Air China
IvetaIv napsal(a):to je jina aerolinka[citace="Mandre"]
[citace="IvetaIv "]
našla jsem toto, tak možná by to šlo https://airadvisor.com/cz/aeroli...d2whSZJtH9
[/citace]
https://airadvisor.com/cz/aeroli...nzace-letu
[/citace]
To jo, ale musis letet z EU, ne zpátky.
goro napsal(a):
Měl jsem zrušený let v Londýně kvůli počasí, ČSOB Premium přislíbilo, že uhradí, pokud bude potřeba, nakonec vše zaplatil Ryanair (2 dny ubytování v Londýně, vlak z letiště a zpět, několik návštev restaurací), pojištovnu jsem nakonec nepotřeboval, ale ČSOB Premium to v podmínkách má (při zpoždění 6 hodin a víc)
Sice jsem nic podobného zatím díky bohu řešit nemusela, ale když k tomu někdy dojde a člověk je pak v cizí zemi, tak by mne zajímalo jelikož mám také ČSOB Prémium. To jsi jim volal klasicky na tel. 222 803 442 případně 466 100 777. Ze zahraničí to nebude zrovna levná záležitost nebo je přece jen nějaká infolinka zdarma (pro zahraniční hovory) ? Díky za info.
Mandre napsal(a):Jestli to sledujete nekdo.
Kačka😂🤦♀️ uz 24h visi v KUL….Vlastne me napada, jak to je s kompenzaci pri letu do EU s prestupem nekde v zapadakove a s neevrooskou aerolinkou? Asi nic ze? Nastupuje kdyztak jen cestovni pojisteni pri zpozdeni vice jak 6h, pokud se aerolinka dostatecne nestara a pokud ano, tak z toho taky nic neni, nebo……vyzkousel jste uz nekdo CSOB nebo Erste?
A zaplatila za letenku? :-)
Mandre napsal(a): Jestli to sledujete nekdo.
Kačka😂🤦♀️ uz 24h visi v KUL….
Pokud se tam neuchlastá v salónku, tak si asi poradí sama, ne? Rozumů má na rozdávání.
Air China na to peče, hodi vás na další let a bude vám klidně každou chvíli psát, že zpozdění, zrušení, nezpoždění, zpoždění, v mailu A a na lince Z... a na jinou aerolinku to prý hned nejde a pokud vůbec, tak to musí někdo dlouze schvalovat...
Zdravím, někdo osobní zkušenost v říjnu letíme zpět Bangkok-Peking-Budapešť a let z Bangkoku do Pekingu má teď pravidelně přílety z 65% později než je odlet směr Evropa (oficiální čas na přestup je totiž 1h 50min), neřešil to teď někdo, jestli to řeší reroutingem už v Bangkoku? Protože směr střední Evropa už jim nic nic neletí a ani přes jiné společnosti. Díky
Osobní zkušenost nemám a ani ji nikdy nechci zažít. Ale představa, že ti zajisti let s jinou aerolinkou je poněkud naivní. Ale třeba se pletu :-). Budeš rád, když ti dají hotel a poletíš dalším spojem druhý den :-). Ono za málo peněz nejde čekat špičkové služby.
Jinou aerolinku nezajistí a beztak budou ještě v Bangkoku slibovat nemožné. Připrav se na zážitek v čínském hotelu. 😆
Nečekám zázraky, vím co jsme si koupili, jen mě zajímají reálné zkušenosti z těch zpoždění, přeci jen to kupuje celkem dost lidí si myslím :). V návaznosti na to řeším cestovní pojištění minimálně na ten návrat, kde zaplatí za to zpoždění návratu. (Myšleno navíc kde by to krylo jinak budeme mít platné asi 3 pojistky 😂)Minulý rok jsme měli pojistnou událost v Thajsku za skoro 150 tisíc, takže nás už nic nepřekvapí 😂.
Killingslice1 napsal(a):Mám dojem, že s nimi letos zažila zpoždění Kačka Ostrá. Snad z Kuala Lumpur. Přiletěla o několik dnů později 😁Zdravím, někdo osobní zkušenost v říjnu letíme zpět Bangkok-Peking-Budapešť a let z Bangkoku do Pekingu má teď pravidelně přílety z 65% později než je odlet směr Evropa (oficiální čas na přestup je totiž 1h 50min), neřešil to teď někdo, jestli to řeší reroutingem už v Bangkoku? Protože směr střední Evropa už jim nic nic neletí a ani přes jiné společnosti. Díky
Setkal se už někdo s tím, že při hledání letů přímo na Air China se ceny mění doslova při každém hledání (klidně během 30 vteřin)? Například let BUD-ICN je během jednoho vyhledání za cca 6,5k CZK a o pár desítek vteřin později 19,5k CZK – v tomto případě je economy dražší než premium economy. Ještě před týdnem tam byly cenově zajímavé multi-city kombinace, ale teď jsou tam nesmyslné i obyčejné zpáteční letenky. Přes OTA to nabízí původní a výhodné ceny, ale jsem na vážkách.
Web Air China stojí za netopýří lejno z tržnice ve Wuchanu. Vždycky jsem kupoval letenky s nimi u SA, protože i podpora aerolinky je stejně "kvalitní", i když normálně kupuju napřímo.
mám pochybnosti, zda si mám koupit letenky u této letecké společnosti. Můžete mi prosím poradit, zda je to dobrá volba?
