Emirates - stop over
Ahoj,
chtel bych se zeptat na radu a nejake tipy/triky ohledne stop overu s Emirates.
Aby to nebylo tak jednoduché, tak to jeste zkomplikuji tím, ze poletim s dalsimi ctyrmi detmi na camp v Indonesii a budu jejich vedouci. Cesta nam nejlepe vychazi s Emirates a rikal jsem si, ze kdyz uz clovek bude v Dubai, ze by ji mohl navstivit. Nabizi se dve moznost - 1) vyuzit stop over a nebo 2) navolit to tak, abychom leteli druhy den vecer.
1) Trochu jsem surfoval a ziskal jsem si obrazek, co Emirates stop over znamena. Informace, ktere jsem ziskal, byly typu, ze je to bomba, ze jsou tam super hotely a super poust atd. , ale bohuzel jsem nikde nenasel orientacni ceny, a proto bych se chtel zeptat, jestli nekdo se stop overem ma zkusenost, na kolik ho to vyslo a jestli to vubec ma cenu se tim zaobirat.
2) Dalsi moznosti je vybehnout z letiste a pak zas nabehnout nazpatek. Z Prahy letadlo prileta 23:45 a do Jakarty jedna z moznych variant odleta az v 18:30. Zde na foru jsem si cetl nejake tipy (cestovat v noci taxikem, spatnem MHD v noci,...). Kdybych jel sam, tak to proste napalim pres noc. Omrknu to, nebudu spat a pak pujdu do letadla, ale detma to asi nepujde.
Z toho vseho mi vychaziji dve otazky:
a) Je mozne vyuzit hotel Emirates zdarma, kdyz mame dlouhy vice nez 18ti hodinovy prestup a pak po rychlem spanku se vydat do mesta?
b) Nejaky tip na levny hotel, kam by se clovek v noci mohl dostat a mohl vyrazit rano na obhlidku mesta?
Doufam, ze se to da nejak pochopit, co jsem mel na mysli. Predem dekuji za rady, moc mi to pomuze.
Hotel Emirates zdarma nevyužiješ, ten ti dají jen s vyšší tarifní třídou za hodně peněz za letenku. Stačí ale zůstat na letišti a přespat na lehátkách, tedy pokud zbude místo do rána. Pak projít imigrací a projet metrem a busy nebo levným taxíkem kam chceš a odpoledne zpátky na další let. Stojí to za to.
Homelessit s dětmi na letišti a spolu s půlkou Afriky a Subkontinentu se rvát o lehátka asi není úplně dobrý nápad. Podle mne Dubaj za cílenou návštěvu nestojí, prostě jen paneláky a obchoďáky v poušti, bez charakeru a atmosféry.
Pokud vám přestup přes den vyjde tak, abyste se do města podívali tak bezva, taxíkem se to dá objet za dvě hodiny, ale pokud je k dispozici itinerář s rychlým přestupem tak bych ho bez váhání bral a pobyt v DXB zredukoval na nezbytné minimum.
Dubajská letecká společnost Emirates znovu zahájila nabídku služby Dubai Connect, která zákazníkům, kteří přestupují na letišti v Dubaji, poskytne bezplatný pobyt v Dubaji. Nabídka je k dispozici zákazníkům všech cestovních tříd (First, Business a Economy), jen doba přestupu musí přesahovat 10 hodin.
No když pomyslím na to, že je potřeba extra test při vstupu a taky je tam kouzelná větička "jedná se o nejkratší přestup, tak to taková bomba není :-)