Star Alliance - který program zvolit
Dobrý den,
letám 1-2x měsíčně většinou s Lufthansou, občas Swiss a dalšími ze Star Alliance (ekonomicky - pracovně a nejlevnější knihovací třídy). Sbírám body do Miles and More and také segmenty. Těch mám letos 28 a mil cca 22 tisíc. Do konce roku bych snad měl získat Frequent Flyer. Chtěl bych se zeptat, který program si mám pro příští rok zvolit, aby získal nejvíce mil / výhod?
Na kterou z činností se vyplatí míle utratit ? (půjčení auta, letenky, hotely?)
Předem děkuji
Ujasnit si, co budeš chtít.. Bonusové letenky nebo status a tím výhody v čele se salónkem?
Jinak pokud budeš pokračovat v tomto rytmu, tak snad ani není potřeba nic měnit
Ahoj Dave, díky moc za odpověď.
Omlouvám se, že píšu až teď, ale nevím, zda lze někde zvoolit upozornění na zprávu v "mém "foru.
Tak mám další 2 lety a salonek, už bych ted měl mít, ale na další vyšší status se u Lufthansy nedostanu (je až za 70 letů/rok). Tak mě napadlo, začít sbírat na další lety míle do jiného Star Alliance programu. Který je nejvýhodnější? ANA, TAP či jiné? Chtěl bych teď hlavně nasbírat míle na letenky / hotely. Díky moc.
Za 2 týdny poletím soukromě s Qatar a Pegasusem do Dubaje a na Srá Lanku, vyplatí se taky sbírat míle?
Proky, díky moc za radu.
Můžeš mi ještě prosím poradit ohledně těch programů, jako zkušený cestovatel?
Zkus google - asi nema cenu sem prekladat to, o cem uz v minulosti napsalo dalsich tisic lidi.. Nejrychleji nasbiras gold u A3 - ja treba sbiram A3 kvuli tomu, ze utracim mile za letenky Prahy na Kretu - spousta mych kolegu zase sbira LH, kvuli letenkam do USA..
Pokud litas v economy, tak si myslim nema moc velky vyznam sbirat mile od vic partneru v ramci jedne aliance..
Ahoj, díky moc. Koukal jsem na Aegean. Nikdy jsem s nimi neletěl a protože změnili podmínky, tak asi zůstanu u Lufhansy.
Díky moc.
Luftwafe je super, akorat sem pred chvili priletel z Mnichova - musim rict ze na me udelali super dojem - poslednich par let jsem lital hlavne s OneWorldem a trochu toho lituju - pristi sluzebku asi vemu s Nemcema..
Docela me bavilo to prtavy letadlo - kdyz sem vylejzal, tak sem si na tech minischudkach pripadal jak pilot bombarderu za druhy svetovy
Ona je to občas dost alchymie co kam připsat.. Např. za dva lety do Japonska budu sbírat u A3 a koupím jeden let PRG - ATH - VIE za 1500 s tím, že hned jsem na Silveru. Naopak další let s AB do A3 nepřipíšu, ale hodím to do Etihadu, neboť je to fare W, kde se míle nepřipisují. Ale Etihad na status píše vždy 100% proletěných mil, takže na letenky a upgrade 0, ale status 100%,.
Ahoj Dave, díky moc. Tohle je fakt alchymie a obávám se, že bych těžko zjisťoval. Existuje někde souhrnná tabulka jednotlivých společností a programy a kolik mil je potřeba a pak jejich výhody? Mám už frequest traveller program Miles and More a už jen sbírám míle u Lufthansy. Když si za ně koupím letenku,zahrnuje i poplatky a taxy nebo to musím doplatit bokem?
poplatky a taxy jsou bohužel mimo.. Souhrnná tabulka nevím, ale určitě by nebylo od věci ji vytvořit. Kam přiřadit míle umí wheretocredit.com
Ahoj,
chci se zeptat. zda má vůbec smysl se registrovat do nějakého FF programu, když lítám cca 2-3 za rok?
Letos poletím se Star Alliancí do Bangkoku (Air China), Japonska (Turkish Airlines) a Ruska (Austrian).
Dle podmínek společností nedosáhnu na žádný zajímavý status.
Obecně nejsem příznivec nějakých zákaznických kartiček.
díky
Pokud lítáš málo, může se vyplatit Asiana. Status se sbírá 2 roky a míle propadnou až po 10 letech. Ale některé letenky načítá s nižším %.