Skypicker.com / Kiwi.com
Jestli je pravda co se píše, tak Oliver se na exitu nepodílí. Pro něj je údajně hlavní, aby měl rozhodující slovo, při rozvoji firmy. Nějakou dobu exit z pozice zakladatele blokoval a tohle pro něj asi není nic k oslavě, protože Kiwi vidí v budoucnu o několik levels jinde.
Ryanair is suing third-party flight booker Kiwi.com
Vždycky, když Oliver poskytuje rozhovor, mám pocit, že vůbec nemá páru, o čem mluví. Neví, jak všechno kolem cestování reálně funguje a má jen kolem sebe lidi, kteří mu řeknou, co zhruba má do televize povědět...
Viděl jsem 5min a musel jsem toho blekotu vypnout. V každé větě povinně použije fajnově znějící výraz, aby bylo divákovi na první dojem jasné, že sleduje světem protřelého poloboha. Dva bráchové super herci s charismatickými hlasy a pak tenhle moula ("já to pro peníze nedělám"). Boha jeho... :-))
Já si naopak o něm myslím, že ví moc dobře jak funguje řada lidi při hledání a kupování letenek. A to že většina tady není jeho cílovka, nic nemění na tom, že jeho podíl ve firmě byl reálně oceněn na více než 1 mld. Kč.
Tak z pohledu ziskovosti je to docela maly business, obrat ma 35 mld, zisk kolik? 70 mio korun - ekvivalent 3 mio dolaru? Mne se libi, ze to dotahl do nejakeho funkcniho modelu, bavi ho to, zivi ho to a v Brne zamestnava lidi. Taky jsem vcera zjistit, ze zmenil politiku ohledne bagaze - a je zarovnan s airolinkami. Takze male plus pro nej.
Zdravím, mám dotaz. Koupil jsem u Kiwi 4 letenky přelety v Kolumbii. 2 Avianca a 2 Latam. U dvou mám číslo e ticketu a u dvou jen PNR kód číslo e ticketu chybí. Stačí jen ten PNR kód nebo je třeba mít přímo číslo e ticketu? Dík za odpovědi.Ales
teraz mi pisal jeden typek. kupil si let z Kanarov cez Madrid do Viedne cez Kiwi. Velka garancia, 2 separatne letenky. Prvy let overbooked, ze ma kontaktovat kiwi ... nevie najst cislo
uplna traparen...ono ak nemas rezervaciu alebo nejake konto tak ani hned nenajdes nejaky kontakt
tonic napsal(a):uplna http://traparen...ono ak nemas rezervaciu alebo nejake konto tak ani hned nenajdes nejaky kontakt
https://www.kiwi.com/en/help/contact
To je fakt hrozny...bez zalozeneho uctu se ani nebudou s nikym bavit
Je možné, že si chci koupit letenku na Kanáry se Swiss Airlines a snad všichni prodejci prodávájí vč. odbaveného zavazadla, akorát u Kiwiho si musím doplatit?
:D dobré řešení
sonic napsal(a):nie, nemusis...staci si to cez kiwi nekupit a hotovo ( a mozes kludne spavat )
Odpovím trochu za Aleše. Jasne, znám všeobecný názor na Kiwi a taky jsem si přes ně nikdy nic nekoupil. Ale když jsem loni na podzim hledal vnitrostátní přelety v Kolumbii tak z nějakého důvodu byly ty letenky s Latam asi 4x levnější přes Kiwi než u nich na webu.
Leonard napsal(a):taky jsem měl přes ně letenky po Asii o dost levnější + garance přestupu a vše mi vrátili do poslední koruny.. V aplikaci hned nabídli alternativní lety úplně s jinýma aerolinkama (cathay místo air asia) za mě fajn, ale taky si radši vše koupím na sebe když je možnost :)Odpovím trochu za Aleše. Jasne, znám všeobecný názor na Kiwi a taky jsem si přes ně nikdy nic nekoupil. Ale když jsem loni na podzim hledal vnitrostátní přelety v Kolumbii tak z nějakého důvodu byly ty letenky s Latam asi 4x levnější přes Kiwi než u nich na webu.
Leonard napsal(a):Odpovím trochu za Aleše. Jasne, znám všeobecný názor na Kiwi a taky jsem si přes ně nikdy nic nekoupil. Ale když jsem loni na podzim hledal vnitrostátní přelety v Kolumbii tak z nějakého důvodu byly ty letenky s Latam asi 4x levnější přes Kiwi než u nich na webu.
Pravděpodbně ti prodali letenky pro residenty...
David Eiselt napsal(a):
Pravděpodbně ti prodali letenky pro residenty...
To bude překvápko na counteru :)