Afrika - cestovani
Ahoj, jsme s pritelkyni v Jihoafricke republice (presne v Durbanu) na jeden rok a radi bychom trochu procestovali nejen JAR, ale i okolni staty / Afriku. Divali jsme se na letenky a jsou dost drahe - nemate nekdo tip na slevy / levne letenky? treba Tanzanie, Viktoriiny vodopady nebo jen vnitrostatni do Cape Town nebo Nelspruit.
Nevite o levnych letenkach z JAR do Evropy?
Diky za jakoukoli pomoc.
Pokud jste tam na rok tak doporučuji koupit auto (pokud ještě nemáte) a okolní státy i JAR projezdit autem (pokud to vaše časové možnosti samozřejmě dovolí). Během mých 5 měsíců v Bloemfonteinu jsem takhle procestoval nejen většinu JAR, ale i Lesotho, Namibii, Svazijsko a trip do Zimbabwe k Viktoriiným vodopádům. Zážitek byl výrazně autentičtější než přelety, které i tak vycházely celkem draho.
Jedna z nízkonákladovek co si tak vybavuju je snad Mango, kteří měli celkem slušné ceny, které se daly srovnat s autobusem (BFN -> CPT).
Je to halvně o tom jaký styl cestování preferujete/si můžete dovolit.
Diky Broupal.
Dostal jsem firemni auto, takze autem cestovat muzeme a planujeme jet podel pobrezi pres East London a Port Elizabeth do Cape Townu. Ale ty Viktoriiny vodopady uz jsou skoro 2000 km daleko, to uz mi prijde az moc. A letenky tam vyjdou na 10 tisic na osobu
Nj, na Vic Falls to letecky nebylo moc levný. Autem jsme tam jeli dva dny (nocleh někde za Pietersburgem, kousek před hranicema, tuším že to bylo v Louis Trichardt), ráno přes hranice a přes Zimbabwe až do Vic Falls, dojeli jsme pozdě večer. Je to daleko, ale autem se to dá. Záleží kolik na to máte času a chutě.
Koukněte na letenky z Johannesburgu na Vic Falls - http://www.travelstart.co.za/lp/promoti ... s-comair-3
Zdravim, neviete nahodou poradit ci sa da v JAR pozicat auto aj bez kreditnej karty?..a ked tak u akej spolocnosti ak ma niekto skusenosti
tak normalnu debitku, ak je tam napisane nahodou DEBIT tak neikto spominal ze to zaciernit fixou nastavit vysoke limity a naloadovat cash
Ahoj, zkusenosti s tim mame - bohuzel neakceptuji zadne debetni karty. Musis mit pri rezervaci kreditni kartu.
Meli jsme s tim problemy v Cape Townu a nakonec jsme veskere cestovani resili pres Uber a vyslo nas to nakonec levneji.