Miles and More
Pro lety v rámci Evropy už nebude stačit 15k mil, ale bude potřeba 25k. To je pro alianci rozhodně změna k lepšímu, ale pro nás nikoliv 🤷♂️
Nebo je to snad za roundtrip ?
25K je za zpáteční letenku. Ano, ve dvou kategoriích je tam mírné snížení.
Ale pozor - to plati jen pro awardy mimo Austrian, LH, City, Swiss - u Austrianu / LH / City / Swissu bude u award letenek "dynamický" pricing, který bude navázán na aktuální cenu letenek v rezervacnim systému.
A to včetně toho, že i awardy budou kategorizované jako Light / Classic / Flex, včetně všech dopadů - Light bude nerenfudovatelný, nezměnitelný, bez bagáže apod.
Hajzli :)). Dík za reminder, mi zatím žádný mail nepřišel. Potřebuji tento rok udat 140k mil tak to musím stihnout do toho konce května.
Mam 28k mil. Neco zajimaveho (routing) v ramci Evropy? Pamatuji si ze jsem nekde ve foru cetl PRG - IST - AMS s TK ale nic jsem nenasel (v C-cku).
Mas nekde zdroj k tomu konci Meilenschnapchen? V tom mailu tuhle novinku nevidim. Konec MS muze byt spatnou zpravou nebo taky dobrou, pokud by v ramci tech novych flexi poctu mil byly nejake obdobne nabidky, treba i do vic destinaci..... no asi jsem moc optimista. Budeme muset pockat, jak to bude fungovat v praxi.
Třeba tady: https://upgradedpoints.com/news/...n-dynamic/ a tady: https://onemileatatime.com/news/...d-pricing/
díky, už je i popis na meilenoptimieren.com a jsou tam i první příklady, které MM poslala - no, nevypadá to zase tak špatně. Meilenschnäpchen už byly v posledních měsících stejně nevyužitelné, třeba teď tam tři města pro USA a Kanadu jsou, ale reálně při rezervaci to žádné nabídky za ty snížené míle nenabízí. Takže možná je lepší ta větší flexibilita a různé ceny, hlavně pro lidi, kterým nevadí, že ty nejlevnější ceny budou mít striktní podmínky. Viděl bych tam i naději, že bude víc letů za míle využitelných v economy po Evropě, do teď byla bonusová letenka po Evropě téměř vždy nesmyslná. Pozitivně bych viděl, že se přímo v tom rezervačním systému objevuje za míle i LOT, TK a TAP, tam všude jsou o dost nižší poplatky než u LH, OS, Swiss.
Nejvíc vtipná je změna v tom, že si i s nejvyššími statusy SEN/HON koupíš light award a nemáš tam ani zavazadlo ani rezervaci místa🤣
Nemate nekdo prosim info, kde se daji najit dostupnosti award letu v MM programu mezi USA a Havaji, USA a AUS/NZ a Havaji a AUS/NZ? Online v MM je videt jen neco, ale asi se pak musi nekam volat a resit to telefonicky? diky
Blizi se asi vyrazne omezeni Meilenschnapchen, ted tam jsou jeste solidni nabidky v business atd. na srpen a zari. Jeste pak mozna pristi mesic neco na zari a rijen, pak uz je ve hvezdach, jak budou Meilenschnäpchen vypadat, od cervna se program meni a tyhle akce skoro urcite nebude mit LH, Swiss a Austrian, mozna tam bude neco od LOT a uvidime, jestli toho vakua nevyuzije nekdo dalsi, treba TK. Ceny za business v milich pujdou asi o neco nahoru, v eonomy mozna trochu naopak. Poplatky v business uz se vyrazne zvedly loni zhruba od leta. Kdo chce vyuzit business do USA, at to zkusi radsi ted v Meilenschnapchen, vyhodnejsi to asi po zmene nebude.