Levné letenky či dovolené z Frankfurtu
Dobrý den,
zajímalo by mě, zda někdo máte zkušenosti s levnými letenkami (případně celýma dovolenýma) z Frankfurtu. Vyplatí se vzít si pár tisíc, 3 týdny volna a odjet na letiště do Frankfurtu hledat zázraky? Párkrát jsem o tomhle "způsobu cestování" slyšel a vůbec to neznělo špatně, co se tam dá sehnat za letenky, když třeba chtějí doplnit místa a podobně...
Díky za odpovědi.
Niekoľko takýchto vlákien tu už bolo, nevyplatí sa to
Edit: Tu je jedno z tých vlákien, na niektoré iné si niekto dal aj tú námahu a odfotil ponuku priamo z letiska - nič čo by človek nekúpil cez internet bez zbytočného stresu (alebo dobrodružstva, záleží na uhle pohľadu )
Navrhuju pop-up okno hned při otevření stránek:
„Vítáme vás na Cestujlevne.com. Ne, nelze vynechat první let na letence a nevyplatí se kupovat letenky a zájezdy až na letišti.“
Na rozdíl od prvního segmentu na letence, kde je absolutní NE, tohle je podle mě jiná kategorie.
Na velkých letištích v Německu, kde jsou stánky desítek CK,bych to úplně nezatracoval, obecně se dá samozřejmě namítnout, že v době netu....atd. .., ale pokud se někdo nedostaví neočekávaně k odletu na charter (dopravní zácpa, apod.) a cestovka má zaplacený balíček (hotel , letadlo), tak to opravdu přes net nemůže stihnout prodat (bavíme se o jednotlivých hodinách před odletem). Jediná možnost prodeje v takové chvíli, je najít někoho na letišti, kdo je sbalený třeba na jinou dovolenou , kterou nechá propadnout
Hotel a letenka už je jednou zaplacen, tak proč to nepustit do světa třeba za 20%.
Ale je to samozřejmě v mnohem menší míře, než to bývalo před 15lety
Ideální jsou obecně dražší exotické destinace MLE, MRU
Já vím že by tam lidi asi moc nechodili, ale existuje tady vůbec něco jako cestovatelské/letenkové FAQ? Nikde jsem je na úvodní stránce nenašel a možná by to pár jednotlivců odradilo od pokládání stále se opakujících otázek ...
Takové ty obecné rady vč. vynechání jakéhokoli legu či segmentu na letence máme sepsány v článku Cestovatelský kodex
Prostě je to blbost a hotovo Možná to funguje v Bangladéši, ale v Německu prostě ne. Přísahám, že to píšu naposled - ano takto se kdysi cestovalo a i já to mám za sebou. Ale v podstatě to bylo jen proto, že internetový prodej byl v plínkách, trh ovládali v podstatě 4 velcí hráči, kteří teprve budovali nové prodejní modely, marže byly úplně jinde... Posledních 10 let to je již utopie a na letišti nenajdete nic, co by nebylo předtím na x různých prodejních webech. A pobočky cestovních agentur na letištích v naprosté většině jen fungují jako výdej po netu objednaných voucherů a letenek, případně i jako platební místo. Byl jsem za poslední půlrok několikrát Frankfurt, Berlin, Nürnberg, schválně jsem si to prošel a i spoustu nafotil, myslím, že některé ceny tam byly i vyšší, než se dalo koupit předem na netu. A takové naivní představy, že někdo nedorazí k odletu a oni "levně" přeprodají jeho zájezd někomu dalšímu, to je k smíchu. Tedy v Německu, v Banánově nevím...