Ryanair: nové destinace
Brno ma z Wizzairem Luton , souhlasim ,ze by se v jednom z mist mohl ten Standsted vymenit za neco jineho
No ja myslim ze kdyby naopak prisli s konkurecnima destinacema proti TS, tak by spousta lidi z Prahy klidne do OVY vlakem nebo autem prijela - pokud bude napr. Korfu (s TS 8000) za 3k, tak si to spousta lidi spocita - ja takhle jezdim standardne do Blavy, Norimberka nebo Vidne na spoje (vsechny 3 letiste sem letel loni s lowcostem)..
Dle mého názoru se už Ostrava nikdy nevzpamatuje a moc v to nevěřím, jednou za rok 19 - 20 zaří příjede 220 tisíc lidi na dny nato, což je prakticky celkový počet přepravených osob za rok.
http://ekonomika.idnes.cz/letisti-v-ost ... oprava_suj
Sice bydlím, od letiště asi 15 minut autem, ale naučil jsem se létal nejvíce z Katovic, nádherná dálnice plus parkování skoro zadarmo, normální a rychlý check in a s tím další funkční služby.
Zasadní rozhodnutí pana Tošenovského a Lukšy v roce 2004 podepsalo konečny ortel a rozvoj tohoto kraje "Jeho slova: přece nebudeme podporovat nějaké baťužkáře".
Otevřeně mě skoro až šokoval Ryanair z plánem otevřít takové množství nových linen z Prahy, žeby vedoucí management "čti žáby na prameni" byli odejiti?
A o ceně vlaku kdy 3 km staly 579 milionu, raději mlčím jo dotace.
Loni jsem letěl z Londýna do Ostravy. Po příletu víc než hodina fronta na pasovce. To jsem fakt nechápal. Takže díky, ale Ostrava nikdy více.
Předběžné letové řády a rotace k dispozici, stačí změnit IATA kód v url https://www.ryanair.com/cz/cs/booking/h ... 17-11-05/2
PRG-AGP: pá, ne
PRG-BCN: denně
PRG-BLQ: út, čt, so
PRG-BUD: po, pá, so, ne
PRG-EDI: út, čt, so
PRG-EIN: denně
PRG-KRK: čt, ne
PRG-MAD: út, čt, so, ne
PED-STN: út, čt, so
Zítra chystá O'Leary velkou konferenci k zahájení letů z Ukrajiny V plánu je Kyjev IEV a Lvov.
Konference se koná v Kyjevě ale BTS tam vidím jako vhodného kandidáte, už jen proto, že jde prostě Wizzu po krku.
Tak hlavne jim jde po krku v Polsku , nejen tema cenama Wroclaw-Warsawa - Gdansk , ale i Krakow ted mel Kanarske za 180 zlotych jednu cestu , vim ze byvaji i levnejsi ale zase z Ostravy je do Kraowa kousek , Kyjev by ale mohl byt odrazovym mustkem i jinam , jednou se uz musi pustit i mimo Evropu , ale ted by neco mohl pustit na Patricka ... uz nebyla dlouho akce za 2 eura
з Києва у Лондон, Манчестер, Стокгольм і Ейндховен!
takze Londyn, Manchester, Stokholm a Eindhoven z Kyjeva, poobede tlacovka z Lvova bude... predpokladam nieco podobne
Z Lvova to bude 7 linek: Eindhoven, Londýn, Budapešť, Wroclaw, Krakow, Berlin (SXF) a Memmingen. Aspoň podle fly4free.
Škoda, není tam nic z ČR, a to bych řekl, že je tu Ukrajinců víc než dost na to, aby se jim to vyplatilo.
EDIT: Dnes jsem nějak nesoustředěný a teď koukám, že jsem do příspěvku zapomněl dodat odkaz, kde jsem to vyčetl.
no ta budapest aspon pre nas zo zapadneho Slovenska nie je zla volba, lebo napr. vlakom sa dostat do Lvova trva realne 15 hodin s prestupmi a 21 (!) hodin napriamo. O cene ani nehovorim...
Tuší někdo, co za tou mega expanzí stojí? Dorazí tolik nových strojů nebo je to jen „zimní ego“?
no asi taky ako KRK-PRG
skor ma zaujalo, ze idu priamo po krku Wizzairu - ten zacina Berlin-Lwow aj Wroclaw-Lwow o par mesiacov skor
úspora tak 5 hodin času? A hlavně tady v Česku si pořád myslíme, kolik tu máme Ukrajinců, ale v Polsku jich je mnohonásobně víc. Třeba jen ve Wroclawi je každý desátý obyvatel Ukrajinec, ty linky z PL na Ukrajinu mají velký potenciál.
Pražáci přeci mohou jásat, z těch nových linek už se třeba rýsuje nádherný routing PRG-KRK-LWO-BUD-PRG
Co ti na tom nesedí?
Jde to udělat oběma směry:
středa: PRG-BUD 17:20 18:30
čtvrtek: BUD-LWO 12:25 14:35
pátek: LWO-KRK 9:25 9:25
neděle: KRK-PRG 12:25 13:30
nebo delší varianta
neděle: PRG-KRK 10:55 12:00
úterý: KRK-LWO 7:00 9:00
čtvrtek: LWO-BUD 15:00 15:10
pátek/sobota: BUD-PRG 16:20 17:30
Při procházení aktuální akce jsem si všiml, že nově se bude létat Vilnius z Norimberka od listopadu. Mohly by být super ceny, tak jak jsou z Berlína.