BA - Executive Club
Ale zaplatil jsem za letenku BA, a BA mi zrušilo let a přesunulo jej na KLM. Na boarding passu je FQTV: BA/73*****
Míle se připisují dle toho, pod jakým kódem je let operován. V tvém případě asi KL xxxx. Takže je můžeš připsat tam, kde KLM berou – např. flying blue. Do executive připiš míle z cesty tam, to je ok. je to alchymie.
3X aviosů pro všechny lety s British Airways + lety mezi EU-US operované IB,AY,AA, ale zřejmě vystavené pod BA. Platí pro prvních osm letů do 31.3.2017.
http://www.britishairways.com/en-cz/exe ... iple-avios (nutná registrace)
Tohle je super akce, ktera probiha 3x rocne (krome prazdnin) - z jedne sluzebky v C flexible na JFK je pres 20k mil Akorat se nasobi pred zapoctenim bonusu z vaseho BAEC tieru..
Škoda škoda, už mám do března plno. Jen se zeptám - ohledně tipu k letenkám ve first z CAI do BKK. Pokud jsem začátečník u FFP BA tak opravdu můžu díky tomu jednomu letu (respektive dle podmínek - tj. 4lety s BA + 600 bodů do FFP) získat stříbrný status BA a OW? Žil jsem v domnění, že tyto body fungují jako míle - pokud je využiju, tak mi je odečtou. Tj. nasbírám 300bodů a můžu upgradovat na bronzovou úroveň, ale zároveň o ty body přijdu. Takže abych se dostal na stříbrnou, musim nasbírat dalších 600. Dohromady je tedy potřeba 900bodů na získání stříbrného statutusu u BA? Ano či ne? V tom příspěvku je to popisované tak, že bude stačit na stříbro 600bodů.
Dneska už fungují dvě paralely.
1) sbíráš statusové míle (za ně získáš status)
2) sbíráš bonusové míle (za ně získáš odměny)
Každý FFP to má samozřejmě jinak, ale konkrétně u BA ti za F CAI-BKK připíšou 540 Tier Points (statusové) a cca 15.000 aviosů (bonusové). K tomu, abys dosáhl toho stříbrného statusu potřebuješ 4 lety s British Airways, což ti přidá pár další TP, tedy měl bys splnit podmínku na status 600 TP.
Když si chceš koupit bonusovou letenku, což u BA není levná záležitost, tak využiješ Aviosů, nikoliv TP, které se počítají jen na status.
edit: projel jsem všechny programy ve One Worldu a skutečně jedině u BA jsi z toho schopen získat nějaký status. Resp. u Qatarů taky, ale jen základní bronz a to s odřenýma ušima.
O tom statusovém a mílovém rozdělení vím. Moje otázka byla na "přeskočení" bronzového statusu, který předchází stříbrnému. Většinou se musí absolvovat každý level pro postoupení do dalšího. Tu mi jde o to, jestli si lze "našetřit" 600 TP a skočit rovnou na stříbro, nebo musím získat nejdřív bronz, abych mohl následně střádat na stříbro. Podotázka zní, jestli se TP pouze načítají, nebo je při dosažení daného levelu seberou a musí se šetřit dále až do dosažení dalšího levelu. Díky za předchozí info.
Už to vidím, četl jsem asi jen půlku či co. Body se kumulují, tzn. dosáhneš 300 jsi bronz, ale jedeš dál - nic se nespotřebuje. Na stříbro potřebuješ tedy 600 bodů, ne 300+600.
BA má akci s agoda.com: Book your hotel with Agoda PointsMAX and earn up to 15,000 Avios per night. Není tedy tak výhodná jako nedávno FlyingBlue s pointshound, ale stejně. Rezervoval jsem Ramada hotel v NY, zaplatil o dvě kila míň než s boking.com a získám 1181 avios.
Hezký článek o upgradech přes Avios: http://onemileatatime.boardingarea.com/ ... ays-avios/
Plánujem si založiť BA Executive club kvôli akcii s QTR na Phuket v Y.
Ide o to či sa mi to vôbec oplatí zakladať? Ako často treba lietať aby to zostalo aktívne?
A dajú sa tie Avios vyuziť aj napr. u AB pri letoch s Viedne?
Ďakujem
Avios vydrží neomezeně, pokud máš let během 36 měsíců. Avios lze použít na částečné uhrazení letenky. Jestli se to vyplatí, to je těžké.
Ok díky. Tak si to založím. Aby ma to náhodou niekedy v budúcnosti nemrzelo. A pokiaľ to nevyužijem tak sa svet nezrúti :)
Když je to zadara .. Navíc při přeplněném letadle je šance, že vyhodí někoho, kdo nemá žádnou kartu.
BA vrátili možnost výběru sedadel i u nejlevnějších tarifů.
Rodiče pak mají nárok na 1 rok po narození děcka stopnout status :)
Dejve. Konecne Sem se posunul ve statusu.. Prcek se nam narodi v cervenci. Stopnout status se dela prosimte kde? Na ba.com v exec.club to nemuzu najit...diky za link/info
Napiš na baby@ba.com – potřebují potvrzení od doktora nebo rodný list dítěte. :)
https://www.britishairways.com/en-gb/information/about-ba/whats-new/executive-club-improvements
Nemela by nejaka dobra duse 1000 aviosu, ktere by mohla darovat. Chybi mi aktualne 425 mil na jeden award a BA executive dela prevody v nasobku 1000 mil za prevod. Poplatek za prevod si uhradim samozrejme. dekuji predem
Ahoj, jeste loni tu byla pres ba.com letenka vienna - abu dhabi ale ted at delam co delam to nemuzu najit.. hledam na unor... Nevite "proc" to tam neni nebo je mozne ze flyniki neuvolnilo letenky na todle...
Standa Rojicek napsal(a):Ahoj, jeste loni tu byla pres ba.com letenka vienna - abu dhabi ale ted at delam co delam to nemuzu najit.. hledam na unor... Nevite "proc" to tam neni nebo je mozne ze flyniki neuvolnilo letenky na todle...
Niki/Air Berlin už z Vídně do Abu Dhabi pár měsíců nelétá.
Ahoj Krystofe, diky za info. Nemate nekdo jeste zkusenosti ze tam jsou available 2 tickety ale ja bych potreboval 2 dospeli a 2 deti... za mile + doplatek.. Zkusit pres tel. linku zabookovat nebo nejak zkusit poresit.... na dovcu se dostaneme ;) ale zpet nevidim moznost jinak nez 1+1 a pak dalsi let 1+1 coz neni moc super...