Záleží na úhlu pohledu, jsou to prostě komouši.
Pokud je letenka za běžnou cenu, tak nekupovat, přece nebudeš svými penězi podporovat komouše. Ale pokud je letenka extrémně levná, tak klidně kupuj, alespoň pomůžeš rozložit ten jejich systém zevnitř.
Za nízkou cenu, s vědomím možných komplikací (v případě zpoždění/zrušení letu nepřehodí pasažéry na jinou aerolinku), s vyhlídkou na výlet v přestupním čínském městě a při koupi přes serióznějšího prodejce ano, jinak myslím asi spíš ne. Jejich web není moc kvalitní, podpora ještě míň, ale samotný let bývá v pohodě.
Uz sme raz leteli vienna-phuket minuly rok vsetko super.
Teraz mi zmenili lety z Budapesti cca 30 min a bol mi ponuknuty plny refund.
Kupovane cez trip.com. Teraz v 11/2024 ideme prestup v cine na ich viza 144 hodin a dalej smer Bangkok. Skor by ma zaujimalo cca kolko casu vam trvala cesta z letiska PEK na zeleznicnu stanicu Beijing West. Apka je fakt na prd ale mozete si vybrat sedadlo zdarma+ salonik rezervovat( hroza aj zadarmo).
J0x napsal(a):Web Air China stojí za netopýří lejno z tržnice ve Wuchanu. Vždycky jsem kupoval letenky s nimi u SA, protože i podpora aerolinky je stejně "kvalitní", i když normálně kupuju napřímo.
Díky za odpověď. Bohužel SA nabízí jen nesmyslné ceny z webu CA. Pár termínu se mi daří najít na Letušce nebo Gotogate. Ač se mi to nelíbí, asi risknu Letušku.
Ahoj,
mám dotaz ohledně tranzit hotelu.
Včera jsme s ACH kupovali letenky na přelom listopad/prosinec. Pro informaci moje zkušenost. Nákup proběhl v pořádku (udělala jsem si předem registraci přes web). Mám radost, že bylo možné v rámci jedné rezervace udělat přílet do BANG a odlet z PHUK za stejnou cenu jako Bangkok Bangkok.
Platba kartou mastercard, účet Airbank vše naprosto hladce. Do appky jsem se díky registraci hned na webu přihlásila pomoci čísla kartičky, co se mi u ACH založila on-line při registraci. Letenky mi tedy nepřišly mailem, takže opravdu doporučuji vyfotit ticket čísla hned po koupi.
Bohužel stejně jako většině, mi nešla přidat v jedné appce do tripu i manželova letenka, takže musíme mít appku oba dva.
A co se týče přestupu, zvolili jsme na cestě tam 14,5h přestup. Hotel v appce šel rezervovat celkem dost jednoduše, kde mi manžel do rezervace šel přidat v pohodě. Hotel jsem i našla na Google mapách, takže by snad nebyl problém se do něho dostat. Nicméně co mi trochu nesedí je datum rezervace hotelu. Z Vídně letíme 25.11. a do Pekingu máme přílet 26.11 v 5:30. Logicky mi šla rezervace tranzitu udělat jen na trase Vídeň Peking, nicméně se mi rezervace hotelu udělala na 25.11. Máte někdo s tímto osobní zkušenost? Chápu asi, že když odlétáme do Bangkoku 26.11 v 20:00 tak nemůžeme mít rezervaci na noc 26.11, ale máme v plánu si hodit ráno do hotelu věci, jet do centra a na hotel se vrátit cca kolem 4 dat si sprchu odpočinout a pak vyrazit na letiště. Tak jestli nás ještě takhle odpoledne pustí do pokoje?
Děkuji moc za jakékoli postřehy.
za mě budete mít lepší Anet místo hotelu si zvolit transit lounge :) - z letiště jedte rovnou na zed/města a pak před letem pěkně v salonku se natahnete, dáte menší snack a pití a i sprchu v ceně. Dále je v terminálu super levná čínská restaurace, kde i dobře vaří :)))) Voda je zdarma všude jak studená, tak i teplá a tak si můžete zalit i instantní polévku :))
Bohužel jsem už rezervovala hotel, takže na transit lounge už mě to nepustí a co jsem tedy četla, tak ten salonek je prý šílený.
Současně si chceme na hotelu taky nechat crossnu s ni se tahat do centra nechceme :)
je k těm hotelům ještě shuttle, nebo dopravu si musí člověk zařídit sám?
a mají nějaký hotel (free transit) i v centru nebo všechno jen kolem letiště?
Nekoukala jsem v aplikaci, ale na stránkách hotelu píšou free tranzit.
Jinak hotel si nelze vybrat, je vám automaticky přidělen.
Cca 5 let zpet jsme v Pekingu na free tranzit do hotelu cekali asi 3 hodiny. Vzdy jsme se sli cca kazdou pul hodinu pripomnenout k prepazce abychom zjistili, ze na nas ponekolikate zapomneli. Pri zpatecni ceste jsme radeji jeli do hotelu taxikem. Z hotelu na letiste ten free tranzit fungoval dobre.