New York (JFK)
Díky moc. Ještě taková otázka, mám přiletět ve 20:30, než projdu kontrolou atd, počítám, že se budu přepravovat kolem 23h. Jak moc je to bezpečné pro samotnou holku tím metrem?
To nevim, ja tam (zatim) nebyl Otazka by spis byla co budes potom ve dve rano delat v Newarku na letisti? Navic v noci to metro podle me jezdi v mensich intervalech takze ta cesta muze trvat jeste dyl.
No v 6h ráno mi zase letí spoj do cílové destinace. Z EWR mi letí přímej spoj, ale bohužel co sem koukala, tak zas nejhorší doprava mezi letištěm JFK a EWR. Ano, letí mi spoje i z JFK, ale už s přestupem a to většinou doba přestupu 45-70min a to mi přijde dost málo.
Pokračuju dále do Kanady do Calgary. Našla jsem buď přímý spoj z EWR, ale nemám šanci se tam přes noc dopravit. Shuttle jezdí pouze do 23:30 a nevím, jak dlouho mi po příletu bude trvat imigrační kontrola. Pak jsem tedy našla spoj přes Delta airlines. Odlet z JFK do Seattlu a zde přestup na spoj do Calgary. Je zde 51min na přestup. Tak právě nevím, přijde mi to docela málo.
Predpokladam, ze letenky s prestupem v Seattlu by si kupoval zvlast, tj v pripade, ze by ti to uletelo, tak letenka by propadla a toho bych se trochu bal.
Jj, 50 minutovy prestup je v pohode, jakmile je clovek ve vnitrozemi USA v tranzitnim prostoru, tak je vsechno velmi rychle a bez kontrol Coz muze byt po vsech ten dukladnych a zdlouhavych kontrolach na odletu z EU a na vstupu do US docela prekvapeni (prijemne).
Piry: Jsou to dva lety v ramci jedne letenky.
Jak píše czechincalifornia, jedná se o dva lety v rámci jedné letenky. Abych byla upřímná, vůbec s tímhle nemám zkušenost. Vždy jsem letěla buď přímo (Praha - Dublin) anebo jsem letěla s přestupem, ale se dvěmi společnostmi. Což pro mě znamenalo, Praha - Kodaň jeden let s jednou společností, zde si vzít kufr a jít znovu na odbavení, protože jsem letěla na další letenku Kodaň - Reykjavík. Pokud to ale dobře chápu, teď budu mít jednu letenku na dva lety, což znamená, že kufr poputuje až do cílové stanice a já na mezipřestupu ho nebudu řešit. Půjdu si rovnou najít svůj let a půjdu k němu. Co by mě ale zajímalo, někdy se stává, že přiletíte na Terminál 3 a letí Vám to z Terminálu 2. Což znamená, znovu projít kontrolou s příručním zavazadlem a další zdržení. Nebo se pletu a vše je jinak? Navíc, pokud mám jednu letenku na dva lety a a první let by měl zpoždění, tak by mi automaticky Delta měla dát náhradní spoj, ne?
Ahojte,chcel by som sa opytat ako je to s batozinou pokial prilietame do New Yorku poobede na Terminal 1 a na dalsi den rano letime dalej do cielovej destinacie z Terminalu 4.
Je mi jasne, ze si treba batozinu vyzdvihnut a ist na imigracny pohovor, lenze by sme neradi behali s velkymi kuframi po New Yorku, tak sa chcem spytat, ci je na JFK nejaky terminal na odkladanie batoziny, popripade ci sa da robno checknut na dalsi let v takom predtsihu, pretoze informacie na internete sa roznia, tak by som najradsej privital, ak by mal niekto priamu skusenost.
Odlet zaciname v Prahe s Alitalia, v Rime prestupujeme na Delta a z NY pokracujeme Deltou az do cielovej destinacie.
Dakujem
Ahoj, dá se v automatu po vystoupení z Airtrain pořídit MetroCard a nabít na ní najednou 5USD za AirTrain a 30USD za týděnní MHD? Nebo se nejprve musí zaplatit AirTrain a pak si teprve pořídit Metrocard a nabít ji?
Já jsem právě vycházel z tohoto videa, kde je na výběr buď AirTrain ride nebo MetroCard. Podle něj jsem si právě myslel, že musím zaplatit nejprve Airtrain a až pak pořídit MetroCard.
Ne, ty automaty jsou ještě před východem, tedy si zaplatíš Airtrain + kartu dle libosti. Já měl 1 kartu pro 4 lidi a nabito 4x aitrain + 44,- USD. Je tam hafo ochotných zaměstnanců, kteří pomohou... Platil jsem v automatu kartou, vše v pohodě.
Aha, takže když jedeme 2, tak stačí jen jedna karta a na ní nabít 2x Airtrain a 2x týdenní jízdenku? Pak se asi ta karta musí v metru předávat, aby se dalo přejít přes turnikety. Jak mají ošetřeno, že si někdo nenabije jednou týdenní jízdenku a u turniketů postupně předává dalším lidem a ti pak můžou jezdit zdarma? U této jízdenky se přece nic neodečítá, ale platí týden.
Hele, jde to, ale po zkušenostech bych dal raději 2 karty. Pokud máš 1 pro více lidí, někdy jsme měli problém při přestupech, kdy to odečítalo znovu, ač nemělo. Zkusil jsem přes net reklamovat a vše tedy do centu vrátili, dokonce mně přišly dopisy domů od MTA s omluvou a vysvětlením. U týdenní toto nehrozí, ale raději bych stejně 2...
tiez by som radsej riesil 2 karty. a po navrate na letisko ak ste este neminuli celych 7 dni, ich kludne mozte niekomu darovat pri automatoch k airtrainu. Aspon bude mat niekto pekny prichod do NYC
Já asi vybral na JFK špatnou kartu nebo nevím. Koupil jsem normálně AirTrain tuším, že za 5 USD + poplatek za kartu a když jsem na ní druhý den chtěl nahrát týdenní jízdenku nešlo to. Obsluha v metru mi pak vysvětlila, že ta metrocard, kterou mám se dá použít pouze při cestě na/z letiště a dá se na ni nahrát pouze ten lístek na AirTrain, takže jsme museli koupit další 2 karty, na ně nahráli týdenní jízdenku a tyhle využili až při cestě na letiště.
Jinak taky bych asi raději 2 karty. Když už nám vypršela ta týdenní jízdenka, tak už jsme nabili jen nějaký kredit na jednu kartu, kterou jsme si předávali. Sem tam se nám i stalo, že prostě ten turniket nezaznamenal průchod, takže jsme to zkoušeli vícekrát za sebou - stále to nešlo, až pak karta napsala, že člověk už prošel a není možné ihned projít znovu. Bylo nutné počkat cca 10 minut, než vyprší nějaký ten "ochranný" interval. Nebyli jsme jediní i spousta místních postávala nervózně před turniketem a čekala. Obsluha tu kartu neuměla nijak resetovat, prostě bylo nutné počkat.
Vždycky máš u vchodů ještě dveře pro kočárky ty se dají použít taky...
Jinak Airtrain kartu kupovat v té trafice u turniketů - neplatí se poplatek za kartu, jen 5$.
Priletime na JFK s Air Berlin v 15:45 a chceme pokracovat s JetBlue v 18:30. Je to v pohode nebo mame radeji vzit pozdejsi let?
Podívej se na flightstats.com pod "on-time performance" abys dostal rámcovou představu jak létají respektive nelétají na čas lety, kterými máš v plánu cestovat.
Obecně by měly 3 hodiny stačit, ale jestli tě netlačí čas volil bych pro jistotu pozdější let.