Převzato z FT: za bezplatnou registraci získáte bonus 500 mil do MM https://mediencenter-milesandmore.telekom-dienste.de/ .

Miles and More

Založil ve fóru Frequent flyer programy

A povedlo se teď někomu z Miles&More získat nejaky award ticket? Ja se primárně focusuju na Flying Blue ale sekundárně jsem plánoval sbírat i M&M. 

0 Citovat

V economy je dostupnost relativně dobrá, i za oceán, ale hodně závisí na destinaci, jen ty poplatky teda nic moc (one way PRG-EWR doplatek cca 7000 Kč, ale teoreticky se dá doplatit dalšíma mílema, pokud se nepletu). Prémiové třídy mi nevyšly nikdy (a to jsem to řešil i přes callcentrum). Ale dobře se míle utrácí ve worldhopu :-)

0 Citovat

Jen bych si postěžoval, že když jsem si teď zkoušel dostupnost nějakých Meilenschnäpchen do USA, tak povinné poplatky a taxy k bonusovce za míle už u Lufthansy vyšplhaly na 22k CZK... Nechci bonusovku zadarmo.

0 Citovat

Vyrazne nizsi poplatky by mely byt u letu s United. Koukal jsem na to jen zbezne, ale prislo mi to jedine, kde utratit MM mile za letenky davalo smysl

0 Citovat

Teď se mi podařilo s Turkish Praha- Kuala Lumpur na tento podzim zpátečku za 80tis mil a doplatek cca 5200kč v economy. Takže pokud se chce někdo zbavit expirujících mil, tak se to i v této třídě celkem vyplatí. Pokud by to bylo s Lufthansou, tak už se dostávám na poplatcích někam k 10tis., což raději poletím s Air China za 13tis bez mil :-D 

0 Citovat

MM zdražila příplatky k awardovým letenkám minulý měsíc z cca 15tis na 22tis v business, to je přibližně stejně jako u Flyingblue. Zároveň nově existuje celkem funkční kalendář dostupnosti awardových letenek. Je lepší si zadávat jednosměrné letenky a potom podle dostupnosti vybrat termín pro oba lety. Příplatky jsou různé podle leteckých společností a je možné je vidět při hledání v kalendáři dostupnosti.

V poslední době se mi podařilo "koupit" letenky Companion Award v C do Buenos Aires pro dva (210.000mil + 32 tis), letenku PRG-MUC-CAI (70.000 mil - nejdražší letenka) a upgrade z C do F do Tokia.

E-voucher, musel jsem je spálit než přestanou platit letos v březnu. 2x upgrade z C do F, 1x upgrade z PE do C, a 1x upgrade z ekonomy do C

2 Citovat

to ma luftwaffe nejaky specialni priplatky k awardum, nebo jde jen o efekt cenotvorby s palivovymi priplatky?

0 Citovat

Nevím jak je to s palivovými příplatky, ale letištní taxy budou asi ten kámen úrazu. Kuala- Istanbul-Praha vs. Kuala- Frankfurt- Praha. Ale nerozumím tomu. Ale při koupi se to dá snadno rozklíčovat za co se platí.

0 Citovat

letistni taxy jsou za pakatel. rozdil frankfurt vs. istanbul bude zanedbatelny.

jsem konecne u pc - palivac kasiruji oba, cca 600 eur na zpatecce (v businessu). celkova vyse poplatku je pak u obou pripadu stejna.

takze mm, jestli si k C awardu zkasiruje 22 tisic, si tam desitku prihazuje za sebe.

3 Citovat

You still require 570 Points and 245 Qualifying Points this calendar year to be renewed as Frequent Traveler. Please note that only a maximum of 160 Qualifying Points earned on train journeys can be counted towards requalification for your status.
You still require 1,920 Points and 920 Qualifying Points this calendar year to achieve Senator status. Please note that only a maximum of 500 Qualifying Points earned on train journeys can be counted towards achieving status.

Jak lehké/těžké to je splnit? Ten jejich calculator mi nefunguje.. Díky moc!

0 Citovat

dost blbe. 

tady mas tabulku, muzes si to spocitat i bez kalkulacky.

https://www.miles-and-more.com/r...ystem.html

0 Citovat

Dík!

