Poraďte prosím Čína -> ČR v dubnu
Ahoj vážení znalci ,
v dubnu 2016 se budu vracet zpátky do Čech, plánoval bych to zhruba uprostřed měsíce. Hledám tedy letenku v tomhle období.
Momentálně jsem v Qingdao, a letěl bych do Prahy, ale nevadilo by mi letět i z jiných míst v Číně (Beijing, Shanghai), a nebo dorazit jinam v Evropě (sousedské státy).
Taktéž mi nevadí přestupy, nebo jiné výlety, jsem dobrodruh a snažím se najít spíše levnější.
Co jsem zatím vyzkoušel byl Skyscanner a Cestujlevně vyhledávač, nejlíp zatím vycházel Beijing - Praha (nebo Beijing - Frankfurt) kolem 11-12 tisíc.
Zná někdo levnější cestu, nebo tip na společnost, vyhledávač?
Uvítám jakoukoli radu, díky.
Obávám se, že tyhle jednosměrné lety ze zahraničí do Česka moc levnější nebudou. Když jsem byl v listopadu na Bali a hrozilo mi, že bych kvůli sopce nemusel stihnout let z Kuala Lumpur do Evropy, zkusmo jsem koukal na jednosměrné lety z KL a dostával jsem se na podobnou cenovou hladinu, jakou zmiňuješ.
Nicméně, zkusil jsem teď na kayak.com zadat let někam na duben z Pekingu do Kyjeva, jestli nemá UIA nějakou dobrou cenu, ale 508 USD není nic moc. Nicméně vyskočila mi tam Air Astana za 368 USD, což je cca 9200 Kč a to už není špatné. Z Kyjeva se dá už doletět celkem rozumně (např. s Wizzem za 800 Kč do Katovic, pokud bys byl třeba z Moravy/Slezska).
V Kyjevu mám příbuzné, a odtud vím, že se dá i autobusem, super!
Díky za radu.
Jaká je myslíte šance, že budou nějaké akce do té doby - aneb, má cenu třeba ještě čekat měsíc - dva a sledovat novinky, nebo spíše koupit teď?
Nebylo by lepší koupit z Prahy zpáteční http://cestujlevne.com/prime-lety-mezi-prahou-a-sanghaji-jsou-v-prodeji-11-658-kc/, využít cestu zpět a být v Praze na to tata?
Vzhledem k tomu, že po nevyužití prvního segmentu propadají i všechny ostatní, by to moc moudré nebylo.
Po prostudování fare rules & restrictions u tarifu PRG-SHA nevidím nikde cancel za no-show Z toho usuzuji, že toto pravidlo neplatí implicitně! V každém případě ověřit přímo u aerolinky...
Na http://en.ceair.com/flight2014/pvg-prg-160406-prg-pvg-160428_CNY.html jsou k dispozici letenky (zpáteční) PVG-PRG-PVG odlet 06.04.2016 "návrat" 28.06.2016 po 800 yuanech. Předpokládám, když doletíte do Prahy, že nikdo po Vás nebude chtít, abyste za 14 dní letěl nazpátek
800RMB je hodně velká pecka, já už jsem bohužel nakoupil skrz Air Astanu.
Měl jsem s nimi ale týden problém, poté, co mi zablokovali peníze na kartě, ale booking nedokončili. Pokud by někoho zajímalo, podělím se historkou.
Propříště teda budu čekovat i China Eastern.
Mohu se zeptat, jakou metodou jsi našel tenhle lístek? Pravděpodobně sem poletím znova tak bych rád měl know how. Děkuji!
Asi nemusíš litovat, jak někdo píše jinde po registraci cena vyskočí na 4000. Moje know how: jen jsem u nich zkoušel různé kombinace příletů a odletů. Před časem jsem sháněl 4 letenky PRG-SHA-PRG, když jsem je ráno koupil u Hainan Airline po 402€, odpoledne China Eastern zlevnila přímé lety z 23 600Kč na 11 600Kč, ale takový je život. Tak občas kouknu na aktuální ceny. Dobře doleť.