Vídeň (VIE)
Já jako zastánce doporučuji ČD. Objektivní důvody jsou, že odjezd je o půl hodiny později, tedy větší časová rezerva, menší pravděpodobnost velkého zpoždění a plnohodnotný restaurační vůz.
U RegioJet je výhoda toho, že se jízdenky dají stornovat nejpozději do 15 minut před odjezdem a peníze dostanete zpět. U ČD ten vlak prostě musíte stihnout. V lednu jsme letěli VIE-MAD, cesta tam vlakem s RJ, zpátky s ČD. U toho zpátečního jsme měli přílet v 19:40 a vlak ve 21:10 jsme stíhali naprosto na pohodu.
No, zase si řekněme o dostupnosti lístků na další spoje. U RJ zejména o víkendu bývají dost často všechny vyprodané. Sice stornujete, ale už se nikam nedostanete. A těch, co zůstávají, jsou ceny vyšší než dřív (aspoň myslím).
Díky za info. Vezmu Regio Jet, mají o něco vhodnější časy odjezdu a příjezdu. Přílet do VIE je v pátek 16:50, takže Regio Jet odjezd 18:39 a v případě zpoždění teda zruším a budu spolíhat na 21:10 ČD.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenosti s nočním spojem Student Agency Praha- Vídeň, letiště, odjezd z Prahy ve 23:55, příjezd do Vídně ve 4:50. Odlet máme v 7:05, tak se chci zeptat, zda je to OK. Autobus stojí před odletovou halou - nevíte jak daleko to je potom k odletům do zemí Evropy? Bohužel další alternativa s větší časovou rezervou je už s příjezdem ve 23:00 hodin do letiště. Díky moc!
Je to OK, pokud není bouračka nebo kolona na dálnici. Záleží na tom, kolik stála letenka a jestli je na místě už zajištěné ubytování, kolik je možných alternativ, jak se tam dostat. U víkendu v Tuzle bych to risknul, u 14 dní v Mexiku už ani náhodou ;)
No jak píše Michal a Petr76. Pokud se nic nestane, tak víc jak 2 hod je v pohode. Na naši dálnici ale nikdy nevíš, i když je to přes noc a jestli je let nekam dal, tak osobně bych měl velký strach. Kolega Sourak ma ale jako vždy jasno. ;-)
niemandos napsal(a):No jak píše Michal a Petr76. Pokud se nic nestane, tak víc jak 2 hod je v pohode. Na naši dálnici ale nikdy nevíš, i když je to přes noc a jestli je let nekam dal, tak osobně bych měl velký strach. Kolega Sourak ma ale jako vždy jasno. ;-)
Vzdycky nemam jasno 😄 Ale tohle mi zrovna prijde ok.
niemandos napsal(a):To ano, ale má ji vůbec koupenou až na letiště?Michale SA jezdí na letistě
Michal napsal(a):To ano, ale má ji vůbec koupenou až na letiště?
Považuješ ji za dementní?
Mne prijde, ze Michal ztratil schopnost porozumet psanymu textu, viz i kocarek u wizzu. Vzdyt tam pise, ze autobus zastavuje pred odletovou halou…
Po ceste se sice stat muze ledasco, ale provoz bude malej, takze i pripadna nehoda (ne autobusu) by mela byt imho ok.
Tak sance zpoždění je menší jako přes den, ale pořád je. Já bych to neriskoval. To už je lepší to pořešit přískokem z Bratislavi, obzvláště jestli je Tonic ochotný, jak slíbil, dělat partáka při popíjení. Ale už sem moc nechodí, lépe řečeno nepřispívá, tak se toho asi zalekl, nebo už jen každou noc popíjí :-))
Mám dojem, že Tonic je od Trnavy, takže na noční popíjení v Blavě (a s Katy!) bych to moc neviděl...
mirjur napsal(a):Mám dojem, že Tonic je od Trnavy, takže na noční popíjení v Blavě (a s Katy!) bych to moc neviděl...
To sice je, ale pracuje asi v Blave, protože to popíjení mně asi před 2 měsíci sliboval.
tyzden som v Maroku bol, preto "radio silence" :D a ked date vediet trochu dopredu, tak da sa nieco vymysliet :))
Born2Win napsal(a):Po ceste se sice stat muze ledasco, ale provoz bude malej, takze i pripadna nehoda (ne autobusu) by mela byt imho ok.
Já jsem toto jednou zažil, kdy nehoda zavřela dálnici a autobus SA prostě do Brna nepřijel. Nebýt krvavě zaplaceného taxiku, let z VIE bych zmeškal.
Tak jsem si myslel, jak je vlak největší jistota a nakonec 20 minut zpoždění + to RJ ukončilo už v Břeclavi, tak jsem ještě narychlo kupoval za 1200 pro dva navazující spoj do Vídně s ČD :-D
RJ je takový lowcost, s ČD je obecně větší jistota, že se rozumným způsobem dostanete do cíle. Zajímalo by mě jaký uvedli důvod ukončení vlaku v Břeclavi? Pokud sami nenabídnuli adekvátní řešení situace, tak bych se na ně obrátil s žádostí o proplacení.