Alitalia - poskodena batozina
Ahojte
Vdaka akcnym letenkam do Seoulu sme boli v juni s priatelkou na vylet v Juznej Korei a zial pri navrate do Viedne sme na baggage claim nasli oba nase kufre poskodene. Hned sme vytvorili na letisku damage report, kde skoda mala vysku 130 eur (suma uvedena v reporte, nepodlozena dokladom). Taktiez nam povedali ze sa jedna o totalnu skodu a oba kufre boli oznacene za "crushed". Po viac ako mesiaci a 2 pripomienkam mi Alitalia poslala moznost kompenzacie iba formou elektronickeho vouchera na nakup leteniek v tej istej spolocnosti v hodnote 50 eur pre kazdeho (2x). Absolutne s touto formou nie som spokojny, vyska odskodneho nedosahuje pozadovanu sumu a co je najhorsie, ze nemame sancu ani chut tieto vouchery v najblizsej dobe vyuzit.
Mate niekto podobnu skusenost? Ake mame v tomto pripade moznosti? Je mozne sa dalej dozadovat plnej sumy platbou na ucet?
Vdaka za akukolvek radu.
Jo budem musiet kontaktovat svoju poistovnu. Priznam sa ze ked som zbadal to tlacivo, ktore je nutne podat na poistovnu, rozhodol som sa to riesit radsej touto jednoduchou cestou.
Nevím, co máš za pojišťovnu, ale i tam můžeš mít smůlu, protože to poškození zavazadel při přepravě nebude podle VPP pojistná událost. Takto to má řada pojišťoven u nás a lidi to vůbec netuší, resp. ty podmínky ani nikdy nečetli.
@cali - mam rocne cestovne poistenie od Europskej a zistil som ze som letenky platil cez Dinersclub, takze by som mal byt poisteny aj tam. V oboch zmluvnych podmienkach som nasiel ze poistenie vztahuje aj na poskodenie batoziny. Caka ma vela byrokracie Taktiez skusam nadalej komunikovat s dopravcom, ci nebude ochotny vyplatit rovnaku sumu priamo na ucet.
Tak to je lepší varianta, myslím, že speciálně s ECP by neměl být problém. Také bych se to snažil primárně vymámit na Alitalii. Každopádně hodně štěstí a dej vědět výsledek.
Ahoj, poradi nekdo? Loni v kvetnu jsme cestovali s Alitalii a mirne nam poskodili kufry.
Po nejakych emailech a vyjednavani nam dali 2 vouchery na 100 Eur na jejich sluzby. Podle vseho jsme na nic jineho nemeli narok.
Mate s tim nejake zkusenosti? Jak se daji vyuzit? Pisou tam, ze se daji uplatnit jen pres jejich Customer Care...
Pripadne - nemel by o oba nekdo zajem? Na delsi trase to dokaze usetrit slusne penize. Za nejake vsimne bychom mozna premysleli, ze nekomu udelame radost :)
Honza
Marek Sourak napsal(a):Ahoj, jak jsou dlouho platne ty vouchery? :)
Rok od vystaveni... cca do cervna