Ahoj, měl bych dotaz. Máme koupené letenky Praha - New York a Los Angeles - Praha. Konkrétně PRG - JFK a dále LAX - FCO a FCO - PRG (na zpáteční cestě je přestup v Římě). Původně jsme měli na přestup v Římě skoro hodinu a půl, ale změnil se letový řád a odlet z Říma do Prahy byl posunutý o několik hodin zpět, tedy před náš přílet z LA. Oba lety (do Říma i z Říma) přitom zajišťuje stejný dopravce. Letenky byly kupovány v rámci jednoho nákupu (všechny cesty jsou tedy na jedné elektronické letence) přes Student Agency. Setkal jste se s tím někdo? Pokud ano, jak se postupovalo ve vašem případě? Jak by se toto mělo řešit? Na co bych měl mít jako zákazník nárok? Předem díky za odpověď. Vláďa .
měl bych dotaz. Máme koupené letenky Praha - New York a Los Angeles - Praha. Konkrétně PRG - JFK a dále LAX - FCO a FCO - PRG (na zpáteční cestě je přestup v Římě). Původně jsme měli na přestup v Římě skoro hodinu a půl, ale změnil se letový řád a odlet z Říma do Prahy byl posunutý o několik hodin zpět, tedy před náš přílet z LA. Oba lety (do Říma i z Říma) přitom zajišťuje stejný dopravce. Letenky byly kupovány v rámci jednoho nákupu (všechny cesty jsou tedy na jedné elektronické letence) přes Student Agency. Setkal jste se s tím někdo? Pokud ano, jak se postupovalo ve vašem případě? Jak by se toto mělo řešit? Na co bych měl mít jako zákazník nárok?
Ahoj, zavoiej na Studenta, nebo jen pošli mail, s požadavkem na prověření a změnu itineráře. Dopravce by ti v rámci aliance měl umožnit změnu tak, aby se co nejvíce podobal tomu původnímu.
měl jsi pravdu. Volal jsem na Studenta, slečna na infolince sice nejdřív nabídla nějaké nepříliš vhodné alternativy, ale poté do e-mailu poslala přijatelnou variantu, kterou jsem akceptoval, takže nám to změnili.
Akorát jsem si teď všimnul, že v aplikaci viewtrip se změnil pouze itinerář, ale elektronická letenka nikoliv - ta obsahuje původní časy odletů a původní lety (původně jsme měli letět přes Řím, ale po změně, kterou jsem akceptoval, máme letět přes Paříž). Je to tak správně, nebo by se měla změnit i ta elektronická letenka? Nebo elektronická letenka zůstane a máme si k ní vytisknouti ten nový itinerář?