Evropa>NYC
Ahoj,
s kamarádkou hledáme co nejlevnější jednosměrnou letenku na východní pobřeží US, ideálně NYC.(nebráníme se i jiným městům na severovýchodě) Jedeme na program Working Holiday Canada do Toronta a chceme ještě pár dní před příjezdem do Toronta strávit v NYC. Hledáme co nejvýhodnější kombinaci letů na cca polovinu září. Podmínkou je příruční + odbavené zavazadlo a taky jídlo. Samozřejmě jsme si dělali i vlastní průzkum, co jsme teda našli?
16/9 Norwegian - Berlín > JFK za 307,60€ za LowFare+
16/9 Norwegian - Praha > JFK za 378,30€ za LowFare+
17/9 Norwegian - Oslo > JFK 287,90 za LowFare+ (bohužel jsem nenašel dobrý letecký spojení na Oslo-Gardermoen)
Zatím se nám asi nejvíc zamlouvá varianta z Prahy, ale pro jistotu chci vědět, jestli někdo z místních nedokáže najít výhodnější spoj.
Btw. Nevíte někdo nějaký aktuální slevový kód (campaign code) pro Norwegian?
Předem děkuji za odpověď.
Radek
Tak po dalším hledání přes skyscanner jsem našel let s TRANSAERO na 17. září, ale s trochu delším přestupem.
17. září - 15:00 Prague > 18:50 Moscow (Vnukovo)
18. září - 9:50 Moscow (Vnukovo) > 12:15 JFK
V ceně letenky je jídlo, příruční zavazadlo do 8kg a kufr do 25kg směrem do Moskvy a pak z Mosky na JFK dokonce 2x25kg kufr. (bohužel za entertaiment systém se připlácí 40USD)
Přes skyscanner jsem našel cenu 8590,- Kč, ale přes jejich us ofiko web ( http://transaero.us/ ) mě vyšla cena 267$ (aktuálně cca 6600,- Kč)
Je možné, že si skyscanner narazil takovou přirážku?
Chci se zeptat, jestli letenku doporučujete nebo je v tom třeba nějaký háček nebo další úskalí, které není na první pohled vidět. Já na nic nepřišel, proto si nechám rád poradit.
Díky za odpověď.
Transaero nabízí na svém webu některé destinace opravdu výhodněji, zejména tyto layovery moc OTA neumí správně nacenit. Takže se toho neboj. Ještě překontroluj condor.com a let do Providence http://cestujlevne.com/jednosmerna-lete ... -4-650-kc/
Mně to ukazuje 534 USD pro dva. Pokud vydržíte těch 12 hodin na VKO, tak bych to asi bral. Wifi tam je myslím zdarma. Letěl jsem s nimi do BKK a nebýt zase nějaké skutečně dumpingové ceny asi bych o nich znovu neuvažoval. Typicky ruské nasrané letušky, letadla leccos pamatují, úrovni pilotovy angličtiny raději nevěnujte pozornost. Celkově slabší podprůměr. Ale za tu cenu a z Prahy... 40 dolarů za IFE bych určitě nedal, bude to chtít dobrou knihu nebo vlastní zábavu na tabletu.
Díky za rady, zítra to promyslíme a něco koupíme. Zatím to vypadá asi na variantu s rusama. Jediný co by asi změnilo náš názor by byl slevovej kód pro Norwegian. Nevěděli by jste náhodou kde takovej kód najít? Přece jen dostat o trochu lepší cenu, tak radši poletím 787 Dreamliner.
Omlouvám se Off topic, ale nemáte tady na webu nějaký slovník pojmů a zkratek?
Celkem často tady čtu OTA, IFE, layover, stopover a další pojmy z letecké dopravy, které mi bohužel nic neříkají
Situace je taková, že letenky s Transaero zdražili, takže se nevyplatili a my se pořád nerozhodli. V souvislosti s dnešní akci na vašem webu. ( http://cestujlevne.com/zarijove-levne-l ... -3-205-kc/ ) Jsme vzali do úvahy i letět s WOW Air z Berlína do Washingtonu D.C. Jen nás zaráží, že všechny lety jsou s přestupem 1h5m nebo 1h10m. Sama aerolinka na webu píše, že by si lidi na přestup měli nechat minimálně 2-3hodiny. Přitom když nám takovou letenku prodají, tak mají v případě nemožnosti stihnutí navazujícího letu povinnost sehnat místo v jiném letu ne?
Díky za odpověď.