Brno (BRQ)
Prave jsem podporil Brno 2 letenkama do Londyna , Pardubice i Ostrava sice vysly levnejsi ale zvitezil termin a navaznost do Corku v ten den a jsem flexibilni jak z Prahy tak z Ostravy kdy v te dobe budu -) Brnu i Ostrave fandim a Pardubice se mi uz vyplatily -)) jen at se snazi o neco zajimaveho
To si ty letenky s FR jeste kupujes? Cekal bych, ze jako jejich ambasador budes mit minimalne jumpseat k dispozici.
Už se to řeší v jiném vlákně, CL se rozhodlo (pro mě celkem nepochopitelně), že o této novince nebude na webu informovat.
No a co by o tom také měli psát?
Je to letiště, které nemá žádný význam a z kterého se nedá nikam doletět. Čím dříve ho uzavřou tím lépe.
Надежда Константиновна Крупская napsal(a):Čím dříve ho uzavřou tím lépe.
Kuloární informace praví, že papláši se teď chytli (zřejmě po vzoru Ostravy) nápadu, že když to nejde s lidma, tak holt zkusíme to cargo. Přípravou pro to je snaha vyhnat z BRQ i letecké školy (protože "bezpečnost" bla bla bla).
To už tam bude úplně mrtvo. Leteckým školám se to samozřejmě nelíbí, ale námitka že BRQ přijde o nějaké 4 mega, které letišti platí na poplatcích byla odbyta s tím, že "to co si nevyděláme dostaneme navíc na dotacích". To se to podniká, když je někdo přisátý na státní cecík!
letiště Brno by se dalo použít jako P+R - tam vidím jeho jediný smysl, socka tam jezdí, WC tam je, takže už jenom nainstalovat automaty.....
btw těch pár charterů může lítat z Bratislavy nebo Vídně, nebo si holt dojedou do Prahy
Kdo vi, jak dlouho BMI vydrzi kdyz dneska je zrusena dalsi rotace. To fakt zbyde FR a v lete QS
Ryanair zacal sve linky z Brna rusit, ale posledni dobou krome stavajici na Stansted pridal v 2018 novou do Bergama a od 2019 prida i Schönefeld. I tato nova linka do Berlin-Schönefeld muze byt zajimava pro prestupy na jine Ryanair nebo Laudamotion linky, k navsteve Berlina, severniho Nemecka a Polska. Snad brzy pribudou i nejake dalsi ...
Padrino ty nesmysly co ze sebe sypes nemá cenu komentovat.
Jinak Brno roste a to především díky charterum, kterých fakt není pár. Problém spíš vidím v tom,aby tam místní neplatili nesmyslné linky,které skončí jakmile vyschne dotace.
Jakub Langer napsal(a):Snad brzy pribudou i nejake dalsi ...
Když město/kraj zaplatí, tak budou i další.
Petr76 napsal(a):Když město/kraj zaplatí, tak budou i další.
Ten problém je i na dalších regionálních letištích - třeba Londýn z Pardubic se létá za cca 500 czk RT a zbytek dotuje kraj.
A poptávka opravdu je - lidi co by šli normálně do kina, muzea nebo do ZOO zjistí, že můžou za stejnou cenu do Londýna, kde jsou muzea gratis. A proč platit dětem drahé vyhlídkové lety, když se dá levně letět na náklady kraje....
Extrém pak jsou lidé co létají ráno tam a večer zpět protože tam jsou drahé hotely (pokud to frekvence letů dovolí).
Mam opacny nazor , ktery je tady uz znam , jak Ostravu tak Brno, nebo treba Pardubice je treba vsemozne podporovat , postavit lety z CR jen na Praze je blbost uz jen proto , ze tam kde neni konkurence si pak muze ten provozovatel delat co se mu zlibi a pochopitelne nic ho netlaci k zlepseni sluzeb a snizeni cen
Ostrava ma hodinu jizdy po bezplatne (a vetsinu trasy nezvlnene) dalnici Katowice se symbolickym parkovanim. Jediny uzitecna rotace by byla Praha (na prestup), kdyby to litalo alespon obcas a za rozumne penize. Takhle je to skoda krajskych penez ze vsech stran.
Katowice jsou vyhdne pro toho ,kdo tam jede vlastni dopravou, kdo tam jede verejnou uz to zdaleka tak vyhodne neni
A Ostrava-Praha ? Tohle asi naopak nema smysl pri soucasnych nabidkach zeleznice ,leda ze by letanka stala treba 5 euoJá třeba létám z Mnichova, Vídně, Norimberku, Paříže, Amsterdamu a to jsem z Prahy. Když potřebuješ pořádný letiště tak ti nic jiného nezbývá. Třeba to pochopí i v regionech.
Potkali se dva světaci...Akorát mi to připomíná těmi řečmi spíš tu o medvedech Potkali se u Kolína :)
Надежда Константиновна Крупская napsal(a):Ten problém je i na dalších regionálních letištích - třeba Londýn z Pardubic se létá za cca 500 czk RT a zbytek dotuje kraj.
A poptávka opravdu je - lidi co by šli normálně do kina, muzea nebo do ZOO zjistí, že můžou za stejnou cenu do Londýna, kde jsou muzea gratis. A proč platit dětem drahé vyhlídkové lety, když se dá levně letět na náklady kraje....
Extrém pak jsou lidé co létají ráno tam a večer zpět protože tam jsou drahé hotely (pokud to frekvence letů dovolí).
Dneska uz zkratka leta uplne kazdy, a pak to taky tak vypada
padrino 11 muzes mi vysvetlit vyhodu poradneho letiste ? Samozrejme , krome toho , ze ma vetsi vyber odletu do celeho sveta ,ale jinak ? ,davy lidi , dlouhe doby na prestup ,atd ,,,neni male regionalni letiste prijemnejsi ? V odbaveni v moznosti rychleho prestupu ,nakonec i treba v parkovani a mnohem dalsim a to kdo to dotuje a jak me jako cestujicimu muze byt zcela jedno
mikir napsal(a):Samozrejme , krome toho , ze ma vetsi vyber odletu do celeho sveta ,ale jinak ?
No myslím, že to je ta hlavní výhoda, ne? K čemu mi je příjemné letiště, ze kterého se nikam nedostanu, to tedy nevím :D