ale konečně jsou peníze na účtě. Šlo o zrušený let s easyjetem z Londýna do Prahy. Nejdřív posouvání až úplné zrušení. Letadlo na letišti stálo, ale řekli nám, že posádka má nalítáno a nemaj jinou, takže zrušeno. Zajistili hotel, ale jinak jsme si novou letenku sháněly samy, stejně jako dopravu na jiné letiště. Tyhle náklady vrátily do týdne, ale šlo nám i tu kompenzaci. Nejdřív jsem samozřejmě vyplnila příslušný formulář a bavila se přímo s easyjetem. Na moje emaily pokaždé odpovídal někdo jiný a pokaždé s jiným důvodem proč byl let zrušen. Skončilo to jejich větou, že na žádný další můj email nebude reagováno. Tak jsem to předala na zdejší rady agentuře a hurá sláva po dvou letech na účtě. Průběžně jsem dostávala info, že je to u soudu nebo že byla uvalená exekuce. Takže za mě dobrý.
Měli jsme to podobně, jako umad. Taky easyJet a taky to šlo k soudu a pak následoval návrh na exekuční řízení. Odškodnění jsme se dočkali po šesti letech a přišlo po částech, nejdříve pro dva cestující a před dvěma týdny pro další tři.
Kompenzácia za meškanie a zrušenie letu - http://tonzes.com/compensaircz.htm Moc užitečná služba. Stačilo poskytnout základní informace o zpožděném letu a bez námahy (pro mě) mi vyzískala kompenzaci.
Ahoj, žádné už uhrazené poplatky za ubytování, půjčovny a jakékoliv další náklady, aerolinka určitě neproplatí, ani takovou povinnost nemá. Od toho tu jsou finanční kompenzace, na které je však nárok jen při zrušení méně než 14 dnů před odletem.
ako je to s odškodnením za let ,ktorý meškal , odlet bol 9:55 a skutočnosť bola 12:45
let Eindhoven-Bratislava 20-1-2020