0 Citovat

Ahoj.

neví někdo o nějaké zahraniční kreditce s programem miles&more, která by se dala sjednat z ČR on-line, když české banky nic takového nemají ?

Díky.

0 Citovat

Ahoj, potřebovala bych 2700 mílí. Neprodal by mi je někdo? Lze to vůbec? Díky moc.

0 Citovat

Nemyslím si že by to šlo. Ví někdo? Jinak lze získat nejrychleji přes Bungle&GO 4500mil za 100usd

0 Citovat

Richard _4 napsal(a):

You still require 570 Points and 245 Qualifying Points this calendar year to be renewed as Frequent Traveler. Please note that only a maximum of 160 Qualifying Points earned on train journeys can be counted towards requalification for your status.
You still require 1,920 Points and 920 Qualifying Points this calendar year to achieve Senator status. Please note that only a maximum of 500 Qualifying Points earned on train journeys can be counted towards achieving status.

Jak lehké/těžké to je splnit? Ten jejich calculator mi nefunguje.. Díky moc!

Tohle ti vydělá 160 points (a QP taky). Ani nemusíš nastoupit do vlaku, stačí odletět z Vídně. Termínů jsou fůry na listopad a prosinec.

screenshot-2024-09-19-230213.jpg

1 Citovat

Ještě výhodnější (210€) je ZSB-VIE-HAJ. Taky 160 points v C. Ale na letošek už by se asi těžko hledaly termíny jen na otočku.

0 Citovat

Ahoj, mám smiešnych 29500 míľ, nejaká časť z toho mi exspiruje v marci a je mi ľúto to nechať prepadnúť. Nejaký nápad ako ich utratiť? Meilenschnappchen som pozeral, pri tých doplatkoch sa oplatí len LOT a to tiež nie je žiadna výhra a potom som našiel Kigali alebo Entebbe s Ethiopian za 20k a doplatok 66€ v economy, čo by nebolo najhoršie, ale naspäť mi úplne nevonia dávať 350€ za ow 😃 ďakujem za každý tip 

0 Citovat

tusim ze se da hezky poskladat neco s Turkish Airlines PRG-IST-AMS v bizu nebo neco takovyho je kolem 40K? ale nechci lhát, mluvil mi o tom kamos par tydnu zpet

0 Citovat

tusim ze se da hezky poskladat neco s Turkish Airlines PRG-IST-AMS v bizu nebo neco takovyho je kolem 40K? ale nechci lhát, mluvil mi o tom kamos par tydnu zpet

0 Citovat

Roman T. napsal(a):

Ahoj, mám smiešnych 29500 míľ, nejaká časť z toho mi exspiruje v marci a je mi ľúto to nechať prepadnúť. Nejaký nápad ako ich utratiť? Meilenschnappchen som pozeral, pri tých doplatkoch sa oplatí len LOT a to tiež nie je žiadna výhra a potom som našiel Kigali alebo Entebbe s Ethiopian za 20k a doplatok 66€ v economy, čo by nebolo najhoršie, ale naspäť mi úplne nevonia dávať 350€ za ow 😃 ďakujem za každý tip 

před pár měsíci jsem byl v podobné situaci a líbilo se mi KTW/KRK - LUX za 25k s nulovým doplatkem

0 Citovat

Jednosmerka PRG-IST-DXB v bize a naspat s wizzom?

0 Citovat

Richard _4 napsal(a):

před pár měsíci jsem byl v podobné situaci a líbilo se mi KTW/KRK - LUX za 25k s nulovým doplatkem

To bolo Mileage Bargain? Lebo pozerám VIE aj KTW a takú cenu nevidím.

vl k napsal(a):

Jednosmerka PRG-IST-DXB v bize a naspat s wizzom?

To ide od 35k :(

0 Citovat

Tady taky nic?

https://www.meilenschnaeppchen.com/?lang=pl

0 Citovat

Poznám, ale tie poplatky za LHG sú neskutočné. 15k mil a k tomu cca 90€ poplatky, to je pomaly rovnaká cena, ako keby som to kupoval cez nejakého priekupníka 

0