Odbavená zavazadla
Ahoj, za měsíc letíme s kámošem Brno - Stansted a zpět na týdenní vandr. Řešíme zavazadla, do kabinového se nám to nevejde. Je u Ryanairu problém dvě krosny stáhnout fólií, že by to bylo jako jedno zavazadlo? Pokud to jde, nevíte někdo maximální možné rozměry? (váha, pokud se nepletu), je 20 kg..)
díky!
55cm x 40cm x 20cm a 10kg..
Jinak nevim co si vezete na vejlet sebou, ale kdyz si predstavim vandr, tak bych rekl ze minimalne budete potrebovat veci typu nuz / sekerka / zapalovac etc. ktere stejne v kabine mit nemuzete..
Ale rozhodne prideluju jednoho bludistaka za vynalezavost
Jsem zvědavý, čím ty bágly zabalíte na zpáteční cestu. Jinak pokud se nepletu tak maximální povolený rozměr čehokoliv převáženého je 81x119x119cm. Pokud to bude dobře zabalené (krosny vč. popruhů...) a bude na to kde přidělat visačku tak si myslím, že to řešit nebudou. Ledaže by to neprošlo bezpečnostním SCANem, to by pak mohla být docela sranda.
Svázání dvou krosen do jednoho zavazadla je běžnou záležitostí a není s tím problém. Zabalí je na každém letišti obalovací fólií
Na JFK jsem přišel s kufrem zabaleným ve folii a ještě před frontou na check-in jsem ho musel odbalit, že prý to nesmí být - asi aby to nemusela odbalovat TSA.
Ahoj, díky za radu! Měl bych ještě jeden dotaz - když jsem přidal odbavená zavazadla, musím mít v ruce na letišti nějaké papírové potvrzení? Nebo stačí přijít s vytištěnou letenkou?
Ahoj, s Ryanairem letím poprvé a bohužel s sebou musím mít velký kufr. Chtěl jsem se zeptat kde tento kufr nechám odbavit, pokud (jestli jsem to dobře pohopil) nemá ryanair na letišti stánek.
Děkuji za odpověď.
Stanek ma, musis k prepazce, akorat si nezapomen vytisknout boarding pass Kolega pri posledni sluzebce do UK (letel Wizzem kvuli poloze letiste a schuzky) nevedel ze musi vytisknout boarding pass a ze velke zavazadlo neni v cene - docela se divil
Známý nenastoupil poslední úsek letu -kde zůstanou /la odbavená zavadla?
Let do PRG přerušen ve Francii CDG. Zavadlo bylo odbavené do do PRG.
Jak nebo kde se nechají zavazadla vyzvednout? Jak to letecké spol.řeší?
Říkal jsem mu to samé , asi si bude muset zajet ještě jednou do Paříže na CDG
Co zkusit PRG se štítkem a nahlásit kufr jako ztracené zavadlo? Bude to fungovat?Myslím že ne ,ale jistý si nejsem.
Pavel Planespotter napsal(a):Zavazadlo měli vyložit na CDG. Kufr nesmí letět bez cestujícího. Bezpečnostní opatření.
Teoreticky ano, ale pokud vím, zrovna u přestupních letů bylo mnoho případů, kdy cestující cíleně vystoupil v bodě přestupu proto, že to měl domů blíž a jeho zavazadlo nakonec skončilo v cílové destinaci...
Nahlásit kufr jako ztracený fungovat nebude, pokud není skutečně ztracený :D Pokud ho vyložili v CDG kvůli pravidlu, že kufr nesmí letět vědomě bez cestujícího, pak je prokazatelné, že ztracené není. Pokud tak neučinili a kufr dorazil do Prahy, pak není ztracené tuplem.
cílová stanice byla PRG ,a známý se nesnažil zavazadlo vyzvednout,takže pokud by zavadlo přišlo až do Prahy bylo to fajn. Ale někde zůstat muselo.Otázka je kde a co potom.
Má někdo s podobným případem nějaké osobní zkušenosti?
petrcb napsal(a):Má někdo s podobným případem nějaké osobní zkušenosti?
Osobní zkušenost?! Nemůžu si pomoci, ale Vás známy je blb, když vystoupil a zavazadlo nechal osudu. Pokud to plánoval, tak si měl vymyslet, ze je mu špatně nebo něco a ne vystoupit a zavazadlo nechat osudu.To si jako mysli, ze teď nekam nakluse a oni mu zavazadlo s úsměvem na rtu odevzdaji ? Nejak nechápu, co tu zjišťujete. Takových exotu, co by do něčeho podobného šli, tu asi není moc není pokud vůbec. I když kdo vi.
At si zavolá na letiste v Praze a hned bude vedet na čem je.
Proč zbytečně zakládáte nové téma, když jedno takové už tady je:
https://www.cestujlevne.com/disk...otazy-z-fb
Exot je cizinec. Jsou to jeho zavadla a jeho problém.
Ale oproti ostatním bude mít zkušenost co se stalo s jeho zavazadlem, a jak a kde se k němu znova dostat /pokud to jde/
Mě by pak zajímalo, jak to dopadlo. Když jsem si naposledy na CDG vymýšlela, jak je mi špatně a nemůžu nastoupit na další let, tak mi to nechtěli dovolit bez lékařšké prohlídky a musela jsem tam lhát postupně asi šesti lidem, tak jsem si taky říkala, jestli není snazší tam to zavazadlo prostě nechat a pak se po něm shánět dodatečně.